Browse in overzicht |

Ocean

Verken de diepste oceaantroggen met de laag 'Ocean' in Google Earth. Bekijk deze video om Ocean in Google Earth te zien en lees meer over onze partners die gegevens hebben bijgedragen.

De oceaan verkennen

Video bekijken

De wereld van de diepzee, verkend door de 'Shinkai 6500'

'Shinkai 6500', een bemand onderzoeksvaartuig dat wordt bestuurd door JAMSTEC, neemt u mee naar de onbekende wereld van de diepzee.

Downloaden in Google Earth

Oceaanbodem

Verken de zeebodem met de Lamont-Doherty Topography Synthesis van Columbia University en nieuwe gegevens van CSUMB en UHM-SOEST.

Video bekijken

Diepzeeschoorstenen

Ontdek onderwatervulkanen en hydrothermale schoorstenen met de Ridge 2000 Deep Sea Vents-tour.

Video bekijken

Pew-fellows 2013

Meer informatie over de Pew Marine-fellows voor 2013, die de problemen van oceaanbehoud één voor één oplossen.

Video bekijken

Indonesia Discovery

Ga mee op een gezamenlijke diepzee-expeditie van Indonesië en de VS. Ontdek wat er onder het wateroppervlak ligt met NOAA Oceanexplorer.

Video bekijken

Hope Spots I

Video bekijken

Hope Spots II

Video bekijken

Hope Spots III

Video bekijken

Cousteau Ocean World

Ter ere van de honderdste verjaardag van Jacques Cousteau kunt u een tour door de oceaan volgen met de Cousteau Society.

Video bekijken

Ontdekkingen uit onderzoek

Een showcase met onderwaterontdekkingen door het Monterey Bay Aquarium Research Institute.

Video bekijken

Duikplekken

Een showcase met duikplekken van over de hele wereld. Alle gegevens en foto's zijn afkomstig van plaatselijke bewoners. Wannadive.net.

Video bekijken

Surfplekken

Een showcase met surfplekken van over de hele wereld. Alle gegevens en foto's zijn afkomstig van plaatselijke bewoners. Wannasurf.com.

Video bekijken

Onderwaterterrein

Een showcase met het meest gedetailleerde terrein in de oceaan.

Downloaden in Google Earth

De Grote Meren

Volg een tour langs het grootste meer (Lake Superior) en download vervolgens de tour om alle vijf meren te ontdekken. NOAA-GLERL.

Downloaden in Google Earth

Verzuring van de oceaan

Heeft u zich ooit afgevraagd welke impact al die kooldioxide die we uitstoten op de oceaan heeft en welke gevolgen dit kan hebben voor de toekomst? Deze Google Earth-tour met gesproken uitleg van Dan Laffoley van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), tevens voorzitter van de Ocean Acidification Reference User Group in Europa, neemt ons mee op een reis rond de wereld om ons te laten zien welk effect kooldioxide heeft op de chemische processen in de oceaan. De tour gaat in op het fenomeen oceaanverzuring en legt uit waarom zelfs kleine veranderingen in de chemische samenstelling van de oceaan verregaande gevolgen kunnen hebben voor het leven in de zee en toekomstige economische activiteiten. Volg de tour terwijl we van het Great Barrier Reef naar afgelegen eilanden in de Noordelijke IJszee en de borrelende zeebodem aan de voet van de Vesuvius in Italië vliegen. Luister naar verhalen over hoe de oceaanverzuring ook nu al effect heeft op het leven in de oceaan en de mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van een gezonde oceaan, zoals schelpdierkwekers. Deze animatietour is voor het eerst gepresenteerd tijdens het derde Symposium on the Ocean in a High CO2 World in Monterey in september 2012 en is samengesteld in samenwerking met Jenifer Austin Foulkes (Google), met een script van Owen Gaffney (International Geosphere and Biosphere Programme) en Dan Laffoley. De animatie van oceaanverzuring tot aan het jaar 2300 is gemaakt op basis van gegevens van het Max Planck-instituut voor meteorologie www.mpimet.mpg.de (met dank aan dr. Tatiana Ilyina) en de visualisatieprogramma's van het Duitse klimaatrekencentrum www.dkrz.de (met dank aan dr. Michael Böttinger). Filmclips met dank aan Canadian Broacasting Group's One Ocean, Greenpeace, Tipping Point van Nicolas Koutsikas en Laurence Jourdain, Georama TV Productions. Meer informatie op http://www.ocean-acidification.net/

Video bekijken

Titanic

Ontdek het scheepswrak van de Titanic in Google Earth in samenwerking met National Geographic, het Institute for Exploration, het Center for Ocean Exploration van de University of Rhode Island en Jim Delgado van het Office of Exploration and Research van de National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA).

Meer informatie over NOAA en National Geographic.

Video bekijken

Natuurreservaten voor walvissen

Meer informatie over natuurreservaten voor walvissen via de IUCN en de Whale and Dolphin Conservation Society.

Video bekijken