Privacybeleid van Google+

1 november 2011 (gearchiveerde versies weergeven)

In het Privacybeleid van Google wordt beschreven hoe we omgaan met persoonlijke gegevens wanneer je producten en services van Google gebruikt. Hieronder vallen ook gegevens die worden verstrekt wanneer je Google+ gebruikt. Daarnaast worden hieronder onze aanvullende privacyprocedures beschreven die specifiek zijn voor Google+.

Als je de mobiele versie van Google+ gebruikt, is het Privacybeleid voor mobiel van toepassing naast dit Privacybeleid voor Google+.

Gegevens die we verzamelen en hoe we deze gebruiken

We registreren informatie over je activiteit, zoals berichten waarop je reageert en de andere gebruikers waarmee je contact hebt, zodat we jou en andere gebruikers een betere ervaring in onze Google-services kunnen bieden.

We kunnen ook via andere gebruikers informatie over jou verzamelen, zoals wanneer iemand jou in een van zijn kringen plaatst of je in een foto tagt. Sommige gebruikers kiezen er misschien voor informatie over jou openbaar weer te geven, bijvoorbeeld door je openbare profielnaam en -foto in hun Google-profiel weer te geven in een lijst met mensen die ze hebben toegevoegd aan hun kringen.

Google-profiel.

Als je Google+ wilt gebruiken, moet je een openbaar Google-profiel hebben dat zichtbaar is voor de hele wereld. Dit profiel moet in elk geval de naam bevatten die je voor het profiel hebt gekozen. Die naam wordt voor alle Google-services gebruikt. In sommige gevallen kan deze naam een andere naam vervangen die je hebt gebruikt bij het delen van content in je Google-account. We kunnen de identiteit van je Google-profiel weergeven aan mensen die over je e-mailadres of andere persoonlijke gegevens beschikken.

Berichten of content die door of met jou worden gedeeld, zoals foto's van jezelf, kunnen in je profiel zichtbaar zijn voor diegenen waarmee de betreffende content wordt gedeeld. Je kunt de profieleditor gebruiken om te zien hoe je profiel eruitziet als specifieke mensen het bekijken.

Kringen.

Je kunt mensen toevoegen aan verschillende kringen om zo gemakkelijk informatie te delen met een specifieke groep. Mensen in je kringen (maar niet de namen van de kringen) zijn zichtbaar voor anderen in je Google-profiel, behalve als je ervoor kiest die informatie niet weer te geven. Je kunt hier de mensen in je kringen beheren.

Je kunt ook Google+ pagina's aan je kringen toevoegen. Wanneer je een Google+ pagina aan je kringen toevoegt, kan de Google+ pagina jou andersom ook toevoegen aan kringen en content met je delen.

Foto's en video's.

Als je een foto of video uploadt naar Google+, slaan we die content op in een Picasa-webalbum en schakelen we het product Picasa Webalbums in voor je Google-account als je Picasa nog niet gebruikt. Het Privacybeleid van Picasa is van toepassing op je gebruik van Picasa, naast dit Privacybeleid voor Google+. Als je niet wilt dat we metadata opslaan (zoals fotogegevens) voor je foto's en video's, verwijder dan die metadata voordat je de content uploadt.

Meldingen.

Er worden mogelijk meldingen verzonden aan jou of aan anderen als je bepaalde handelingen uitvoert in Google+, zoals mensen toevoegen aan een kring, een Hangout starten of iemand taggen in een foto.

Locatie.

Als je Google+ gebruikt op je mobiele apparaat, registreert Google je locatie om de service te kunnen aanbieden (bijvoorbeeld om je berichten van mensen in de buurt te kunnen tonen). Bij je aanmelding voor de mobiele versie van het product ben je hierover geïnformeerd. Wanneer je content op Google+ plaatst vanaf je mobiele apparaat, kun je je afmelden voor het ophalen en weergeven van je locatie. Je kunt dit per bericht selecteren of je locatie uitsluiten van al je berichten. Wanneer je berichten plaatst vanaf een niet-mobiel apparaat, kun je per bericht kiezen of je je locatie wilt toevoegen.

We kunnen berichten waaraan je je locatie hebt gekoppeld, weergeven aan gebruikers die Google+ berichten zoeken 'in de buurt' van de locatie waar je je bericht hebt gemaakt. Die berichten zijn alleen zichtbaar voor mensen met wie de content is gedeeld.

+1 knop en personalisering buiten Google.

Als je content op Google+ een +1 geeft (zoals een Google+ pagina)of de +1 knop elders op internet gebruikt, worden die acties en keuzes gebruikt zoals wordt beschreven in het Privacybeleid voor de +1 knop en aanvullend privacymateriaal.

Gebruik van de verzamelde informatie

Naast het hierboven beschreven gebruik, worden de gegevens die je aan ons verstrekt, gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

We kunnen totaalstatistieken over activiteit op Google+ delen met het publiek, onze gebruikers en partners, zoals uitgevers, app-ontwikkelaars, gebruikers van Google+ pagina's of gekoppelde accounts. Voor aanvullend gebruik van gegevens die je aan ons verstrekt, kun je het gedeelte over apps van derden hieronder bekijken.

Jouw keuzes naast de hierboven beschreven opties

Accountinstellingen.

Je kunt je accountinstellingen (waaronder de privacyinstellingen) bekijken en bewerken via Accountinstellingen of in de rechterbovenhoek wanneer je bent ingelogd bij bepaalde Google-producten. Via Accountinstellingen kun je onder andere de instellingen wijzigen voor de meldingen die we je sturen.

Delen.

Je kunt kiezen wie je dingen stuurt in Google+. Alle ontvangers van een bericht kunnen bepaalde informatie zien over de andere mensen die het bericht hebben ontvangen. Deelnemers die zijn toegevoegd aan een groepsgesprek, kunnen de geschiedenis van dat gesprek bekijken (waaronder deelnemers die zijn toegevoegd aan groepsgesprekken in de mobiele Messenger-functie). Houd er ook rekening mee dat wanneer je iets deelt via Google+, alle ontvangers het weer met anderen kunnen delen.

Foto's.

Als iemand je heeft getagd in een gedeelde foto of video, kun je ervoor kiezen de tag te verwijderen.

Apps van derden.

Je kunt Google+ gebruiken via apps van derden (bijvoorbeeld websites die niet van Google zijn), door deze apps toegang te geven tot (een deel van) je Google-account via de pagina Verzoek om toegang. De ontwikkelaar van de app heeft mogelijk toegang tot je e-mailadres en tot de content die voor je toegankelijk is in Google+ (zoals content die door vrienden met je wordt gedeeld). De ontwikkelaar kan ook aanvullende informatie over je opvragen, zoals je locatie voor mobiele functies van Google+. Je kunt de ontwikkelaar op elk moment de toegang tot je Google-account ontzeggen door naar deze instellingenpagina te gaan.

App-providers (zoals gameproviders) kunnen je rechtstreeks meldingen sturen. Wil je het type en de frequentie wijzigen van de meldingen die je van providers ontvangt, neem dan contact op met de betreffende app-provider.

Als je contactpersonen apps gebruiken, kunnen die apps toegang krijgen tot content en informatie over jou die voor deze vrienden toegankelijk is.

Lokale opslag op je apparaat.

We slaan gegevens (zoals je recente berichten) lokaal op in je browser. Mogelijk kun je deze informatie openen en wissen in je browserinstellingen.

Meer informatie

Google houdt zich aan de privacybeginselen volgens het Amerikaanse Safe Harbor-principe. Raadpleeg de website van het Amerikaanse Ministerie van Handel voor meer informatie over het Safe Harbor-principe of onze registratie.