Google Kladblok

Vanaf juli 2012 is Google Kladblok niet meer beschikbaar. Alle Kladblok-gegevens moeten nu zijn overgezet naar Google Documenten. Zoals eerder aangekondigd, zijn de Kladblok-gegevens in de meeste gevallen automatisch geëxporteerd, dus ga naar Google Documenten. Werk ook alle bladwijzers of links naar Google Kladblok bij, zodat ze in plaats daarvan verwijzen naar Google Documenten.

Hier vindt u de antwoorden op enkele vragen over deze overgang. Mogelijk worden in de loop van de tijd vragen toegevoegd of antwoorden bijgewerkt.

Waar vind ik mijn automatisch geëxporteerde Kladblok-gegevens?

Voor automatisch geëxporteerde documenten moet een nieuw document in Google Documenten worden weergegeven voor elk kladblok dat u had in Google Kladblok. Deze documenten hebben de titel 'Geïmporteerd uit Google Kladblok', gevolgd door de oorspronkelijke naam van het kladblok. Deze documenten bevatten de gegevens van het oorspronkelijke kladblok, waaronder labels, opmerkingen en URL's. Net zoals gewone documenten kunt u deze nieuwe documenten bewerken, delen of verwijderen.

Als u problemen ondervindt bij het vinden van de nieuwe documenten, zoekt u naar 'Geïmporteerd uit Google Kladblok' in de lijst met documenten.

Wat is er gebeurd met openbare kladblokken?

Het delen van alle openbare kladblokken is ongedaan gemaakt.

Wat is er gebeurd met bladwijzers die waren opgeslagen op bookmarks.google.com?

De overgang heeft geen effect op bladwijzergegevens: u heeft nog steeds toegang tot uw bladwijzers op bookmarks.google.com. De URL notebook.google.com/bookmarks is echter niet langer beschikbaar.

Ik heb Google Documenten nog nooit gebruikt. Hoe kan ik dit programma leren gebruiken?

Het team van Google Documenten heeft hier een handleiding geplaatst waarmee u aan de slag kunt gaan.

Wat moet ik doen als er een probleem is met mijn gegevens?

Controleer eerst of uw Kladblok-gegevens niet zijn geëxporteerd door in Google Documenten naar 'Geïmporteerd uit Google Kladblok' te zoeken.

Als u heeft bevestigd dat er een probleem is met de export (duplicatie van gegevens of ontbrekende Kladblok-gegevens), kunt u een discussie starten in het discussieforum van Google Documenten en gaan we het probleem onderzoeken.

Waarom worden deze gegevens overgezet?

We werken graag aan Google Kladblok, maar soms moeten we knopen doorhakken en ons meer richten op producten en technologieën waarvan op de lange termijn het grootste aantal gebruikers kan profiteren. Dankzij alle innovaties en verbeteringen die we de afgelopen jaren in Google Documenten hebben doorgevoerd, verwachten we dat dit een prima vervanging is voor Google Kladblok.