Publicitat

La publicitat permet que Google i molts dels llocs web i serveis que utilitzeu siguin gratuïts. Ens esforcem per garantir que els anuncis siguin segurs, discrets i el més rellevants possible. Per exemple, no veureu anuncis emergents a Google i cada any cancel·lem els comptes de centenars de milers d'editors i d'anunciants que infringeixen les nostres polítiques amb anuncis que, per exemple, contenen programari maliciós, falsifiquen productes o proven de fer un ús inadequat de la vostra informació personal.

Com fa servir Google les galetes en publicitat

Les galetes contribueixen a fer més eficaç la publicitat. Sense les galetes, és més difícil que un anunciant arribi al seu públic o que sàpiga quants anuncis s'han mostrat i quants clics s'hi han fet.

Molts llocs web, com ara llocs de notícies i blogs, s'associen amb Google per mostrar anuncis als seus visitants. Quan col·laborem amb els nostres socis, podem fer servir galetes per a diverses finalitats com, per exemple, evitar que vegeu el mateix anunci una vegada i una altra, detectar i impedir el frau per clic i mostrar anuncis que probablement us seran més rellevants (com ara anuncis basats en llocs web que heu visitat).

Conservem un registre dels anuncis que publiquem. Normalment, aquests registres de servidor inclouen la sol·licitud web, l'adreça IP, el tipus de navegador, l'idioma del navegador, la data i l'hora de la sol·licitud i una galeta o més d'una que identifiquen de manera única el vostre navegador. Desem aquestes dades per diversos motius, el més important dels quals és que volem millorar els nostres serveis i mantenir la seguretat dels sistemes. Fem que les dades de registre siguin anònimes i, per fer-ho, suprimim una part de l'adreça IP (al cap de 9 mesos) i de la informació de les galetes (al cap de 18 mesos).

Les nostres galetes de publicitat

Per ajudar els nostres socis a gestionar la seva publicitat i els seus llocs web, oferim diversos productes, com ara AdSense, AdWords, Google Analytics i una sèrie de serveis amb la marca Doubleclick. Quan visiteu una pàgina que fa servir algun d'aquests productes, ja sigui en un lloc de Google o en un dels nostres socis, pot ser que s'enviïn algunes galetes al vostre navegador.

Aquestes galetes poden activar-se des de dominis diferents, com ara google.com, doubleclick.net, invitemedia.com, admeld.com, googlesyndication.com o googleadservices.com. Alguns dels nostres productes publicitaris permeten als nostres socis fer servir altres serveis combinats amb els serveis de Google (com per exemple un servei de mesurament i d'elaboració d'informes d'anuncis) i és possible que aquests serveis enviïn les seves pròpies galetes al vostre navegador. Aquestes galetes s'activaran des dels seus dominis.

Podeu consultar més informació sobre els tipus de galetes utilitzades per Google i pels nostres socis i descobrir com fem servir aquestes galetes.

Com podeu controlar les galetes de publicitat

Podeu fer servir la configuració d'anuncis per gestionar els anuncis de Google que veieu i desactivar els anuncis basats en els interessos. Fins i tot si desactiveu els anuncis basats en els interessos, és possible que vegeu anuncis en funció de factors com ara la vostra ubicació general, derivada de l'adreça IP, el tipus de navegador que feu servir i les cerques que heu fet anteriorment i que estan relacionades amb la vostra cerca actual.

També podeu gestionar moltes galetes d'empreses que s'utilitzen per a la publicitat en línia des de la pàgina dels EUA aboutads.info/choices o des de la pàgina de la UE Your Online Choices.

Per últim, podeu gestionar les galetes des del vostre navegador web.

Altres tecnologies que es fan servir en publicitat

Els sistemes de publicitat de Google poden fer servir altres tecnologies, com ara Flash i HTML5, per a funcions com la visualització de formats d'anuncis interactius. És possible que utilitzem la vostra adreça IP, per exemple, per identificar la vostra ubicació general. També podem seleccionar publicitat en funció de la informació del vostre ordinador o del vostre dispositiu, com ara el model del dispositiu, el tipus de navegador o els sensors del vostre dispositiu, com l'acceleròmetre.

Ubicació

Els productes publicitaris de Google poden rebre o inferir informació sobre la vostra ubicació fent servir una àmplia varietat de fonts. Per exemple, podem utilitzar l'adreça IP per identificar la vostra ubicació general; el vostre dispositiu mòbil ens pot indicar la ubicació precisa en què us trobeu; podem inferir la vostra ubicació a partir de les consultes de cerca que feu, i és possible que els llocs web o les aplicacions que utilitzeu ens enviïn informació sobre la vostra ubicació. Google fa servir la informació sobre la ubicació als seus productes publicitaris per millorar la rellevància dels anuncis que veieu, per mesurar el rendiment dels anuncis i per fer arribar estadístiques anònimes als anunciants.

Identificadors de publicitat en dispositius mòbils

Per publicar anuncis en serveis on pot ser que la tecnologia de galetes no estigui disponible (per exemple, en aplicacions per a mòbils), podem fer servir tecnologies que fan funcions similars a les galetes. Si voleu desactivar els anuncis basats en interessos, seguiu les instruccions següents al dispositiu mòbil.

Android

  1. Obriu l'aplicació Configuració de Google al dispositiu.
  2. Seleccioneu Anuncis.

iOS

Els dispositius amb iOS 6 i versions posteriors fan servir l'identificador de publicitat d'Apple. Per obtenir més informació sobre com es limita el seguiment d'anuncis mitjançant aquest identificador, aneu al menú Configuració del vostre dispositiu.

Com es determina quins anuncis de Google es mostren a l'usuari

Per determinar quins anuncis s'han de publicar, es tenen en compte molts factors.

De vegades, els anuncis es mostren en funció de la ubicació de l'usuari. L'adreça IP sol ser un bon indicador de la ubicació aproximada en què us trobeu. D'aquesta manera, és possible que vegeu un anunci a la pàgina d'inici de YouTube.com sobre una pel·lícula que s'emetrà properament al vostre país.

Els anuncis també es poden mostrar en funció del context d'un lloc web. Si visiteu una pàgina que ofereix consells sobre jardineria, és possible que hi apareguin anuncis d'eines de jardineria.

També hi ha la possibilitat que Google publiqui en una pàgina anuncis que hagi seleccionat una altra empresa. Per exemple, posem per cas que us heu registrat al lloc web d'un diari. A partir de la informació que hi hàgiu proporcionat, el diari pot prendre decisions sobre els anuncis que vol mostrar-vos i publicar-los mitjançant els productes de Google per a la publicació d'anuncis.

Per què es mostren anuncis de Google sobre productes consultats

Pot ser que vegeu anuncis de productes que ja heu consultat; aquest sistema es coneix com a remàrqueting. Suposem que visiteu un lloc web en què es venen pals de golf, però no en compreu cap durant la primera visita. És possible que el propietari del lloc web vulgui propiciar que hi torneu i que completeu la compra. Google ofereix serveis que permeten que els administradors de llocs web segmentin els seus anuncis a les persones que hagin visitat les seves pàgines.

Perquè això funcioni, Google llegeix una galeta que ja és al vostre navegador o bé n'hi posa una quan visiteu el lloc sobre golf (en el cas que el vostre navegador ho hagi permès).

Quan visiteu un altre lloc que treballi amb Google, és possible que hi vegeu un anunci sobre els pals de golf en qüestió, encara que el lloc no tingui res a veure amb aquest esport. Això passa perquè el vostre navegador envia la mateixa galeta a Google. Google també pot fer servir aquesta galeta per mostrar-vos un anunci que us animi a comprar els pals de golf.

Google també pot fer servir la vostra visita al lloc sobre golf per mostrar-vos anuncis personalitzats quan torneu a cercar clubs de golf a Google.

Tingueu en compte que posem restriccions al remàrqueting. Per exemple, podem prohibir el remàrqueting als anunciants que el facin servir en funció d'informació delicada, com ara informació mèdica o creences religioses.

Més informació sobre els anuncis de Google