Μεγαλύτερη ασφάλεια στον Λογαριασμό σας Google

Με την επαλήθευση σε 2 βήματα, θα προστατεύσετε το λογαριασμό σας με κωδικό και το τηλέφωνό σας

Γιατί τη χρειάζεστε

Η κλοπή του κωδικού πρόσβασής σας είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε

why-need-img-1

Η κλοπή του κωδικού πρόσβασής σας είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε

Οποιαδήποτε από τις παρακάτω συνηθισμένες ενέργειες θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον κωδικό πρόσβασής σας:

  • Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε περισσότερους από έναν ιστότοπους
  • Η λήψη λογισμικού από το διαδίκτυο
  • Τα κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η επαλήθευση σε 2 βήματα μπορεί να κρατήσει μακριά τους κακόβουλους χρήστες, ακόμη και αν διαθέτουν τον κωδικό πρόσβασής σας.

Φανταστείτε να χάσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας και σε όλο το περιεχόμενό του

Σε περίπτωση που ένας κακόβουλος χρήστης υποκλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορεί να σας κλειδώσει έξω από το λογαριασμό σας, καθώς και να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

  • Να διαβάσει, ακόμη και να διαγράψει, όλα σας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις επαφές, τις φωτογραφίες, κ.λπ.
  • Να προσποιηθεί ότι είστε εσείς και να αποστείλει ανεπιθύμητα ή επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επαφές σας
  • Να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό σας για επαναφορά των κωδικών πρόσβασης άλλων λογαριασμών σας (τραπεζικού λογαριασμού, λογαριασμού αγορών, κ.λπ.)
why-need-img-2

Πώς λειτουργεί

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας θα λειτουργεί λίγο διαφορετικά

how-works-img-1

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας θα λειτουργεί λίγο διαφορετικά

Διατηρήστε απλή τη σύνδεση

Κατά τη σύνδεση, μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε ξανά την επαλήθευση σε 2 βήματα στον . Στο εξής, ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα ζητά μόνο τον κωδικό πρόσβασής σας κατά τη σύνδεση.

Θα εξακολουθήσετε να είστε καλυμμένοι, επειδή όταν εσείς ή οποιοδήποτε άλλο άτομο επιχειρείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας από , θα ζητείται επαλήθευση σε 2 βήματα.

how-works-img-2

Πώς σας προστατεύει

Ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας

Ο κωδικός πρόσβασής σας Επαλήθευση σε 2 βήματα

Ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν μόνο ένα επίπεδο ασφάλειας για το λογαριασμό τους, τον κωδικό πρόσβασής τους. Με την επαλήθευση σε 2 βήματα, εάν ένας κακόβουλος χρήστης παραβιάσει το επίπεδο ασφάλειας του κωδικού πρόσβασής σας, θα χρειαστεί και το τηλέφωνο ή το κλειδί ασφαλείας σας για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Η σύνδεση θα απαιτεί κάτι που γνωρίζετε και κάτι που κατέχετε

Με την επαλήθευση σε 2 βήματα, θα προστατεύσετε το λογαριασμό σας με κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε στην κατοχή σας (το τηλέφωνο ή το κλειδί ασφαλείας σας).

how-protects-img-2
how-protects-img-2

Κωδικοί επαλήθευσης που δημιουργούνται αποκλειστικά για εσάς

Οι κωδικοί δημιουργούνται αποκλειστικά για το λογαριασμό σας όταν τους χρειάζεστε. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς επαλήθευσης, θα αποσταλούν στο τηλέφωνό σας μέσω μηνύματος κειμένου, φωνητικής κλήσης ή της εφαρμογής για κινητά. Κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά.

Συμβουλευτείτε την ενότητα Λειτουργίες για να μάθετε σχετικά με τις εφεδρικές επιλογές για τις περιπτώσεις στις οποίες το τηλέφωνό σας δεν είναι διαθέσιμο.