Saznajte o najnovijim značajkama, savjetima i trikovima za pretraživanje

Ovdje ćete pronaći najnovije značajke, savjete i trikove Google pretraživanja pomoću kojih ćete postati majstor pretraživanja. Ako ste za više štreberski pristup, pogledajte priču o pretraživanju ili neke druge zabavne projekte na kojima radimo na našem igralištu.

Nove stvari

Saznajte što je novo u Google pretraživanju putem najnovijih značajki.

Pretraživanje letova

14.3.2012.

Istražite opcije putovanja zrakoplovom i planirajte putovanje uz samo nekoliko klikova mišem. Sada možete upotrijebiti Pretraživanje letova kako biste pronašli i rezervirali letove iz SAD-a prema mnogim međunarodnim odredištima.

Saznajte više.

Pregledi povezanih pretraživanja

23.2.2012.

Pronađite tu sjajnu sliku koju tražite ili istražite temu pomoću slika uz preglede povezanih pretraživanja. Pronaći ćete ih pri vrhu rezultata pretraživanja slika.

Saznajte više.

Osobni rezultati pretraživanja

10.1.2012.

Od osoba koje poznajemo i kojima vjerujemo tražimo preporuke. Osobni rezultati pretraživanja omogućuju prikazivanje relevantnih savjeta, fotografija i postova prijatelja uz rezultate s weba.

Saznajte više.

Evolucija Google pretraživanja

Saznajte više o Googleu istražujući inovacije, značajke i prekretnice u Pretraživanju od našeg osnivanja 1997. godine.

 • Pokreće se Google pretraživanje

  4.9.1997.

  Larry i Sergey, studenti računalnih znanosti na Stanfordu koji su u prethodnoj godini surađivali na tražilici udomljenoj na Stanfordskim poslužiteljima pod nazivom BackRub, odlučili su promijeniti naziv tražilice. Nakon kratkog razmišljanja, odlučuju se za Google, igru riječi "googol", matematički termin za broj kojeg predstavlja znamenka 1 i 100 nula.

 • Prvi doodle logotip

  30.8.1998.

  Tradicija doodle logotipa na početnoj stranici započela je kad su Larry i Sergey postavili Zapaljenog čovjeka na Google logotip prije nego što su se uputili na Festival spaljivanja čovjeka u Nevadi.

 • Jezici

  9.5.2000.

  U skladu s našom misijom da organiziramo svjetske informacije, pokrećemo Google.com na 10 dodatnih jezika: francuski, njemački, talijanski, švedski, finski, španjolski, portugalski, nizozemski, norveški i danski.

 • Indeks pretraživanja

  26.6.2000.

  Google započinje novi milenij, stoljeće, desetljeće i eru pretraživanja weba tako da postaje najveći svjetski indeks pretraživanja weba.

 • Jezici

  12.9.2000.

  Google započinje pružati pretraživanje na kineskom, japanskom i korejskom, čime se ukupan broj podržanih jezika penje na 15. No (još uvijek!) nema klingonskog.

 • Google alatna traka

  11.12.2000.

  Izdanje dodatka za preglednik Google alatna traka omogućuje izvođenje Google pretraživanja bez posjećivanja početne stranice. Drugim riječima, sada se možete koristiti Googleom na webu bez posjećivanja stranice Google.com tako da jednostavno preuzmete našu Google alatnu traku i postavite je u svoj preglednik.

 • Jezici

  27.3.2001.

  Nezadovoljan sporim prevođenjem Googleova sučelja na bezbrojne pojedinačne jezike koji se govore u svijetu, Google implementira konzolu za prevođenje koja korisnicima omogućuje da ubrzaju taj postupak. Sada svaki Googleov zaposlenik može volontirati na prevođenju dijela ili svih naših stranica na bilo koji od 100 i više različitih jezika. Volonteri su već preveli Google na katalonski, afrikaans, ruski i češki, a svaki se tjedan dodaju novi jezici. Google.com danas je dostupan na 26 jezika.

 • Google pretraživanje slika

  28.7.2001.

  Ako slika vrijedi tisuću riječi, koliko vrijedi milijun slika? Ili točnije, 250 milijuna slika? Pokreće se Google pretraživanje slika (beta verzija) i postaje najobuhvatniji način pretraživanja slika na webu. Osim toga, jednostavan je za upotrebu kao i druge Googleove usluge pretraživanja weba.

 • Indeks pretraživanja

  11.12.2001.

  Googleov web-indeks porastao je na 3 milijarde web-dokumenata, što se tada činilo kao velik broj web-dokumenata.

 • Zeitgeist 2001.

  14.12.2001.

  Prikupljanjem milijardi upita Google pretraživanja prenijeli smo duh 2001. godine. Na temelju više od 150 milijuna upita dnevno, ovo su 10 najčešćih upita:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. svjetski trgovački centar
  4. harry potter
  5. antraks
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google vijesti

  23.9.2002.

  Ekstra! Ekstra! Pokreću se Google vijesti koje pružaju najvažnije informacije prikupljene iz približno 4000 izvora diljem svijeta. Priče se automatski raspoređuju u kategorije, a teme se ažuriraju tijekom dana. Stoga je lako pregledati najnovije vijesti prilikom svakog posjeta.

 • Zeitgeist 2002.

  9.12.2002.

  Prenijeli smo duh 2002. godine našim Zeitgeistom na kraju godine, koji pruža jedinstveni pregled glavnih događaja u tekućoj godini i najvažnijih trendova na temelju više od 55 milijardi pretraživanja koja su Googleovi korisnici obavili tijekom protekle godine u cijelom svijetu. Ovo je 10 glavnih upita u godini:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. zimske olimpijske igre
  4. svjetsko prvenstvo
  5. avril lavigne
  6. zvjezdani ratovi
  7. eminem
  8. američki idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002.

  Pokrenuli smo Froogle (sada Product Search), našu uslugu za pretraživanje proizvoda, koja Googleovu usmjerenost na objektivne, nepristrane rezultate pretraživanja prenosi u područje kupnje na mreži. Froogle pretražuje milijune relevantnih web-lokacija kako bi korisnicima pomogao da brzo pronađu ono što žele i uputio ih na web-lokacije koje pružaju upravo proizvod koji traže. Još u počecima rada odlučili smo da Google nikad neće prodavati svoje rezultate pretraživanja, stoga korisnici uvijek znaju da su njihovi rezultati relevantni, a ne kupljeni i plaćeni.

 • Zeitgeist 2003.

  31.12.2003.

  Nakon više od 55 milijardi pretraživanja obavljenih u protekloj godini, izdajemo Zeitgeist na kraju 2003. godine, koji pruža jedinstveni uvid u glavne događaje i trendove u godini. Ovo je deset najpopularnijih upita te godine:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. irak
  8. gospodar prstenova
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Indeks pretraživanja

  17.2.2004.

  Naš indeks pretraživanja dostiže novu prekretnicu: 6 milijardi stavki, uključujući 4,28 milijardi web-stranica i 880 milijuna slika.

 • Gmail

  1.4.2004.

  Testirali smo ogledno izdanje usluge Gmail, besplatne usluge web-pošte koja se temelji na pretraživanju s kapacitetom pohrane do 8 milijardi bitova informacija, što odgovara broju od 500.000 stranica e-pošte. Po korisniku. Inspiracija za Gmail dolazi od Google korisnika koji su se žalili na slabu kvalitetu postojećih usluga e-pošte.

  Pročitajte više

 • SMS pretraživanje na mobilnom uređaju

  7.10.2004.

  Pokreće se Google SMS (short message service - usluga kratkih poruka), koji vam pruža praktičan način primanja informacija o obližnjim restoranima, pronalaženja definicija riječi, pretraživanja cijena proizvoda ili podataka o poštanskim brojevima. Pomoću usluge Google SMS možete čak izračunati napojnicu. Ako su tekstne poruke omogućene na vašem telefonu, možete poslati svoj upit na peteroznamenkasti kratki broj u SAD-u: 46645 (GOOGL na većini telefona). Rezultati vaših pretraživanja zatim se šalju kao tekstne poruke, a ne kao veze.

  Pročitajte više

 • Google znalac

  8.10.2004.

  Beta verzija usluge Google znalac omogućuje osobama iz znanstvenih krugova pretraživanje znanstvene literature kao što su recenzije radova, teze, knjige, prijepisi i tehnička izvješća, a sve je besplatno. U Googleu smo imali velikih koristi od akademskih istraživanja. To je jedan od načina na koje se odužujemo istraživačkoj zajednici. Nadamo se da će nam Google znalac svima pomoći da nastavimo rad znanstvenih divova.

  Pročitajte više

 • Google Desktop Search

  14.10.2004.

  Google Desktop Search donosi tehnologiju Google pretraživanja na posljednju podatkovnu granicu: vaš prenatrpani tvrdi disk. Ovaj malena aplikacija (700k) predviđena je kako bi vam pomogla da pronađete sve vrste datoteka na tvrdom disku, uključujući Office datoteke, e-poštu, AIM chatove i PDF-ove, kao i glazbu, slike, videozapise i ostalo.

  Pročitajte više

 • Indeks pretraživanja

  10.11.2004.

  Objavljujemo da je naš indeks web-stranica dostigao 8 milijardi. Tada se to činilo kao velik broj.

  Pročitajte više

 • Google pretraživanje knjiga

  14.12.2004.

  Svjetske knjige, sačuvane zauvijek zahvaljujući programu Google Print (kasnije je naziv promijenjen u Google pretraživanje knjiga). Danas najavljujemo partnerstva za poslove digitalnog skeniranja sa sveučilišnim knjižnicama Harvarda, Stanforda, Michigana i Oxforda, kao i Javnom knjižnicom grada New Yorka. Naš cilj: učiniti svijet knjiga pristupačnijim novoj generaciji. Zahvaljujući suradnji s knjižnicama i izdavačima, sada imamo pristup milijunima knjiga, uključujući i mnoge jedinstvene sveske koji se nisu čitali godinama i tisuće knjiga koje se više ne tiskaju.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2004.

  22.12.2004.

  Na temelju milijardi pretraživanja koje su Googleovi korisnici obavili u cijelom svijetu, Zeitgeist na kraju 2004. godine pruža jedinstveni uvid u glavne događaje i trendove u godini. Ovo je deset najpopularnijih upita:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. igre
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25.1.2005.

  Pokrećemo Google Video, proizvod koji vam omogućuje pretraživanje indeksa transkripata iz nedavnih TV programa. Trenutno je to proizvod u ranoj beta fazi. Možete vidjeti samo fotografije i tekstne isječke iz emisija koje odgovaraju vašim pojmovima pretraživanja i možete pretraživati samo emisije s nekoliko kanala, od prosinca 2004. No stalno ćemo poboljšavati Google Video u predstojećim mjesecima, stoga, kako kažu na televiziji, ostanite s nama.

  Pročitajte više

 • Indeks pretraživanja slika

  7.2.2005.

  Ovaj je dan velika prekretnica jer Google pretraživanje slika najavljuje da smo dostigli 1,1 milijardu indeksiranih slika, a nisu na svima mačke.

  Pročitajte više

 • iGoogle

  19.5.2005.

  Google Labs izdaje našu prilagođenu početnu stranicu (sada se naziva iGoogle), koja vam omogućuje da internet oblikujete kako želite (više-manje) dodavanjem naslova novosti, vremenske prognoze i drugih značajki na Googleovu početnu stranicu. Jednim klikom mišem možete se prebaciti na "klasični" Googleov izgled.

  Pročitajte više

 • Google prevoditelj

  22.8.2005.

  Što kažete? Google prevoditelj postiže dobre ocjene u procjeni strojnog prevođenja vlade SAD-a 2005. godine. Kako će se kasnije pokazati tijekom ovog vremenskog izvješća, tim za prevođenje tek je na početku.

  Pročitajte više

 • Google pretraživanje bloga

  15.9.2005.

  Blogovi su se očito "zahuktali", no kako saznati o čemu autori blogova pišu? Predstavljamo Google pretraživanje bloga koje pruža jednako brze rezultate pretraživanja blogova na mnogim jezicima kao i Google, bez obzira na to gdje se uređuju i gdje su udomljeni. Možete pretraživati po temi, URL-u, ključnim riječima ili ograničiti pretraživanje na određene blogove ili datumske raspone.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2005.

  20.12.2005.

  Milijarde Google pretraživanja. Jedna godina. Zeitgeist pretvara ono prvo u snimku ovog drugog. Ovo je deset glavnih trendovskih pretraživanja:

  1. Myspace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21.3.2006.

  Pomažemo vam da upravljate svojim novcem pružajući vam brz i jednostavan pristup poslovnim i financijskim informacijama o javnim i privatnim tvrtkama te zajedničkim fondovima. Google Finance obuhvaća interaktivne grafikone, pretraživanje tvrtki prema nazivu ili simbolu dionica, priče grupirane po temama iz usluge Google vijesti, ažurirane postove blogova iz Google pretraživanja bloga, grupe rasprave o određenim temama te portfelje za praćenje vaših financijskih informacija koji su jednostavni za upotrebu.

  Pročitajte više

 • Trendovi

  10.5.2006.

  Vi ste u središtu pozornosti. Uz Google trendove možete mjeriti zanimanje svijeta za vaše omiljene teme. Unesite do pet tema i pogledajte koliko su često unesene kao upit na Googleu tijekom određenog vremenskog razdoblja. Google trendovi prikazuju i koliko često su se vaše teme pojavile u pričama Google vijesti te na kojim su zemljopisnim područjima najčešće upisane kao upit pretraživanja.

  Pročitajte više

 • Google Custom Search

  23.10.2006.

  Bolje od Googlea? Zašto ne? Pokretanje Google tražilice za prilagođeno pretraživanje pruža autorima blogova i vlasnicima web-lokacija mogućnost stvaranja tražilice prilagođene interesima njih i njihovih korisnika.

  Pročitajte više

 • Pretraživanje patenata

  14.12.2006.

  Uz beta izdanje Google pretraživanja patenata možete saznati priču iza svakodnevnih proizvoda kao što su samoljepljiva traka i kontaktne leće ili saznati više o tisućama neobičnih izuma za koje vjerojatno niste ni znali da postoje. Google patent omogućuje vam pretraživanje punog teksta i ilustracija za više od 7 milijuna patenata u SAD-u.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2006.

  28.12.2006.

  Što je bilo važno 2006. godine? Zeitgeist pokušava odgovoriti na to pitanje proučavanjem upita Google pretraživanja te godine. Ovo su glavna pretraživanja 2006. godine:

  1. bebo
  2. myspace
  3. svjetsko prvenstvo
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. buntovnici
  9. mininova
  10. wiki
 • Univerzalno pretraživanje

  16.5.2007.

  A sada sve zajedno. Na našoj manifestaciji Searchology objavljujemo da smo korak bliže univerzalnom pretraživanju nakon što stvorimo način pretraživanja svih izvora sadržaja: weba, slika, vijesti, karata, lokalnih sadržaja, videozapisa, knjiga i pružimo integrirane rezultate rangirane prema relevantnosti.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2007.

  15.12.2007.

  Prenosimo duh 2007. godine na temelju prikupljanja milijardi upita Google pretraživanja. Evo deset upita koji su u najvećem porastu u SAD-u:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google prevoditelj

  15.5.2008.

  Google prevoditelj sada donosi čudo trenutačnog prevođenja na mreži na bugarski, hrvatski, češki, danski, finski, hinduski, norveški, rumunjski i švedski, čime se broj podržanih jezika penje na 23. Odlično!

  Pročitajte više

 • Doodle logotip za Google 2008.

  21.5.2008.

  Milijuni glasača na mreži zaključili su da je učenica šestog razreda Grace Moon iz Castro Valleyja u Californiji poslala najbolji doodle logotip za ovogodišnje natjecanje Doodle logotip za Google.

  Pročitajte više

 • Google Site Search

  3.6.2008.

  Pokretanje usluge Google Site Search omogućuje vlasnicima web-lokacija da postave Google pretraživanje na svojim web-lokacijama.

  Pročitajte više

 • Knol

  23.7.2008.

  Pokrećemo novu uslugu pod nazivom Knol koja stručnjacima uvelike pojednostavljuje pisanje i dijeljenje informacija na webu. Autori mogu objaviti autorske članke (poznate kao knolove) o određenoj temi, a zatim dijeliti znanje sa svima. Svaki knol identificira autora ili grupu autora, tako da čitatelji mogu jasno vidjeti tko ga je napisao i podatke o autoru te komentirati, ocijeniti ili recenzirati knol. Pomoću nove značajke pod nazivom "moderirana suradnja" čitatelji mogu i izravno pridonijeti knolu. Autor potom može odlučiti hoće li prijedloge uzeti u obzir.

  Pročitajte više

 • Indeks pretraživanja

  25.7.2008.

  Koliko je web zapravo velik? Objavljujemo da naš sustav indeksiranja za obradu veza pokazuje da Google sada broji 1 trilijun URL-ova, dok broj pojedinačnih web-stranica raste za nekoliko milijardi dnevno.

  Pročitajte više

 • Google Suggest

  25.8.2008.

  Pokrećemo Google Suggest koji vam pomaže da formulirate upite za pretraživanje i smanjite pravopisne pogreške i pritiske na pogrešne tipke. Tako se internetskim korisnicima štedi tisuće sati tipkanja prijedlozima koji se pojavljuju za djelić sekunde.

  Pročitajte više

 • Preglednik Google Chrome

  2.9.2008.

  Izdajemo Google Chrome, novi web-preglednik otvorenog koda. Brz i siguran, omogućuje vam pristup omiljenim Google uslugama: Gmail, Google karte i Google dokumenti, jednostavnije nego ikad prije. Google Chrome pruža i nove jedinstvene značajke, kao što su jedinstveni okvir za web-adrese i pretraživanja, pojednostavljeni upravitelj preuzimanja i sučelje koje uvelike poboljšava iskustvo pregledavanja.

 • Googleov 10. rođendan

  2.9.2008.

  Vrijeme leti – Googleov 10. rođendan.

 • Projekt 10^100

  24.9.2008.

  Za našu proslavu 10. rođendana pokrećemo Projekt 10^100 (to znači "deseti do stotog"), poziv za ideje koje će pomoći što većem broju osoba i program ostvarivanja najboljih od tih ideja. Posvećujemo 10 milijuna dolara za pokretanje ovih projekata i pozivamo vas da glasujete za svoje omiljene ideje.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2008.

  10.12.2008.

  Prikazujemo deset najpopularnijih upita koji prenose duh 2008. godine:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. peking 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google prevoditelj

  26.2.2009.

  Uz dodatak turskog, tajlandskog, mađarskog, estonskog, albanskog, malteškog i galicijskog, objavljujemo da Google prevoditelj sada može automatski prevoditi između 41 jezika, što obuhvaća 98% jezika koje čitaju internetski korisnici.

  Pročitajte više

 • Google profili

  21.4.2009.

  Predstavljamo Google profile, koji vam pružaju mogućnost boljeg nadzora nad onime što se drugima prikazuje kada kao upit pretraživanja upišu vaše ime. Profili se pojavljuju pri dnu naših američkih stranica pretraživanja prilikom pretraživanja osoba po imenu.

  Pročitajte više

 • Opcije Google pretraživanja

  12.5.2009.

  Može li pretraživanje weba biti bolje i osobnije? Uvijek. Zato pokrećemo Opcije pretraživanja, ploču s alatima s lijeve strane rezultata pretraživanja koja vam pruža sofisticiraniji nadzor nad vašim rezultatima.

  Pročitajte više

 • Doodle logotip za Google 2009.

  20.5.2009.

  Tisuće učenika poslalo je svoje prijedloge. Dano je više od 6 milijuna glasova na mreži. Christin Engelberth, učenica šestog razreda iz San Antonija u Texasu osvaja nagradu Doodle logotip za Google 2009. godine.

  Pročitajte više

 • Google prevoditelj

  31.8.2009.

  Što? Google prevoditelj nije podržavao afrikaans, bjeloruski, islandski, irski, makedonski, malajski, svahili, velški ili jidiš? Sada podržava.

  Pročitajte više

 • Pretraživanje društvene mreže

  26.10.2009.

  Pretraživanje društvene mreže, novi eksperiment na stranici Google Labs, obogaćuje rezultate Google pretraživanja relevantnim javnim sadržajem vaših prijatelja i kontakata, prikladno istaknutim pri dnu rezultata pretraživanja.

  Pročitajte više

 • Google nadzorna ploča

  5.11.2009.

  Nova Google nadzorna ploča pruža transparentnost i pruža vam bolji uvid u podatke i informacije povezane s Googleom. Nadzorna ploča prikazuje podatke za svaki proizvod koji upotrebljavate te vam pruža izravne veze kako biste mogli upravljati svojim osobnim podacima i postavkama s jednog praktičnog i sigurnog mjesta.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2009.

  1.12.2009.

  Što je bilo važno 2009. godine? Zeitgeist te godine prenosi duh milijardi upita Google pretraživanja. Evo najbrže rastućih upita te godine:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormalna aktivnost
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  7.12.2009.

  Pokrećemo Google Goggles, novu aplikaciju za vizualno pretraživanje za telefone s Androidom koja vam omogućuje pretraživanje weba snimanjem fotografije, umjesto upisivanjem riječi. Snimite fotografiju zemljopisne znamenitosti, znaka, logotipa, korica knjige ili umjetničkog djela kako biste dobili odgovarajuće rezultate pretraživanja za svoju sliku. Za poslovne informacije samo usmjerite svoj telefon prema trgovini i Goggles prikazuje naziv tvrtke pomoću GPS-a i kompasa telefona.

  Pročitajte više

 • Pretraživanje u stvarnom vremenu

  7.12.2009.

  Naša nova značajka Pretraživanje u stvarnom vremenu čuva vaše rezultate pretraživanja do jedne minute uz ažuriranja osoba uživo na popularnim web-lokacijama kao što je Twitter, kao i naslove vijesti i postove na blogovima objavljene nekoliko sekundi prije vašeg pretraživanja.

  Pročitajte više

 • Rođendan sir Isaaca Newtona

  4.1.2010.

  U čast 368. rođendana Sir Isaaca Newtona proizvodimo naš prvi interaktivni Doodle logotip.

 • Pariška ljubav

  7.2.2010.

  Objavljujemo našu prvu reklamu vezanu uz Super Bowl, koja pripovijeda ljubavnu priču kroz pojmove pretraživanja. Ovo je jedan od mnogih videozapisa u čast ljudskih pothvata u pozadini pretraživanja.

 • Topeka

  1.4.2010.

  Za prvi travnja mijenjamo naziv u Topeka, u čast grada Topeka u Kansasu koji je naziv promijenio u Google u sklopu nastojanja da se eksperimentalna optička mreža dovede u taj grad.

  Pročitajte više

 • Osvježeni izgled rezultata pretraživanja

  5.5.2010.

  Predstavljamo novi izgled naše stranice rezultata pretraživanja s novom lijevom pločom koja objedinjuje najrelevantnije alate pretraživanja i poboljšanja za vaše upite. Sada se možete brzo prebacivati između različitih vrsta rezultata, kao što su knjige, slike i vijesti ili suziti rezultate prema vremenu ili temi. Nova značajka "nešto drugo" pri dnu lijeve ploče pomaže vam pronaći druge teme povezane s vašim upitom.

  Pročitajte više

 • Doodle logotip PAC-MAN

  21.5.2010.

  Za proslavu 30. rođendana PAC-MANA izdajemo naš prvi doodle logotip kojim se moguće igrati, sa svih 256 razina igre u kojoj jedete točkice i Ms. PAC-MAN. Tako je popularan da mu odlučujemo dodijeliti stalnu stranicu.

  Pročitajte više

 • Doodle logotip za Google 2010.

  26.5.2010.

  Nakon više od 33.000 podnesaka studenata i milijuna glasova na mreži ponosno objavljujemo da je učenica trećeg razreda Makenzie Melton iz El Dorado Springsa u Missouriju pobijedila na natjecanju Doodle logotip za Google 2010. godine.

  Pročitajte više

 • Prilagodite Google.com

  2.6.2010.

  Pokrećemo osobno prilagođavanje početne stranice Google.com, što vam omogućuje da prilagodite pozadinsku sliku.

  Pročitajte više

 • Caffeine

  8.6.2010.

  Pokrećemo Caffeine, naš novi sustav indeksiranja, koji pruža 50 posto svježije rezultate pretraživanja weba od našeg prethodnog indeksa te je najveća zbirka web-sadržaja koju smo ikada ponudili.

  Pročitajte više

 • Pretraživanje u stvarnom vremenu

  26.8.2010.

  Pretraživanje u stvarnom vremenu pružamo na novoj zasebnoj početnoj stranici, zajedno s dodatnim alatima za istraživanje i preciziranje rezultata u stvarnom vremenu.

  Pročitajte više

 • Doodle logotip Buckyball

  4.9.2010.

  Naš interaktivni doodle logotip obilježava 25. godišnjicu Buckyballa.

 • Doodle logotip s česticama

  6.9.2010.

  Kao nagovještaj pokretanja usluge Google Instant, izdajemo doodle logotip koji je brz, zabavan i interaktivan, kao što smatramo da bi i pretraživanje trebalo biti!

 • Google Instant

  8.9.2010.

  Pokrećemo Google Instant, novo poboljšanje pretraživanja koje prikazuje rezultate dok upisujete. Sada više ne morate dovršiti upisivanje cijelog pojma pretraživanja, pa čak ni pritisnuti "Pretraživanje" kako biste dobili rezultate. Možete upotrijebiti predloženi tekst kao povratnu informaciju koja će vam pomoći da formulirate bolje pojmove za pretraživanje i prilagođavate svoje pretraživanje "u hodu" dok ne dobijete željene rezultate.

  Pročitajte više

 • Transparentnost

  20.9.2010.

  Naše interaktivno izvješće o transparentnosti omogućuje vam da pregledate vladine upite koje smo primili o korisnicima, kao i zahtjeve za uklanjanje ili cenzuriranje sadržaja.

  Pročitajte više

 • Doodle logotip Johna Lennona

  9.10.2010.

  Zamislite ovo: animirani doodle logotip u čast 70. rođendana Johna Lennona.

 • Sretan rođendan!

  16.10.2010.

  John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton, a sada i vi. Kada navedete svoj rođendan u Google profilu, Google početna stranica prikazat će doodle logotip samo za vas na vaš poseban dan (ne zaboravite se prijaviti).

 • Pretraživanje mjesta

  27.10.2010.

  Pokrećemo Pretraživanje mjesta, novu vrstu lokalnog pretraživanja koje organizira svjetske informacije vezane uz mjesta. Ako sada potražite lokalne informacije, vidjet ćete popis određenih mjesta označenih crvenim pribadačama, kako biste mogli jednostavno odlučiti gdje ići. Pretraživanje mjesta pruža i relevantnije veze na jednoj stranici rezultata te sadrži veze prema drugim stranicama za više informacija, čime vam pomaže da brže pronađete mjesto koje tražite.

  Pročitajte više

 • Dinamični pregledi

  9.11.2010.

  Pokrećemo Dinamične preglede, vizualne preglede rezultata pretraživanja koji vam pomažu da brzo odaberete odgovarajući rezultat tako da prikazuju web-snimku svake opcije s tekstnim oblačićima koji ističu vaš pojam za pretraživanje na stranici. Klikom na povećalo u rezultatima prikazujete dinamični pregled te web-stranice. Nakon što aktivirate Dinamične preglede, možete postaviti pokazivač iznad bilo kojeg rezultata kako biste prikazali drugi pregled.

  Pročitajte više

 • NBA rezultati uživo

  3.12.2010.

  Uz NBA.com gađamo i zabijamo, pružajući rezultate igre uživo, rasporede, poredak na ljestvici, veze prema ažuriranjima uživo, pregledima igara i rezimeima, a sve to unutar vaših rezultata pretraživanja.

  Pročitajte više

 • Pretraživanje mjesta na mobilnim uređajima

  3.12.2010.

  Pretraživanje mjesta dolazi na mobilne uređaje, što vam omogućuje da potražite [muzeji u new yorku] na svom pametnom telefonu i dobijete rezultate za Metropolitanski muzej umjetnosti, kao i komentare te recenzije, sve uredno organizirano na jednom mjestu.

  Pročitajte više

 • Chrome web-trgovina

  7.12.2010.

  Otvaramo Chrome web-trgovinu, tržište na mreži na kojem možete pronaći tisuće aplikacija, proširenja i tema za Google Chrome. Tu možete pretraživati i pregledavati različite kategorije i stranice pojedinačnih stavki te pročitati i doprinijeti recenzije i ocjene. Ako upotrebljavate više računala, možete sinkronizirati aplikacije, proširenja i teme na svim računalima pomoću sinkronizacije preglednika.

  Pročitajte više

 • Zeitgeist 2010.

  9.12.2010.

  Prenosimo duh 2010. godine prikupljanjem milijardi upita Google pretraživanja. Istražite trendove, događaje i pogledajte videozapis sažetka 2010. godine. Ovo je deset najbrže rastućih pretraživanja:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Instant za mobilne uređaje

  10.12.2010.

  U nastojanju da pružimo munjevite rezultate pretraživanja za svakoga, izdajemo beta verziju usluge Google Instant na mobilnim uređajima na više od 28 jezika i 40 država diljem svijeta.

  Pročitajte više

 • Ažuriranje pretraživanja društvene mreže

  17.2.2011.

  Objavljujemo ažuriranja Pretraživanja društvene mreže: kada se prijavite u svoj Google račun, tada možete vidjeti rezultate i dijeljene veze osoba s kojima ste povezani na uslugama Twitter, Flickr, Blogger i ostalim javno dostupnim web-lokacijama, povezane preko stranice rezultata pretraživanja. Imena i fotografije profila osoba koje su podijelile ili objavile te informacije pojavljuju se ispod rezultata.

  Pročitajte više

 • Prikaz recepata

  24.2.2011.

  Pokrećemo Prikaz recepata kako biste svoje rezultate pretraživanja mogli prilagoditi tako da prikazuju samo recepte, a zatim pomoću jasno označenih ocjena, sastojaka i slika odabrati odgovarajući recept. Možete potražiti i određene recepte kao što su [čokoladni keksi], općenitije teme kao što su [jagode], pa čak i pronaći recepte za praznike ili događanja poput [cinco de mayo]. Za Prikaz recepata kliknite vezu "Recepti" u lijevom oknu stranice rezultata pretraživanja.

 • Poboljšani Google profili

  2.3.2011.

  Google profilima dajemo novi izgled te vam pružamo jednostavniji nadzor i obogaćujemo vaš javni profil. Posjetom stranice profiles.google.com možete stvoriti profil koji najbolje predstavlja način na koji se želite prikazati svijetu.

  Pročitajte više

 • Dinamični pregledi na mobilnim uređajima

  8.3.2011.

  Pokrećemo Dinamične preglede na mobilnim uređajima. Slično kao i računalna verzija Dinamičnih pregleda, omogućuje vam vizualnu usporedbu rezultata pretraživanja na temelju snimki web-stranica, što vam omogućuje da brže odaberete odgovarajući rezultat.

  Pročitajte više

 • Gumb +1

  30.3.2011.

  Predstavljamo gumb +1, što je skraćenica za "to je prilično cool" ili "pogledajte ovo". Kliknite gumb +1 kako biste pomogli prijateljima, kontaktima i ostatku weba da pronađu najbolje stvari na Google pretraživanju. Gumb +1 može vam pomoći i prikazivanjem odgovarajućih preporuka za teme koje vas zanimaju, onda kada ih želite u vašim rezultatima pretraživanja.

 • Doodle logotip Charlieja Chaplina

  15.4.2011.

  U čast 122. rođendana Sir Charlesa Spencera Chaplina stvaramo naš prvi doodle logotip u obliku akcijskog videozapisa uživo.

  Pogledajte sada

 • Google slike s razvrstavanjem

  9.5.2011.

  Korisnicima omogućujemo razvrstavanje po temama u Google slikama, stoga ne samo da možete pregledavati teme vizualno, nego i pronaći upravo onu sliku koju tražite tako da kliknete Poredaj po temama u lijevom oknu kako biste odmah organizirali rezultate.

  Pročitajte više

 • 96. rođendan Les Paula

  9.6.2011.

  Vježbajte svoju vještinu sviranja gitare na mreži uz ovaj interaktivni doodle logotip.

 • Instant stranice

  14.6.2011.

  Predstavljamo vam Instant stranice, novu značajku koja korisnicima pomaže da dobiju željene rezultate još brže, u nekim slučajevima trenutačno! Značajku Instant stranice omogućuje tehnologija predrenderiranja koju ugrađujemo u Chrome, a poslije je pametno pokreće web-pretraživanje kad smo sigurni koji je rezultat najbolji odgovor na vaše pretraživanje.

 • Glasovno pretraživanje

  14.6.2011.

  Predstavljamo glasovno pretraživanje na računalima. Umjesto tipkanja možete kliknuti ikonu mikrofona kako biste izgovorili svoje pretraživanje i pronašli ono što tražite. Sve što vas zanima, bilo da je to vrijeme, raspored filmova ili nešto što znate izgovoriti, ali ne znate kako to napisati kao što je recept za bolognese mozzarella: ako to možete izgovoriti, možete i pretražiti.

 • Pretraživanje po slikama

  14.6.2011.

  Uvodimo mogućnost pretraživanja po slikama. Sada možete upotrijebiti vlastite fotografije i slike s interneta kako biste pokrenuli pretraživanje na Googleu. Kad pretražujete po slikama, vidjet ćete rezultate koji vam pokazuju gdje se ta slika i slične slike pojavljuju na webu. Odvest ćemo vas do web-stranica koje sadrže tu sliku ili pronaći istu sliku u različitim veličinama i rezolucijama.

 • Pretraživanje letova

  13.9.2011.

  Pokrećemo pretraživanje letova, novi alat za istraživanje opcija putovanja i planiranje puta. Uz Pretraživanje letova možete prikazati pregledan popis odgovarajućih letova. Niste sigurni gdje želite putovati? Pomoću Pretraživanja letova možete istražiti svoje opcije putovanja i odredišta. Odaberite grad polaska i možete surfati po karti kako biste pronašli opcije kupnje karata za različita odredišta. Pretraživanje letova može vam pomoći i da odredite na koje je datume cijena najniža.

  Pročitajte više

 • Povezane osobe i stranice

  10.1.2012.

  Uvodimo povezane osobe i stranice u pretraživanju, što vam omogućuje da pronađete osobe i robne marke vezane uz vaše pretraživanje i povežete se s njima tako da ih dodate u svoje krugove.

 • Profili u pretraživanju

  10.1.2012.

  U sklopu Pretraživanja vašeg svijeta pokrećemo profile u pretraživanju, značajku koja vam omogućuje da brže pronađete osobe pomoću njihovog Google profila koji se pojavljuje dok upisujete ime osobe u pretraživanju. Ako izradite vlastiti Google profil i učinite ga vidljivim u pretraživanju, Google će moći prikazati najvažnije sadržaje o vama.

 • Osobni rezultati pretraživanja

  10.1.2012.

  Pokrećemo osobne rezultate pretraživanja kao značajku usluge Pretraživanje vašeg svijeta. Osobni rezultati pretraživanja omogućuju prikazivanje relevantnih savjeta, fotografija i postova prijatelja uz rezultate s weba. Osobni rezultati pretraživanja označeni su ikonom kako biste znali da su namijenjeni samo vama. Budući da su ti rezultati osobni i privatni, morate biti prijavljeni na Google kako biste ih vidjeli.

 1. 1997
  • Pokreće se Google pretraživanje

   Pokreće se Google pretraživanje

 2. 1998
  • Prvi doodle logotip

   Prvi doodle logotip

 3. 2000
  • Jezici

   Jezici

  • Indeks pretraživanja

   Indeks pretraživanja

  • Jezici

   Jezici

  • Google alatna traka

   Google alatna traka

 4. 2001
  • Jezici

   Jezici

  • Google pretraživanje slika

   Google pretraživanje slika

  • Indeks pretraživanja

   Indeks pretraživanja

  • Zeitgeist 2001.

   Zeitgeist 2001.

 5. 2002
  • Google vijesti

   Google vijesti

  • Zeitgeist 2002.

   Zeitgeist 2002.

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003.

   Zeitgeist 2003.

 7. 2004
  • Indeks pretraživanja

   Indeks pretraživanja

  • Gmail

   Gmail

  • SMS pretraživanje na mobilnom uređaju

   SMS pretraživanje na mobilnom uređaju

  • Google znalac

   Google znalac

  • Google Desktop Search

   Google Desktop Search

  • Indeks pretraživanja

   Indeks pretraživanja

  • Google pretraživanje knjiga

   Google pretraživanje knjiga

  • Zeitgeist 2004.

   Zeitgeist 2004.

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Indeks pretraživanja slika

   Indeks pretraživanja slika

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google prevoditelj

   Google prevoditelj

  • Google pretraživanje bloga

   Google pretraživanje bloga

  • Zeitgeist 2005.

   Zeitgeist 2005.

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Trendovi

   Trendovi

  • Google Custom Search

   Google Custom Search

  • Pretraživanje patenata

   Pretraživanje patenata

  • Zeitgeist 2006.

   Zeitgeist 2006.

 10. 2007
  • Univerzalno pretraživanje

   Univerzalno pretraživanje

  • Zeitgeist 2007.

   Zeitgeist 2007.

 11. 2008
  • Google prevoditelj

   Google prevoditelj

  • Doodle logotip za Google 2008.

   Doodle logotip za Google 2008.

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Indeks pretraživanja

   Indeks pretraživanja

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Preglednik Google Chrome

   Preglednik Google Chrome

  • Googleov 10. rođendan

   Googleov 10. rođendan

  • Projekt 10^100

   Projekt 10^100

  • Zeitgeist 2008.

   Zeitgeist 2008.

 12. 2009
  • Google prevoditelj

   Google prevoditelj

  • Google profili

   Google profili

  • Opcije Google pretraživanja

   Opcije Google pretraživanja

  • Doodle logotip za Google 2009.

   Doodle logotip za Google 2009.

  • Google prevoditelj

   Google prevoditelj

  • Pretraživanje društvene mreže

   Pretraživanje društvene mreže

  • Google nadzorna ploča

   Google nadzorna ploča

  • Zeitgeist 2009.

   Zeitgeist 2009.

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Pretraživanje u stvarnom vremenu

   Pretraživanje u stvarnom vremenu

 13. 2010
  • Rođendan sir Isaaca Newtona

   Rođendan sir Isaaca Newtona

  • Pariška ljubav

   Pariška ljubav

  • Topeka

   Topeka

  • Osvježeni izgled rezultata pretraživanja

   Osvježeni izgled rezultata pretraživanja

  • Doodle logotip PAC-MAN

   Doodle logotip PAC-MAN

  • Doodle logotip za Google 2010.

   Doodle logotip za Google 2010.

  • Prilagodite Google.com

   Prilagodite Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Pretraživanje u stvarnom vremenu

   Pretraživanje u stvarnom vremenu

  • Doodle logotip Buckyball

   Doodle logotip Buckyball

  • Doodle logotip s česticama

   Doodle logotip s česticama

  • Google Instant

   Google Instant

  • Transparentnost

   Transparentnost

  • Doodle logotip Johna Lennona

   Doodle logotip Johna Lennona

  • Sretan rođendan!

   Sretan rođendan!

  • Pretraživanje mjesta

   Pretraživanje mjesta

  • Dinamični pregledi

   Dinamični pregledi

  • NBA rezultati uživo

   NBA rezultati uživo

  • Pretraživanje mjesta na mobilnim uređajima

   Pretraživanje mjesta na mobilnim uređajima

  • Chrome web-trgovina

   Chrome web-trgovina

  • Zeitgeist 2010.

   Zeitgeist 2010.

  • Google Instant za mobilne uređaje

   Google Instant za mobilne uređaje

 14. 2011
  • Ažuriranje pretraživanja društvene mreže

   Ažuriranje pretraživanja društvene mreže

  • Prikaz recepata

   Prikaz recepata

  • Poboljšani Google profili

   Poboljšani Google profili

  • Dinamični pregledi na mobilnim uređajima

   Dinamični pregledi na mobilnim uređajima

  • Gumb +1

   Gumb +1

  • Doodle logotip Charlieja Chaplina

   Doodle logotip Charlieja Chaplina

  • Google slike s razvrstavanjem

   Google slike s razvrstavanjem

  • 96. rođendan Les Paula

   96. rođendan Les Paula

  • Instant stranice

   Instant stranice

  • Glasovno pretraživanje

   Glasovno pretraživanje

  • Pretraživanje po slikama

   Pretraživanje po slikama

  • Pretraživanje letova

   Pretraživanje letova

 15. 2012
  • Povezane osobe i stranice

   Povezane osobe i stranice

  • Profili u pretraživanju

   Profili u pretraživanju

  • Osobni rezultati pretraživanja

   Osobni rezultati pretraživanja