Pregătiți terenul

Ca părinte sau tutore, știi ce i se potrivește propriei familii și cum învață copiii cel mai bine. Pentru a vă ajuta familia să se orienteze în privința noilor tehnologii, dispozitive și servicii într-o lume online aflată în continuă schimbare, sfaturile practice sunt bine venite. Pentru aceasta, ne consultăm permanent cu experți, părinți, cadre didactice și comunități din lumea întreagă, pentru a fi mereu la curent cu soluțiile viabile. Împreună, putem contribui la dezvoltarea unei comunități de cetățeni digitali responsabili.

  • Noțiuni de bază privind siguranța familiei

    Pentru părinții ocupați avem câteva sugestii rapide privind modul în care pot să contribuie la siguranța familiei online.

    Aflați mai multe

  • Păstrați-vă datele în siguranță

    Găsiți câteva sfaturi simple privind securitatea online care vor contribui la protecția dvs. și a familiei.

    Aflați mai multe

  • Fiți în siguranță, din mers

    Aflați cum puteți discuta cu membrii familiei despre dispozitivele mobile.

    Aflați mai multe

Instrumente de siguranță

Descoperiți Cele mai bune 5 funcții de securitate de la Google, create pentru siguranța familiei online.

Google Play

Folosiți opțiunile de control parental pentru a filtra aplicațiile în funcție de evaluarea conținutului

Puteți să folosiți opțiunile de control parental pentru a restricționa conținutul care poate fi descărcat sau achiziționat de pe Google Play. Astfel, puteți găsi conținut adecvat pentru dvs. și pentru familia dvs.

Aflați mai multe

Deschideți aplicația Magazin Play pe dispozitivul dvs.

În colțul din stânga sus, atingeți pictograma Meniu.

Atingeți Setări.

Atingeți Control parental.

Activați Controlul parental.

Creați un cod PIN.

Atingeți Aplicații și jocuri.

Alegeți nivelul de maturitate.

YouTube

Setați un filtru pentru a împiedica apariția conținutului neadecvat

Dacă preferați să nu vedeți conținut destinat exclusiv adulților sau restricționat în funcție de vârstă când navigați pe YouTube, derulați la partea de jos a oricărei pagini YouTube și activați Modul sigur. Modul sigur ajută la eliminarea conținutului care poate fi considerat discutabil din rezultatele căutării, din videoclipurile similare, din playlisturi, din emisiuni și din filme.

Aflați mai multe

Derulați la partea de jos a oricărei pagini YouTube și dați clic pe meniul derulant din secțiunea „Siguranță”.

Selectați opțiunea Activat sau Dezactivat pentru a activa sau a dezactiva Modul sigur.

Pentru a bloca această setare, conectați-vă la Contul Google.

După ce v-ați conectat, veți avea opțiunea să blocați această setare.

Chrome

Stabiliți ce poate vedea familia dvs. pe web

Dacă doriți să stabiliți ce site-uri poate accesa familia dvs. pe internet, puteți să folosiți opțiunea Utilizatori monitorizați din Google Chrome. Astfel, puteți să vedeți paginile accesate de un utilizator monitorizat și să blocați site-urile pe care nu doriți să le acceseze acesta.

Aflați mai multe

Pentru a configura un utilizator monitorizat pe Chromebook, începeți în ecranul de pornire principal și dați clic pe Adăugați un utilizator.

În partea dreaptă a ecranului, selectați Creați un utilizator monitorizat.

Dați clic pe Creați un utilizator monitorizat.

Conectați-vă la contul care va gestiona utilizatorul monitorizat și dați clic pe Înainte.

Selectați un nume de utilizator, o parolă și o imagine pentru utilizatorul monitorizat. Dați clic pe Înainte.

Android

Limitați accesul numai la aplicații și jocuri aprobate

Doriți ca alte persoane să vă folosească tableta, dar nu și datele? Pe tabletele care rulează versiunea Android 4.3 sau o versiune ulterioară puteți să creați profiluri restricționate, care limitează accesul altor utilizatori la funcțiile și conținutul de pe tabletă.

Aflați mai multe

Dacă sunteți proprietarul tabletei, atingeți Setări → Utilizatori → Adăugați un utilizator sau un profil.

Atingeți Profil restricționat → Profil nou, apoi specificați numele profilului.

Folosiți comutatoarele ACTIVAT/DEZACTIVAT și setările pentru a gestiona accesul la funcții, setări și aplicații.

Apăsați pe butonul de pornire pentru a reveni la ecranul de blocare, apoi atingeți pictograma noului profil.

După ce ați configurat tot, ecranul de pornire este gol. Atingeți pictograma Toate aplicațiile pentru a începe să folosiți noul profil.

Vedeți mai multe instrumente de siguranță