Google Notatbok

Fra og med Juli 2012 er Google Notatbok stengt og alle Notatbok-dataene skal være i Google Dokumenter. Som tidligere kunngjort kunne vi i de fleste tilfeller eksportere disse dataene automatisk. Gå til Google Dokumenter. Du bør også oppdatere bokmerker eller koblinger til Notatbok slik at de leder til Dokumenter i stedet.

Her er svar på noen spørsmål om denne endringen. Vi kan komme til å legge til eller oppdatere spørsmål etter hvert.

Hvor er notatbokdataene mine som ble eksportert automatisk?

Google Dokumenter oppretter et nytt dokument for hvert av dokumentene som ble automatisk eksportert fra Google Notatbok. Navnene på disse dokumentene er «Importert fra Google Notatbok – » etterfulgt av notatbokens opprinnelige navn. Disse dokumentene inneholder dataene fra de opprinnelige notatbøkene, inkludert etiketter, kommentarer og nettadresser. Du kan redigere, dele eller slette disse nye dokumentene akkurat som vanlige Google Dokumenter.

Hvis du sliter med å finne de nye dokumentene, kan du søke etter «Importert fra Google Notatbok» i dokumentlisten.

Hva skjedde med offentlige notatbøker?

Delingen av alle offentlige notatbøker ble opphevet.

Hva skjedde med bokmerkene lagret i bookmarks.google.com?

Bokmerkedata påvirkes ikke – du kan fortsatt se bokmerkene dine på bookmarks.google.com. notebook.google.com/bookmarks er imidlertid ikke tilgjengelig lenger.

Jeg har aldri brukt Google Dokumenter før. Hvordan kan jeg lære å bruke det?

Teamet bak Google Dokumenter har laget en startveiledning her.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg har problemer med dataene mine?

Sjekk om Google Notatbok-dataene dine ikke har blitt eksportert ved å søke etter «Importert fra Google Notatbok» i Google Dokumenter.

Hvis du har sjekket at det virkelig er et problem med eksporteringen (dupliserte filer eller manglende Google Notatbok-data), kan du opprette en tråd i diskusjonsforumet for Google Dokumenter så skal vi undersøke problemet.

Hvorfor har dere gjort denne endringen?

Vi syntes Google Notatbok var spennende å jobbe med, men enkelte ganger må vi ta vanskelige valg for å fokusere mer på produkter og teknologi som gir brukerne våre størst mulig fordeler i det lange løp. Takket være de flotte innovasjonene og forbedringene i Google Dokumenter de siste årene, mener vi at det er en god erstatning for Google Notatbok.