Funcţii

Google Earth este echipat cu o bază de date vastă şi unică din punct de vedere vizual, conţinând imagini din satelit şi modele 3D. Reinventaţi posibilităţile cartografierii în procesul dvs. de producţie. În continuare, vă prezentăm câteva dintre cele mai relevante funcţii pentru sectorul mass-media. Toate aceste funcţii sunt disponibile în ambele versiuni ale programului: versiunea gratuită şi versiunea Pro.

Acoperire prin satelit la nivel mondial

Miniatură acoperire prin satelit

Indiferent de locul în care vă poartă o poveste, Google Earth vă asigură acoperirea prin satelit de care aveţi nevoie. Peste un sfert din suprafaţa planetei, care cuprinde peste 75% din populaţia lumii, este redată la rezoluţie înaltă, cu monitorizare individuală. Fiecare pixel reprezintă o suprafaţă mai mică de un metru pătrat, adică destul de detaliat pentru a vedea parbrizul unui automobil.

Efectuăm actualizări frecvente ale bazei noastre de date cu imagini din întreaga lume, într-un efort susţinut de a reflecta cu acurateţe starea lumii.

Clădiri 3D: folosiţi modelele noastre sau creaţi-vă propriile clădiri 3D

Miniatură clădiri 3D

Utilizaţi sute de mii de modele 3D disponibile în Google Earth pentru a reda o afişare extrem de realistă a unui oraş sau a anumitor clădiri. Puteţi găsi modele de acurateţe fotografică pentru toate clădirile din centru şi pentru cartierele înconjurătoare pentru un număr tot mai mare de locaţii. Puteţi chiar să animaţi lumina zilei cu funcţia Momentul zilei pentru ca fotografia dvs. să se potrivească cu o anumită oră.

Terenuri: munţi, văi şi relief submarin

Miniatură teren

Pe lângă clădiri, Google Earth oferă imagini din întreaga lume bazate pe măsurători de teren. Prezentaţi munţi, stânci, văi şi chiar fose oceanice şi plăci continentale din adâncul mării. Pentru o prezentare mai spectaculoasă, puteţi amplifica terenul de maxim trei ori. Imaginile din satelit se suprapun cu precizie pe suprafaţa terenurilor. Atunci nu puteţi trimite un fotograf la faţa locului, puteţi să vă bazaţi pe Google Earth.

Cele mai cuprinzătoare date cartografice

Miniatură date cartografice

Google Earth are în comun aceleaşi date despre drumuri, puncte de referinţă şi graniţe cu aplicaţia Hărţi Google, în care au încredere sute de milioane de utilizatori. De asemenea, vă oferim date cartografice de la utilizatori din peste 170 de ţări şi teritorii prin intermediul programului nostru Cartograf Google. Utilizatorii noştri ne-au ajutat în acţiunea de delimitare a drumurilor, a parcurilor şi a clădirilor importante, în ţări în care alte hărţi digitale au doar informaţii suficiente pentru a afişa un simplu punct pentru a reprezenta un întreg oraş. Aceste detalii suplimentare, verificate de o echipă moderatoare, sunt de nepreţuit în cercetarea şi crearea de hărţi pentru a susţine rapoarte de ştiri sau subiecte principale din părţi ale lumii care sunt mai puţin accesibile. Aceste informaţii sunt disponibile la activarea straturilor Drumuri, Graniţe şi Etichete.

Imagini istorice

Miniatură Imagini istorice

Vreţi să prezentaţi cum a fost dărâmat un stadion vechi şi cum a fost ridicat un altul nou în locul său? Atunci funcţia Imagini istorice este potrivită pentru dvs. Google Earth oferă imagini din ultimii câţiva ani din întreaga lume. Pentru S.U.A. şi pentru alte câteva locaţii, am obţinut imagini mai vechi, unele chiar din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar multe oraşe importante oferă câteva zeci de imagini de-a lungul timpului, în anotimpuri diferite. Este suficient să faceţi clic pe pictograma ceas şi să derulaţi timpul. Reperele indică fiecare moment din timp pentru care avem o fotografie în afişarea actuală.

Mii de straturi

Miniatură straturi

De la date în timp real din locaţiile cutremurelor la conducte de petrol de pe fundul mărilor, de la căi aeriene până la date demografice, există mii de straturi de date geografice disponibile prin ecosistemul Google Earth. Unele sunt accesibile prin straturile din stânga în versiunea pentru desktop. Altele pot fi găsite în Galeria Google Earth sau, pur şi simplu, adăugând literele KML sau KMZ la o căutare pe web pentru a găsi fişiere compatibile cu Google Earth. Acest gen de date pot să îmbogăţească considerabil aria de acoperire a ştirilor dvs., cu o platformă rapidă şi captivantă pentru vizualizarea informaţiilor geografice.

Luna, Marte şi Cerul

Miniatură Luna

Google Earth vă poate conduce chiar şi în spaţiul cosmic. Dacă ştirile sau reportajele dvs. se aventurează în cosmos, puteţi să faceţi clic pe pictograma Planetă pentru a ajunge pe Lună, pe Marte sau pe cerul nocturn. Luna şi Marte oferă acelaşi tip de interactivitate ca Pământul. De asemenea, oferă conţinut bogat de pe suprafaţa planetelor, din surse precum misiunile Apollo şi vehiculele de pe Marte.

Google Earth vă oferă o mulţime de alte posibilităţi. Vă invităm să aflaţi mai multe în Centrul nostru de ajutor. Pasul următor este să aflaţi despre instrumente şi tehnici disponibile pentru a profita de tot acest conţinut valoros în materialele pe care le difuzaţi şi în publicaţiile dvs.