Набавите најновије функције, савете и трикове везане за претрагу

Овде ћете пронаћи најновије функције, савете и трикове везане за Google претрагу, који ће вам помоћи да постанете шампион претраге. Тотални штребери би требало да погледају причу о претрази или неке друге забавне пројекте на којима радимо у окружењу за тестирање.

Нови садржаји

Сазнајте шта је ново у Google претрази кроз недавно уведене функције.

Претрага летова

14.3.2012.

Истражујте опције ваздушног саобраћаја и планирајте путовања у свега пар кликова мишем. Сада можете да користите Претрагу летова за проналажење и резервацију летова из САД до многих међународних одредишта.

Сазнајте више.

Прегледи сродних претрага

23.2.2012.

Пронађите сјајну слику коју тражите или истражите тему кроз слике помоћу прегледа сродних претрага. Пронаћићете их при врху резултата претраге слика.

Сазнајте више.

Лични резултати

10.1.2012.

Сви тражимо добре препоруке од људи које познајемо и којима верујемо. Уз личне резултате претраге ћете поред резултата са Веба видети релевантне савете, слике и постове пријатеља.

Сазнајте више.

Еволуција Google претраге

Сазнајте више о Google-у тако што ћете истражити иновације, функције и значајне прекретнице у претрази од нашег оснивања 1997. године.

 • Покренута је Google претрага

  4.9.1997.

  Лари и Сергеј, студенти основних студија у области рачунарства на Станфорду који су протеклих годину дана сарађивали на претраживачу BackRub хостованом на Станфордовим серверима, одлучују да промене назив свог претраживача. Након неког времена, одлучују се за Google – игру речима на „googol“, математички термин за број који се састоји од броја један, после кога следи 100 нула.

 • Први дудл логотип

  30.8.1998.

  Традиција постављања дудл логотипа на почетну страницу рођена је када су Лари и Сергеј инкорпорирали легендарну слику запаљеног човека у Google логотип пре него што су кренули у Неваду на фестивал Burning Man.

 • Језици

  9.5.2000.

  У складу са својом мисијом да организујемо светске информације, покренули смо Google.com на још 10 језика: француском, немачком, италијанском, шведском, финском, шпанском, португалском, холандском, норвешком и данском.

 • Индекс претраге

  26.6.2000.

  Google улази у нови миленијум, век, деценију и еру веб претраге као највећи индекс веб претраге на свету.

 • Језици

  12.9.2000.

  Google почиње да нуди претрагу на кинеском, јапанском и корејском, чиме се укупан број језика које подржавамо пење на 15. Али, (и даље!) нема клингонског.

 • Google Toolbar

  11.12.2000.

  Објављујемо додатну компоненту за прегледач Google Toolbar, која корисницима омогућава да обављају Google претраге без одласка на нашу почетну страницу. Другим речима, сада можете да користите Google на свим веб страницама без одласка на Google.com тако што ћете једноставно преузети Google Toolbar и сместити га на прегледач.

 • Језици

  27.3.2001.

  Будући да нисмо били задовољни брзином превођења Google интерфејса на један по један од небројено много светских језика, Google је почео да користи конзолу за превођење која корисницима омогућава да нам помогну да убрзамо овај процес. Сада сви корисници Google-а могу добровољно да преведу одређени број наших страница на неки од преко 100 језика. Добровољци су већ превели Google на каталонски, африканс, руски и чешки, док сваке недеље постаје доступно све више језика. Од овог дана, Google.com је доступан на 26 језика.

 • Google претрага слика

  28.7.2001.

  Ако слика вреди хиљаду речи, колико вреди милион слика? Или, прецизније, 250 милиона слика? Почела је са радом Google претрага слика (бета верзија), која представља најкомплетнију претрагу слика на Вебу. Поред тога, једноставна је за употребу, баш као и све друге Google-ове услуге веб претраге.

 • Индекс претраге

  11.12.2001.

  Google веб индекс је нарастао на 3 милијарде веб докумената, што се тада чинило великим бројем.

 • Пренели смо атмосферу из 2001. на основу више милијарди упита Google претраге које смо прикупили. Будући да одговарамо на преко 150 милиона упита дневно, нудимо вам 10 најпопуларнијих:

  1. нострадамус
  2. CNN
  3. светски трговински центар
  4. хари потер
  5. антракс
  6. windows xp
  7. осама бин ладен
  8. audiogalaxy
  9. талибан
  10. loft story
 • Google вести

  23.9.2002.

  Чујте и почујте! Покренута је услуга Google вести, која пружа најактуелније чланке изабране из приближно 4000 извора вести из целог света. Чланци се аутоматски распоређују у категорије, а теме се ажурирају током целог дана, тако да приликом сваке посете можете да читате најновије вести.

 • Пренели смо атмосферу из 2002. захваљујући годишњем Zeitgeist-у, који нуди јединствену ретроспективу важнијих догађаја и најактуелнијих трендова из ове године на основу преко 55 милијарди претрага које су током протекле године обавили Google корисници из свих крајева света. Ево 10 најпопуларнијих упита из ове године:

  1. спајдермен
  2. шакира
  3. зимске олимпијске игре
  4. светско првенство
  5. аврил лавињ
  6. ратови звезда
  7. еминем
  8. амерички идол
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002.

  Покренули смо Froogle (који се сада зове Product Search), услугу претраге производа, која Google-ову политику приказивања објективних, непристрасних резултата преноси у област куповине на мрежи. Froogle претражује милионе релевантних веб сајтова како би корисницима омогућио да брзо пронађу шта желе и истиче сајтове који нуде одређени производ који траже. Још на почетку смо одлучили да Google никада неће продавати резултате претраге, тако да корисници увек знају да су њихови резултати релевантни, а не купљени и плаћени.

 • Након преко 55 милијарди претрага обављених током протекле године, објавили смо годишњи Zeitgeist за 2003. годину, који нуди јединствену ретроспективу важнијих догађаја и најактуелнијих трендова из ове године. Ево десет најпопуларнијих упита из ове године:

  1. бритни спирс
  2. хари потер
  3. матрикс
  4. шакира
  5. дејвид бекам
  6. 50 cent
  7. ирак
  8. господар прстенова
  9. кобе брајант
  10. тур де франс
 • Индекс претраге

  17.2.2004.

  Наш индекс претраге се налази на новој прекретници: 6 милијарди ставки, укључујући 4,28 милијарди веб страница и 880 милиона слика.

 • Gmail

  1.4.2004.

  Тестирали смо пробно издање Gmail-а, бесплатне услуге за веб пошту засноване на претрази чији је капацитет складиштења 8 милијарди битова информација, што је еквивалент 500.000 страница е-порука. По кориснику. Инспирацију за Gmail смо добили од Google корисника који су се жалили на лош квалитет постојећих услуга за е-пошту.

  Прочитајте више

 • Претрага SMS порука на мобилним уређајима

  7.10.2004.

  На радост многих, покренули смо услугу Google SMS (услугу размене кратких порука), која вам омогућава да на практичан начин преузмете унос за оближњи ресторан, пронађете дефиницију неке речи, цену неког производа или поштански број. Google SMS чак можете да користите и да бисте израчунали колики би бакшиш требало да оставите. Ако телефон подржава слање текстуалних порука, можете да пошаљете упит на 5-цифрени специјални број у САД: 46645 (GOOGL на већини телефона). Резултати упита се у том случају шаљу у виду текстуалних порука, а не веза.

  Прочитајте више

 • Google академик

  8.10.2004.

  Бета верзија Google академика омогућава академицима да бесплатно претражују академску литературу, као што су стручно рецензирани радови, тезе, књиге, необјављени радови, апстракти и технички извештаји. Google је имао велику корист од академског истраживања. Ово је један од начина да истраживачима узвратимо услугу. Надамо се да ће Google академик свима нама омогућити да станемо на рамена великана.

  Прочитајте више

 • Google Desktop Search

  14.10.2004.

  Google Desktop Search доводи Google претрагу до последње границе: вашег препуног хард диска. Ова мала апликација (700 kB) осмишљена је са циљем да вам помогне да пронађете све типове датотека на хард диску, укључујући Office датотеке, поруке е-поште, AIM ћаскања, PDF датотеке, музику, слике, видео снимке и још много тога.

  Прочитајте више

 • Индекс претраге

  10.11.2004.

  Објавили смо да наш индекс броји 8 милијарди веб страница. Тада се то чинило великим бројем.

  Прочитајте више

 • Google претрага књига

  14.12.2004.

  Све књиге на свету, сачуване заувек, захваљујући услузи Google Print Program (која се сада назива Google претрага књига). Данас смо објавили да смо, у циљу дигиталног скенирања књига, склопили партнерство са библиотекама универзитета Харвард, Станфорд, Оксфорд и Универзитета у Мичигену, као и са Јавном библиотеком у Њујорку. Циљ нам је да свет књига приближимо новим генерацијама. Захваљујући сарадњи са библиотекама и издавачима, сада имамо приступ милионима књига, укључујући велики број јединствених издања која нико није читао годинама, као и више хиљада књига које више нису у штампи.

  Прочитајте више

 • Годишњи Zeitgeist за 2004. нуди јединствену ретроспективу важнијих догађаја и трендова из ове године на основу више милијарди претрага које су обавили Google корисници из свих крајева света. Ево десет најпопуларнијих упита:

  1. бритни спирс
  2. парис хилтон
  3. кристина агилера
  4. памела андерсон
  5. ћаскање
  6. игре
  7. кармен електра
  8. орландо блум
  9. хари потер
  10. mp3
 • Google видео

  25.1.2005.

  Покренули смо Google видео, производ који вам омогућава да претражујете индекс транскрипата недавно емитованих TV програма. У овом тренутку је то само бета производ у раној фази: можете да видите само фотографије и фрагменте текста из емисија који се подударају са терминима за претрагу и можете да претражујете емисије са само неколико канала, почев од децембра 2004. Али, у наредним месецима ћемо полако побољшавати Google видео, тако да би, како кажу на телевизији, требало да останете уз нас.

  Прочитајте више

 • Индекс претраге слика

  7.2.2005.

  Овог дана смо достигли важну прекретницу јер је Google претрага слика објавила да смо индексирали 1,1 милијарду слика и да на њима нису само мачке.

  Прочитајте више

 • iGoogle

  19.5.2005.

  У оквиру услуге Google Labs објављујемо персонализовану почетну страницу (која се сада назива iGoogle), која вам омогућава да обликујете Интернет како ви желите (мање-више), тако што ћете на Google почетну страницу додавати вести, време и друге функције. Једним јединим кликом миша можете да се вратите на „класичан“ изглед Google-а.

  Прочитајте више

 • Google преводилац

  22.8.2005.

  Шта кажете? Google преводилац добија позитивне резултате у оквиру процене машинског превођења које је 2005. спровела влада САД, а као што ће се видети на основу каснијих догађаја из овог временског распореда, преводилачки тим се тек загрева.

  Прочитајте више

 • Google претрага блогова

  15.9.2005.

  Блоговање очигледно постаје веома популарно, али како да пронађете текстове које блогери пишу? Представљамо вам Google претрагу блогова, која вам омогућава да на Google-брзи начин претражујете блогове на великом броју језика, независно од тога где се хостују или пишу. Можете да претражујете по теми, URL адреси или кључним речима, а можете и да ограничите претрагу на одређене блогове или периоде.

  Прочитајте више

 • Милијарде Google претрага. Једна година. Zeitgeist помоћу свих тих претрага прави пресек те једне године. Ево десет најактуелнијих претрага:

  1. Myspace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. википедија
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Леонардо да Винчи
 • Google Finance

  21.3.2006.

  Да бисмо вам помогли да лакше пратите своје финансије, нудимо вам брз и једноставан приступ пословним и финансијским информацијама о државним и приватним предузећима и отвореним инвестиционим фондовима. Google Finance нуди могућност претраге предузећа по називу или берзанском симболу, садржи интерактивне графиконе, приче груписане према теми са Google вести, благовремене постове на блоговима са Google претраге блогова, дискусионе групе везане за одређене теме, као и једноставне портфолије за праћење финансијских информација.

  Прочитајте више

 • Ви сте у центру пажње. Помоћу Google Trends можете да процените колико се остали корисници интересују за ваше омиљене теме. Унесите до пет тема и погледајте колико често су их корисници тражили на Google-у током времена. Google Trends показује и колико су се често ваше теме појављивале у чланцима на Google вестима, као и у којим географским регионима су их корисници најчешће тражили.

  Прочитајте више

 • Google прилагођена претрага

  23.10.2006.

  Боље од Google-а? Зашто да не? Google прилагођени претраживач омогућава блогерима и власницима веб сајтова да направе претраживач прилагођен њиховим посебним интересовањима, али и интересовањима њихових корисника.

  Прочитајте више

 • Претрага патената

  14.12.2006.

  Помоћу бета издања Google претраге патената можете да сазнате историју производа које свакодневно користите, као што су лепљива трака и контактна сочива, као и да откријете на хиљаде непознатих изума за које вероватно нисте ни знали да постоје. Google претрага патената вам омогућава да претражујете читав текст и илустрације за преко 7 милиона патената регистрованих у САД.

  Прочитајте више

 • По чему ћемо памтити 2006. годину? Zeitgeist покушава да одговори на то питање на основу анализе Google упита за претрагу из те године. Ево десет најпопуларнијих упита из 2006:

  1. bebo
  2. myspace
  3. светско првенство
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. википедија
  7. видео
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Универзална претрага

  16.5.2007.

  Све заједно. На догађају Searchology смо објавили да смо корак ближе универзалној претрази јер смо пронашли начин да претражујемо све изворе садржаја – Веб, слике, вести, мапе, локалне садржаје, видео снимке, књиге – и да приказујемо интегрисане резултате поређане по релевантности.

  Прочитајте више

 • Пренели смо атмосферу из 2007. на основу више милијарди упита Google претраге које смо прикупили. Ево десет најпопуларнијих упита у САД:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. трансформерси
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. хероји
  9. facebook
  10. ана никол смит
 • Google преводилац

  15.5.2008.

  Google преводилац сада омогућава тренутно превођење на мрежи на бугарски, хрватски, чешки, дански, фински, хинди, норвешки, пољски, румунски и шведски, чиме се укупан број подржаних језика пење на 23. Odlično!

  Прочитајте више

 • Doodle 4 Google 2008.

  21.5.2008.

  Милиони корисника који су гласали на мрежи одлучили су да је ученица шестог разреда Грејс Мун из Кастро Велија у Калифорнији послала најбољи дудл логотип на овогодишње Doodle 4 Google такмичење.

  Прочитајте више

 • Google Site Search

  3.6.2008.

  Покренули смо услугу Google Site Search, помоћу које власници сајтова могу да омогуће Google претрагу својих сајтова.

  Прочитајте више

 • Покренули смо нову услугу под називом Knol, која стручњацима омогућава да своје радове лакше деле са другима преко Веба. Аутори могу да објављују стручне чланке (тј. knolове) на одређене теме и да их затим деле са свима. Сваки knol идентификује аутора или групу аутора, тако да корисници јасно могу да виде ко га је написао и који су његови акредитиви, а могу и да коментаришу или оцене knol, као и да напишу рецензију. Помоћу нове функције под називом „модерирана сарадња“ корисници чак могу и директно да допуњују knol. Аутор затим може да одлучи да ли ће узети предлоге обзир.

  Прочитајте више

 • Индекс претраге

  25.7.2008.

  Колики је, заправо, Веб? Објавили смо да је наш систем за индексирање за обраду веза показао да Google сада има 1 трилион јединствених URL адреса, при чему број појединачних веб страница расте за неколико милијарди дневно.

  Прочитајте више

 • Google Suggest

  25.8.2008.

  Покренули смо Google Suggest, који вам омогућава да формулишете упите за претрагу и смањите број грешака у куцању и број притисака на тастер, што корисницима Интернета штеди неколико хиљада сати куцања – уз један по један брзи предлог.

  Прочитајте више

 • Прегледач Google Chrome

  2.9.2008.

  Објавили смо Google Chrome, нов веб прегледач отвореног кода. Брз је и безбедан, омогућава вам да лакше него икада приступате својим омиљеним Google услугама – Gmail-у, Google мапама и Google документима. Google Chrome нуди и јединствене нове функције, као што су један оквир за веб адресе и претраге, поједностављен менаџер преузимања и интерфејс који вам максимално побољшава доживљај приликом прегледања.

 • Google-ов 10. рођендан

  2.9.2008.

  Време лети – дошао је Google-ов 10. рођендан.

 • Пројекат 10^100

  24.9.2008.

  У оквиру прославе 10. рођендана, покренули смо Пројекат 10^100 (то значи „десет на стоти“), који представља позив корисницима да шаљу идеје осмишљене да помогну што већем броју људи, али и програм за реализацију најбољих од тих идеја. Уложили смо 10 милиона USD како бисмо покренули те пројекте, а позвали смо вас и да гласате за своје омиљене идеје.

  Прочитајте више

 • Објавили смо најпопуларније упите који преносе атмосферу из 2008. године:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. пејлин
  8. пекинг 2008
  9. дејвид кук
  10. surf the channel
 • Google преводилац

  26.2.2009.

  Након додавања турског, тајског, мађарског, естонског, албанског, малтешког и галицијског, Google преводилац може да обавља аутоматски превод између 41 језика, чиме је покривено 98% укупног броја језика на којима читају корисници Интернета.

  Прочитајте више

 • Google профили

  21.4.2009.

  Објавили смо Google профиле, који вам омогућавају да боље контролишете податке које други могу да пронађу о вама када претражују на Google-у. Профили се приказују у дну наших страница претраге у САД када корисници претражују према имену.

  Прочитајте више

 • Опције Google претраге

  12.5.2009.

  Да ли веб претрага може да буде боља и персонализованија? Увек. Зато смо покренули Опције претраге, таблу са алаткама која се налази са леве стране резултата претраге и која вам омогућава бољу контролу над резултатима.

  Прочитајте више

 • Doodle 4 Google 2009.

  20.5.2009.

  На хиљаде ученика је послало радове. Гласало је преко 6 милиона корисника на мрежи. А победник Doodle 4 Google такмичења за 2009. је Кристин Енгелберт, ученица шестог разреда из Сан Антонија у Тексасу.

  Прочитајте више

 • Google преводилац

  31.8.2009.

  Шта? Google преводилац није подржавао африканс, белоруски, исландски, ирски, македонски, малајски, свахили, велшки или јидиш? Е па, сада их подржава.

  Прочитајте више

 • Претрага друштвених мрежа

  26.10.2009.

  Претрага друштвених мрежа, нов експеримент у оквиру Google Labs-а, обогаћује резултате Google претраге релевантним јавним садржајем везаним за ваше пријатеље и контакте, који је истакнут у дну резултата претраге.

  Прочитајте више

 • Google контролна табла

  5.11.2009.

  Нова Google контролна табла вам пружа већу транспарентност и бољи преглед података и информација везаних за Google. Контролна табла садржи резиме података за сваки производ који користите и обезбеђује вам директне везе како бисте са једне практичне и безбедне локације могли да контролишете личне податке и подешавања.

  Прочитајте више

 • Каква је била 2009. година? Овогодишњи Zeitgeist преноси атмосферу из ове године на основу више милијарди Google упита за претрагу. Ево најпопуларнијих упита из ове године:

  1. twitter
  2. мајкл џексон
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. паранормалне активности
  8. наташа ричардсон
  9. фара фосет
  10. лејди гага
 • Google наочари

  7.12.2009.

  Покренули смо Google наочари, нову апликацију за визуелну претрагу за Android телефоне, која вам омогућава да претражујете Веб снимањем фотографије, а не уношењем речи. Снимите фотографију неког оријентира, знака, логотипа, корице књиге или уметничког дела како бисте добили подударне резултате претраге за слику. Да бисте добили пословне информације, треба само да уперите телефон у продавницу и Наочари ће вам помоћу GPS услуге и компаса телефона приказати назив предузећа.

  Прочитајте више

 • Претрага у реалном времену

  7.12.2009.

  Наша нова функција Претрага у реалном времену ажурира резултате претраге из минута у минут актуелним информацијама које објављују корисници популарних сајтова као што је Twitter, као и вестима и постовима на блоговима објављеним само неколико секунди пре него што сте започели претрагу.

  Прочитајте више

 • Рођендан сер Исака Њутна

  4.1.2010.

  У част 368. рођендана сер Исака Њутна, направили смо свој први интерактивни дудл логотип.

 • Љубав у Паризу

  7.2.2010.

  Објавили смо први Super Bowl оглас, који прича љубавну причу кроз термине за претрагу. Ово је један од многих видео снимака који су направљени у славу људских прича иза претрага.

 • Топека

  1.4.2010.

  Као првоаприлску шалу, променили смо име у Topeka, желећи да одамо почаст граду Топека у Канзасу, који је, у жељи да привуче нашу експерименталну оптичку мрежу, променио име у Google.

  Прочитајте више

 • Освежен изглед резултата претраге

  5.5.2010.

  Представили смо нов изглед странице резултата претраге, на чијој се левој страни сада налази табла са најрелевантнијим алаткама за претрагу и елементима за прецизирање претраге. Сада можете брзо да прелазите на различите типове резултата, као што су Књиге, Слике и Вести, а можете и да сузите резултате на основу времена или теме. Нова функција „Нешто другачије“, која се налази у дну табле са леве стране, омогућава вам да пронађете друге теме везане за упит.

  Прочитајте више

 • PAC-MAN дудл логотип

  21.5.2010.

  PAC-MAN-ов 30. рођендан смо обележили тако што смо објавили први игриви дудл логотип, који садржи свих 256 нивоа и госпођу PAC-MAN. Постао је толико популаран да смо му доделили сталну страницу.

  Прочитајте више

 • Doodle 4 Google 2010.

  26.5.2010.

  Након пријема преко 33.000 ученичких радова и више милиона гласова на мрежи, са поносом смо објавили да је ученица трећег разреда Мекензи Мелтон из Ел Дорадо Спрингса у Мисурију победница такмичења Doodle For Google за 2010.

  Прочитајте више

 • Персонализујте Google.com

  2.6.2010.

  Покренули смо персонализацију почетне странице Google.com и омогућили вам да персонализујете слику у позадини.

  Прочитајте више

 • Caffeine

  8.6.2010.

  Покренули смо Caffeine, нови систем за индексирање који обезбеђује упола актуелније резултате за веб претрагу од нашег претходног индекса и представља највећу колекцију веб садржаја коју смо понудили.

  Прочитајте више

 • Претрага у реалном времену

  26.8.2010.

  Претрази у реалном времену смо доделили нову самосталну почетну страницу, као и додатне алатке за истраживање и прецизирање резултата у реалном времену.

  Прочитајте више

 • Дудл логотип у облику лоптастог молекула

  4.9.2010.

  Наш интерактивни дудл логотип обележава 25. годишњицу лоптастог молекула.

 • Дудл логотип у виду честица

  6.9.2010.

  Као најаву за покретање Google инстанта, објавили смо овај брз, забаван и интерактиван дудл логотип, који савршено описује каква би, по нашем мишљењу, претрага требало да буде!

 • Google инстант

  8.9.2010.

  Покренули смо Google инстант, ново побољшање претраге које приказује резултате док куцате. Више не морате да унесете цео термин за претрагу нити чак да притиснете дугме „Претражи“ да бисте добили резултате. Можете да користите предложене речи као повратне информације на основу којих ћете формулисати боље термине за претрагу и у ходу прилагодити претрагу док се резултати не подударе са оним што желите.

  Прочитајте више

 • Извештај о транспарентности

  20.9.2010.

  Наш интерактивни извештај о транспарентности вам омогућава да видите упите о корисницима које смо добили од владе, као и захтеве за уклањање или цензуру садржаја.

  Прочитајте више

 • Дудл логотип посвећен Џону Ленону

  9.10.2010.

  Замислите ово: анимирани дудл логотип којим се обележава 70. рођендан Џона Ленона.

 • Срећан рођендан!

  16.10.2010.

  Џон Ленон, Норман Роквел, Исак Њутн, а сада ви. Ако наведете рођендан на Google профилу, на Google почетној страници ће се на ваш специјалан дан приказивати дудл логотип само за вас (обавезно треба да се пријавите).

 • Претрага места

  27.10.2010.

  Покренули смо Претрагу места, нов тип локалне претраге која организује светске информације на основу локације. Када тражите локалне информације, видећете листу одређених места означених црвеним чиодама, тако да једноставно можете да одлучите куда ћете. Претрага места вам такође нуди релевантније везе на једној страници резултата, као и везе до других страница за више информација, што вам омогућава да брже пронађете место које тражите.

  Прочитајте више

 • Инстант прегледи

  9.11.2010.

  Покренули смо Инстант прегледе, визуелни преглед резултата претраге који вам омогућава да брзо одаберете резултат који вам одговара јер приказује веб снимак сваке опције са текстуалним облачићима у којима је на страници истакнут ваш термин за претрагу. Када једном кликнете на лупу у резултатима, видећете инстант преглед те веб странице. Када активирате Инстант прегледе, можете да ставите показивач изнад било ког другог резултата да бисте видели други преглед.

  Прочитајте више

 • NBA резултати уживо

  3.12.2010.

  Гађамо и погађамо кош уз NBA.com – у реалном времену приказујемо резултате утакмица, време када се играју, табеле, везе до страница са приказом развоја догађаја, најаве утакмица и пресек најбитнијих тренутака – и све то у оквиру резултата претраге.

  Прочитајте више

 • Претрага места на мобилним уређајима

  3.12.2010.

  Претрага места је доступна за мобилне уређаје, што вам омогућава да тражите [музеје у њујорку] преко паметног телефона и да добијете веб резултате за музеј Метрополитен, као и коментаре и рецензије, и то практично организоване у једну групу.

  Прочитајте више

 • Chrome веб продавница

  7.12.2010.

  Отворили смо Chrome веб продавницу, тржницу на мрежи у којој можете да пронађете више хиљада апликација, додатака и тема за Google Chrome. Организована је по категоријама и страницама за појединачне артикле, које можете да претражујете и прегледате, а можете и да читате и пишете рецензије и оцене. Уколико користите више рачунара, можете да синхронизујете апликације, додатке и теме на свим рачунарима помоћу синхронизације прегледача.

  Прочитајте више

 • Пренели смо атмосферу из 2010. тако што смо прикупили више милијарди упита Google претраге. Истражите трендове, догађаје и видео који представља пресек 2010. године. Ево десет најактуелнијих претрага:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. џастин бибер
  4. ники минаж
  5. friv
  6. myxer
  7. кети пери
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google инстант за мобилне уређаје

  10.12.2010.

  У покушају да свима понудимо изузетно брзе резултате веб претраге, објавили смо бета верзију Google инстанта за мобилне телефоне на више од 28 језика и у 40 земаља широм света.

  Прочитајте више

 • Измењена претрага друштвених мрежа

  17.2.2011.

  Најавили смо измене Претраге друштвених мрежа: Када се пријавите на Google налог, сада на страници резултата претраге видите резултате и дељене везе од људи са којима сте повезани на Twitter-у, Flickr-у, Blogger-у и другим јавно доступним сајтовима. Имена и фотографије са профила људи који су делили или објавили ове информације појављују се испод резултата.

  Прочитајте више

 • Приказ рецепата

  24.2.2011.

  Покренули смо Приказ рецепата да бисте резултате претраге могли да прилагодите тако да се приказују само рецепти и да бисте затим одабрали прави рецепт на основу јасно означених оцена, састојака и слика. Можете и да тражите посебне рецепте као што су [хрскави чоколадни колачићи], шире теме попут [јагода] или чак да пронађете рецепте специфичне за неки празник или догађај, на пример [ускрс]. Да бисте отворили Приказ рецепата, кликните на везу „Рецепти“ на табли са леве стране на страници резултата претраге.

 • Побољшани Google профили

  2.3.2011.

  Google профили су добили нов изглед и стил, тако да сада још лакше можете да контролишете и обогаћујете јавни профил. Када посетите страницу profiles.google.com, можете да направите профил и да се свету представите на начин који ви желите.

  Прочитајте више

 • Инстант прегледи на мобилним уређајима

  8.3.2011.

  Покренули смо Инстант прегледе на мобилним уређајима. Слично верзији Инстант прегледа за рачунаре, верзија за мобилне уређаје вам омогућава да визуелно упоређујете резултате претраге на основу снимака веб страница, што вам омогућава да лакше одаберете прави резултат.

  Прочитајте више

 • +1 дугме

  30.3.2011.

  Увели смо +1 дугме, што је скраћено од „ово је баш супер“ или „погледај ово“. Кликните на +1 дугме да бисте помогли пријатељима, контактима и осталима на Вебу да пронађу најбоље садржаје у оквиру Google претраге. +1 ознаке могу да буду од користи и вама јер ће вам у оквиру резултата претраге приказати одговарајуће препоруке везане за теме које вас интересују, баш када вам је то потребно.

 • Дудл логотип посвећен Чарлију Чаплину

  15.4.2011.

  У част 122. рођендана сер Чарлса Спенсера Чаплина, направили смо први видео дудл логотип са снимљеним садржајем.

  Погледајте га

 • Google слике са сортирањем

  9.5.2011.

  Омогућили смо корисницима да садржај Google слика сортирају према теми, тако да сада можете не само да визуелно прегледате теме, већ и да пронађете тачно ону слику коју тражите тако што ћете кликнути на Сортирај према теми на табли са леве стране и одмах организовати резултате.

  Прочитајте више

 • 96. рођендан Лесa Пола

  9.6.2011.

  Вежбајте гитару на мрежи помоћу овог интерактивног дудл логотипа.

 • Инстант странице

  14.6.2011.

  Увели смо нову функцију, Инстант странице, која ће корисницима омогућити да још брже добију жељене резултате претраге – у неким случајевима готово одмах! Функцију Инстант странице омогућава технологија за учитавање страница унапред коју уграђујемо у Chrome и која се интелигентно покреће приликом претраге Веба када смо потпуно сигурни у то који резултати представљају најбољи одговор на вашу претрагу.

 • Гласовна претрага

  14.6.2011.

  Први пут смо увели гласовну претрагу на рачунарима. Уместо да упит за претрагу унесете помоћу тастатуре, можете да кликнете на икону микрофона како бисте упит изговорили и пронашли оно што тражите. Можете да пронађете све што вас интересује – било да је то временска прогноза, време пројекције филма у биоскопу или нешто што знате да изговорите, али не знате правилно да напишете, на пример рецепт болоњезе моцарела – све што можете да изговорите сада можете и да пронађете.

 • Претрага према слици

  14.6.2011.

  Увели смо могућност претраге према слици. Сада можете да користите сопствене слике и слике са Веба да бисте започели претрагу на Google-у. Када претражујете према слици, видећете резултате који вам показују где се на Вебу појављују та слика и сличне слике. Приказаћемо вам веб странице које садрже ту слику или ћемо пронаћи исту слику у различитим величинама или резолуцијама.

 • Претрага летова

  13.9.2011.

  Покренули смо Претрагу летова, нову алатку која вам омогућава да истражујете опције за путовање и организујете пут. Претрага летова вам приказује прегледну листу одговарајућих летова. Нисте сигурни куда желите да путујете? Претрага летова може да вам помогне да истражите могуће опције за путовање и дестинације. Изаберите град из кога крећете и моћи ћете да прегледате читаву мапу како бисте пронашли карте до различитих дестинација. Претрага летова ће вам омогућити да видите и датуме када бисте могли да добијете ниже цене.

  Прочитајте више

 • Сродни људи и странице

  10.1.2012.

  У претрагу додајемо сродне људе и странице, што вам омогућава да откријете људе и брендове везане за претрагу коју обављате и да их додате у кругове како бисте се са њима повезали.

 • Профили у претрази

  10.1.2012.

  У оквиру услуге Search plus Your World, покренули смо профиле у претрази, функцију која вам омогућава да брже пронађете људе јер ће се њихов Google профил појавити са десне стране екрана док уносите њихово име у претрагу. Када направите Google профил и учините га видљивим у претрази, дајете Google-у могућност да извуче најважнији садржај о вама.

 • Лични резултати

  10.1.2012.

  Покренули смо функцију личних резултата у оквиру услуге Search plus Your World. Уз личне резултате претраге ћете, поред резултата са Веба, видети релевантне савете, слике и постове својих пријатеља. Лични резултати су означени иконом како бисте знали да су они ту само за вас. Пошто су ти резултати лични и приватни, морате да будете пријављени на Google да бисте их видели.

 1. 1997
  • Покренута је Google претрага

   Покренута је Google претрага

 2. 1998
  • Први дудл логотип

   Први дудл логотип

 3. 2000
  • Језици

   Језици

  • Индекс претраге

   Индекс претраге

  • Језици

   Језици

  • Google Toolbar

   Google Toolbar

 4. 2001
  • Језици

   Језици

  • Google претрага слика

   Google претрага слика

  • Индекс претраге

   Индекс претраге

  • Zeitgeist 2001.

   Zeitgeist 2001.

 5. 2002
  • Google вести

   Google вести

  • Zeitgeist 2002.

   Zeitgeist 2002.

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003.

   Zeitgeist 2003.

 7. 2004
  • Индекс претраге

   Индекс претраге

  • Gmail

   Gmail

  • Претрага SMS порука на мобилним уређајима

   Претрага SMS порука на мобилним уређајима

  • Google академик

   Google академик

  • Google Desktop Search

   Google Desktop Search

  • Индекс претраге

   Индекс претраге

  • Google претрага књига

   Google претрага књига

  • Zeitgeist 2004.

   Zeitgeist 2004.

 8. 2005
  • Google видео

   Google видео

  • Индекс претраге слика

   Индекс претраге слика

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google преводилац

   Google преводилац

  • Google претрага блогова

   Google претрага блогова

  • Zeitgeist 2005.

   Zeitgeist 2005.

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Trends

   Trends

  • Google прилагођена претрага

   Google прилагођена претрага

  • Претрага патената

   Претрага патената

  • Zeitgeist 2006.

   Zeitgeist 2006.

 10. 2007
  • Универзална претрага

   Универзална претрага

  • Zeitgeist 2007.

   Zeitgeist 2007.

 11. 2008
  • Google преводилац

   Google преводилац

  • Doodle 4 Google 2008.

   Doodle 4 Google 2008.

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Индекс претраге

   Индекс претраге

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Прегледач Google Chrome

   Прегледач Google Chrome

  • Google-ов 10. рођендан

   Google-ов 10. рођендан

  • Пројекат 10^100

   Пројекат 10^100

  • Zeitgeist 2008.

   Zeitgeist 2008.

 12. 2009
  • Google преводилац

   Google преводилац

  • Google профили

   Google профили

  • Опције Google претраге

   Опције Google претраге

  • Doodle 4 Google 2009.

   Doodle 4 Google 2009.

  • Google преводилац

   Google преводилац

  • Претрага друштвених мрежа

   Претрага друштвених мрежа

  • Google контролна табла

   Google контролна табла

  • Zeitgeist 2009.

   Zeitgeist 2009.

  • Google наочари

   Google наочари

  • Претрага у реалном времену

   Претрага у реалном времену

 13. 2010
  • Рођендан сер Исака Њутна

   Рођендан сер Исака Њутна

  • Љубав у Паризу

   Љубав у Паризу

  • Топека

   Топека

  • Освежен изглед резултата претраге

   Освежен изглед резултата претраге

  • PAC-MAN дудл логотип

   PAC-MAN дудл логотип

  • Doodle 4 Google 2010.

   Doodle 4 Google 2010.

  • Персонализујте Google.com

   Персонализујте Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Претрага у реалном времену

   Претрага у реалном времену

  • Дудл логотип у облику лоптастог молекула

   Дудл логотип у облику лоптастог молекула

  • Дудл логотип у виду честица

   Дудл логотип у виду честица

  • Google инстант

   Google инстант

  • Извештај о транспарентности

   Извештај о транспарентности

  • Дудл логотип посвећен Џону Ленону

   Дудл логотип посвећен Џону Ленону

  • Срећан рођендан!

   Срећан рођендан!

  • Претрага места

   Претрага места

  • Инстант прегледи

   Инстант прегледи

  • NBA резултати уживо

   NBA резултати уживо

  • Претрага места на мобилним уређајима

   Претрага места на мобилним уређајима

  • Chrome веб продавница

   Chrome веб продавница

  • Zeitgeist 2010.

   Zeitgeist 2010.

  • Google инстант за мобилне уређаје

   Google инстант за мобилне уређаје

 14. 2011
  • Измењена претрага друштвених мрежа

   Измењена претрага друштвених мрежа

  • Приказ рецепата

   Приказ рецепата

  • Побољшани Google профили

   Побољшани Google профили

  • Инстант прегледи на мобилним уређајима

   Инстант прегледи на мобилним уређајима

  • +1 дугме

   +1 дугме

  • Дудл логотип посвећен Чарлију Чаплину

   Дудл логотип посвећен Чарлију Чаплину

  • Google слике са сортирањем

   Google слике са сортирањем

  • 96. рођендан Лесa Пола

   96. рођендан Лесa Пола

  • Инстант странице

   Инстант странице

  • Гласовна претрага

   Гласовна претрага

  • Претрага према слици

   Претрага према слици

  • Претрага летова

   Претрага летова

 15. 2012
  • Сродни људи и странице

   Сродни људи и странице

  • Профили у претрази

   Профили у претрази

  • Лични резултати

   Лични резултати