De senaste sökfunktionerna samt tips och knep

Här finns de senaste sökfunktionerna från Google samt tips och knep som gör dig till en mästare på sökning. Om du vill lära dig ännu mer kan du ta en titt på våra sökhistorier eller kolla in andra roliga projekt som vi har arbetat med på lekplatsen.

Nya funktioner

Ta reda på vad som är nytt i Sök på Google genom de nylanserade funktionerna.

Förhandsgranskningsfunktion för relaterade sökningar

2012-02-23

Hitta den perfekta bilden med förhandsgranskningsfunktionen för relaterade sökningar eller utforska ett ämne med hjälp av bilder. Du hittar dem längst upp i sökresultaten för bilder.

Läs mer.

Bildsökning

2011-06-14

Om du vill starta en sökning med en bild istället för text öppnar du images.google.com och klickar på kameraikonen. Du kan kopiera och klistra in en bildadress, dra och släppa den till sökrutan eller överföra en bild från din dator.

Läs mer.

Röstsökning

2011-06-14

För första gången lanserar vi funktionen Röstsökning på datorer. Istället för att skriva en sökfråga kan du klicka på mikrofonikonen och tala in din sökning. Vill du veta mer om vädret, kvällens bioprogram, ha recept på crème brûlée eller något annat som är svårt att stava? Om du kan uttala det kan du söka efter det.

Läs mer.

Utvecklingen av Sök på Google

Läs mer om Google och utforska innovationer, funktioner och milstolpar inom sökteknik sedan företaget grundades 1997.

 • Sök på Google lanseras

  1997-09-04

  Larry och Sergey pluggar mastersprogrammet i datavetenskap på Stanford University. Under det gångna året har de börjat samarbeta kring sökmotorn BackRub som används på universitetets servrar. De bestämmer sig för att döpa om sitt verk. De bollar några idéer och bestämmer sig till slut för Google. Namnet är en lek med ordet "googol", det vill säga ett tal som skrivs med en etta följd av 100 nollor.

 • Första doodlen

  1998-08-30

  Larry och Sergey bakar in den "brinnande mannen" i Googles logotyp i samband med att de åker till festivalen Burning Man i Nevada. Därmed inleds doodletraditionen på vår startsida.

 • Språk

  2000-05-09

  I linje med vårt mål att organisera världens information lanserar vi Google.com på 10 nya språk: danska, finska, franska, holländska, italienska, norska, portugisiska, spanska, svenska och tyska.

 • Sökindex

  2000-06-26

  Google inleder det nya årtusendet, århundradet, decenniet och webbsökningseran med att bli världens största sökindex.

 • Språk

  2000-09-12

  Vi börjar erbjuda sökningar på japanska, kinesiska och koreanska och stöder därmed 15 olika språk. Men inte klingonska (än!).

 • Google Verktygsfält

  2000-12-11

  Google Verktygsfält är ett plugin-program för webbläsare som gör det möjligt att söka på Google utan att öppna Googles startsida. Det innebär alltså att du kan använda Google var som helst på webben utan att öppna Google.com – hämta bara Google Verktygsfält och aktivera funktionen i webbläsaren.

 • Språk

  2001-03-27

  Det tar lång tid att översätta Googles gränssnitt till alla språk runt om i världen. Vi blir otåliga och implementerar en översättningskonsol som gör det möjligt för användarna att hjälpa till. Nu kan vem som helst ställa upp och översätta delar av eller hela sidor, till mer än 100 olika språk. Frivilliga har redan översatt Google till katalanska, afrikaans, ryska och tjeckiska och varje vecka tillkommer nya språk. I dagsläget är Google.com tillgängligt på 26 språk.

 • Google Bilder

  2001-07-28

  Om en bild säger mer än tusen ord, vad säger då en miljon bilder? Eller rättare sagt 250 miljoner bilder? Betaversionen av Google Bilder lanseras och blir den mest heltäckande tjänsten för att söka efter bilder på webben. Dessutom är den lika enkel att använda som Googles andra webbsökningstjänster.

 • Sökindex

  2001-12-11

  Googles webbindex växer till 3 miljarder webbdokument, vilket kändes som väldigt mycket på den tiden.

 • Zeitgeist 2001

  2001-12-14

  Vi fångar 2001 års tidsanda genom att analysera miljarder sökfrågor på Google. Utifrån mer än 150 miljoner sökfrågor per dag presenterar vi de tio sökningar som ökat mest i popularitet:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. anthrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google Nyheter

  2002-09-23

  Senaste nytt! Senaste nytt! Google Nyheter lanseras med de färskaste nyheterna från runt 4 000 nyhetskällor runt om i världen. Artiklarna ordnas automatiskt efter kategori och ämnena uppdateras under dagens lopp så att du kan följa den senaste nyhetsutvecklingen vid varje besök.

 • Zeitgeist 2002

  2002-12-09

  I slutet av 2002 fångar vi årets tidsanda med Zeitgeist, som sammanfattar mer än 55 miljarder sökningar under året och ger ett unikt perspektiv på årets största händelser och hetaste trender. Under året ökade följande tio sökfrågor mest i popularitet:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. winter olympics
  4. world cup
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  2002-12-12

  Vi lanserar Froogle (som senare byter namn till Google Shopping). I Googles sedvanliga anda erbjuder denna tjänst för produktsökningar objektiva sökresultat i onlineshoppingens värld. Froogle söker igenom miljontals relevanta webbplatser och användarna hittar snabbt de webbplatser som säljer föremålet för deras shoppingdrömmar. På ett tidigt stadium bestämmer vi oss för att Google aldrig ska sälja sina sökresultat. Därmed vet användarna att deras resultat är relevanta och objektiva.

 • Zeitgeist 2003

  2003-12-31

  Zeitgeist i slutet av 2003 baseras på mer än 55 miljarder sökningar och ger ett unikt perspektiv på årets största händelser och hetaste trender. Årets tio populäraste sökfrågor:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. iraq
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Sökindex

  2004-02-17

  Vårt sökindex når en ny milstolpe: sex miljarder poster, inklusive 4,28 miljarder webbsidor och 880 miljoner bilder.

 • Gmail

  2004-04-01

  Vi testar en förhandsversion av Gmail, en kostnadsfri webbaserad e-posttjänst med en lagringskapacitet på upp till åtta miljoner bitar (vilket motsvarar 500 000 sidor e-post). För varje användare. Inspirationen till Gmail fick vi från en av Googles användare som klagade över de befintliga e-posttjänsternas låga kvalitet.

  Läs mer

 • SMS-sökning för mobilen

  2004-10-07

  OMG – Google SMS lanseras. Med tjänsten kan användaren enkelt hitta information om restauranger i närheten, slå upp ord, kolla priset på en produkt eller ta reda på postnumret i en adress. Google SMS kan till och med användas för att räkna ut dricks. Amerikanska användare som har aktiverat SMS-funktionen på sina telefoner kan skicka sökfrågor till kortnumret 46645 (GOOGL på de flesta telefoner). Sökresultaten skickas som SMS, inte länkar.

  Läs mer

 • Google Scholar

  2004-10-08

  Betaversionen av Google Scholar gör det möjligt för akademiker att söka i vetenskaplig litteratur som sakkunnigt bedömda uppsatser, avhandlingar, böcker, förtryck, sammanfattningar och tekniska rapporter – helt gratis. Vi på Google har dragit stor nytta av akademisk forskning. Det här är ett sätt att ge någonting tillbaka till forskarvärlden. Vi hoppas att Google Scholar ska hjälpa oss alla att nå nya höjder.

  Läs mer

 • Google Desktop Search

  2004-10-14

  Google Desktop Search tar Googles sökteknik till den sista datafronten: din egen överbelamrade hårddisk. Detta lilla program (700k) hjälper dig att hitta alla typer av filer på din hårddisk, inklusive Office-filer, e-postmeddelanden, chattkonversationer, PDF-filer, musik, bilder, videoklipp med mera.

  Läs mer

 • Sökindex

  2004-11-10

  Vi berättar att vårt index nu innehåller åtta miljarder webbsidor. Då var det en imponerande siffra.

  Läs mer

 • Google Böcker

  2004-12-14

  Tack vare Google Print (numera Google Böcker) kan världens böcker bevaras för framtiden. Idag berättar vi om vårt samarbete kring digital skanning med biblioteken på Harvard, Stanford, University of Michigan, Oxford University och New York Public Library. Vårt mål: att göra böckernas värld tillgänglig för en ny generation. Genom att samarbeta med bibliotek och utgivare får vi tillgång till miljontals böcker, inklusive många unika volymer som inte lästs på många år och tusentals kommersiellt otillgängliga böcker.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2004

  2004-12-22

  Utifrån de miljarder sökningar runt om i världen som Googles användare gör, ger 2004 års Zeitgeist ett unikt perspektiv på årets största händelser och trender. Årets tio populäraste sökfrågor:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. games
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Videos

  2005-01-25

  Vi lanserar tjänsten Google Videos, som gör det möjligt för dig att söka i ett index över transkriptioner från färska TV-program. Produkten befinner sig ännu på det tidiga betastadiet: du ser bara stillbilder och textutdrag från program som matchar dina söktermer och resultaten kommer endast från ett fåtal kanaler från och med december 2004. Under de kommande månaderna förbättrar vi hela tiden Google Videos.

  Läs mer

 • Index för bildsökningar

  2005-02-07

  Vi når en milstolpe i Google Bilder: 1,1 miljarder indexerade bilder. Och de föreställer inte bara katter.

  Läs mer

 • iGoogle

  2005-05-19

  Google Labs släpper vår anpassade startsida och kallar den nu för iGoogle. Med den kan du utforma Internet (mer eller mindre) precis som du vill genom att lägga till nyhetsrubriker, väder och andra moduler på Googles startsida. Du byter enkelt tillbaka till Googles "klassiska" utseende med ett enda musklick.

  Läs mer

 • Google Översätt

  2005-08-22

  Vad sa du? Google Översätt får höga poäng i den amerikanska regeringens utvärdering av maskinöversättningar år 2005. Som du kan se längre fram på den här tidslinjen har vårt översättningsteam mycket kvar att ge.

  Läs mer

 • Google Bloggsök

  2005-09-15

  Det där bloggandet har uppenbarligen spridit sig – men hur tar du reda på vad bloggarna skriver om? Vi introducerar Google Bloggsök som ger sökresultat så snabbt som bara Google kan över bloggar på många olika språk, oavsett var de visas eller författas. Du kan söka efter ämnen, webbadresser, sökord eller begränsa sökningen till specifika bloggar eller datumintervall.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2005

  2005-12-20

  Miljarder sökningar på Google. Ett år. Zeitgeist analyserar det förra och sammanfattar det senare. Under året ökade följande tio sökfrågor mest i popularitet:

  1. MySpace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Trender

  2006-05-10

  Det handlar om dig. Med Google Trender kan du undersöka hur mycket världen intresserar sig för ämnen som du brinner för. Ange upp till fem ämnen så ser du hur ofta användarna har sökt efter dem på Google under olika tidsperioder. Google Trender visar också hur ofta ämnena har dykt upp i artiklar på Google Nyheter och var i världen flest människor söker efter dem.

  Läs mer

 • Google Anpassad sökning

  2006-10-23

  Bättre än Google? Varför inte? Google Anpassad sökning gör det möjligt för bloggare och webbplatsägare att skapa egna sökmotorer som är skräddarsydda efter deras egna och besökarnas specifika intressen.

  Läs mer

 • Patentsökning

  2006-12-14

  Vi lanserar en betaversion av Google patentsökning, där du kan läsa om historien bakom vardagsprodukter som tejp och kontaktlinser eller lära känna tusentals märkliga uppfinningar som du antagligen inte ens visste fanns. Google låter dig söka igenom den fullständiga texten och bilder på mer än 7 miljoner amerikanska patent.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2006

  2006-12-28

  Vad hände år 2006? Zeitgeist försöker svara på denna fråga genom att analysera årets sökfrågor på Google. Följande sökfrågor var populärast år 2006:

  1. bebo
  2. myspace
  3. world cup
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Universell sökning

  2007-05-16

  Allt på en plats. På vårt evenemang Searchology meddelar vi att vi kommit ett steg närmare målet att erbjuda universella sökningar. Vi har skapat ett sätt att söka igenom alla innehållskällor – webben, bilder, nyheter, kartor, lokalt, video, böcker – och visa resultaten integrerat och baserat på relevans.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2007

  2007-12-15

  Vi fångar 2007 års tidsanda genom att analysera miljarder sökningar på Google. I USA ökade dessa tio sökfrågor mest i popularitet:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google Översätt

  2008-05-15

  Bulgariska, danska, finska, hindi, kroatiska, norska, polska, rumänska, svenska och tjeckiska läggs till i Google Översätt, som nu kan trolla fram automatiska översättningar på sammanlagt 23 språk. Odlično!

  Läs mer

 • Google Site Search

  2008-06-03

  Med Google Site Search kan webbplatsägare tillhandahålla Googles sökteknik på sina egna webbplatser.

  Läs mer

 • Knol

  2008-07-23

  Med vår nya tjänst Knol blir det betydligt enklare för experter inom olika ämnesområden att skriva och dela information på webben. Författare kan lägga upp sakkunniga artiklar (s.k. "knols") om ett ämne och sedan dela informationen med världen. Varje knol identifierar en författare eller grupp av författare. Författaren och dennes meriter är tydliga för läsarna, som dessutom kan kommentera, betygsätta eller recensera knolen. Med den nya funktionen "modererat samarbete" kan läsarna bidra till knolen direkt. Därefter avgör författaren om förslagen ska tas med eller inte.

  Läs mer

 • Sökindex

  2008-07-25

  Hur stort är egentligen Internet? Genom vårt indexeringssystem för hantering av länkar har Google nu identifierat 1 biljon unika webbadresser och antalet enskilda webbsidor växer med flera miljarder om dagen.

  Läs mer

 • Google Suggest

  2008-08-25

  Vi lanserar Google Suggest som hjälper dig att formulera sökfrågor och minska antalet stavfel och knapptryckningar. Det sparar tusentals timmar åt Internetanvändarna, ett blixtsnabbt förslag i taget.

  Läs mer

 • Webbläsaren Google Chrome

  2008-09-02

  Vi släpper Google Chrome, en ny webbläsare med öppen källkod. Med snabba och säkra Chrome är det enklare än någonsin att komma åt dina favorittjänster från Google – Gmail, Google Maps och Google Dokument. Google Chrome innehåller också ett antal unika funktioner, som att webbadresser och sökningar skrivs i samma ruta, en förenklad hämtningshanterare och ett gränssnitt som ger bästa möjliga surfupplevelse.

 • Googles 10-årsdag

  2008-09-02

  Tiden går snabbt – Google fyller 10.

 • Projekt 10^100

  2008-09-24

  Som en del av firandet kring vår 10-årsdag lanserar vi Project 10^100 ("10 upphöjt till 100"). Projektet efterlyser idéer som kan hjälpa så många som möjligt och innehåller ett program för att göra de bästa idéerna till verklighet. Vi bidrar med 10 miljoner dollar för att sjösätta projekten och bjuder in alla att rösta på sina favoritidéer.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2008

  2008-12-10

  Vi avslöjar de hetaste söktrenderna som fångar 2008 års tidsanda:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google Översätt

  2009-02-26

  Vi lägger till albanska, estniska, galiciska, maltesiska, thailändska, turkiska och ungerska i Google Översätt, som nu klarar automatiska översättningar mellan 41 språk och täcker 98 procent av Internetanvändarnas språk.

  Läs mer

 • Google Sökalternativ

  2009-05-12

  Kan sökning på webben förbättras och bli ännu mer personlig? Alltid. Därför lanserar vi verktygspanelen Sökalternativ som visas till vänster om resultaten och som ger dig ökad kontroll över sökresultatsidan.

  Läs mer

 • Google Översätt

  2009-08-31

  Va? Fanns det inte stöd för afrikaans, irländska, isländska, jiddisch, makedonska, malajiska, swahili, vitryska och walesiska i Google Översätt? Det finns det nu.

  Läs mer

 • Google Översikt

  2009-11-05

  Nya Google Översikt ger dig översikt och kontroll över data och information som är relaterad till Google. Översikt sammanställer information om de produkter du använder. Med hjälp av direktlänkar kan du enkelt ändra dina personuppgifter och inställningar – på en och samma säkra plats.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2009

  2009-12-01

  Vad var hett år 2009? Zeitgeist fångar tidsandan i miljarder sökningar på Google under 2009. Under året ökade följande tio sökfrågor mest i popularitet:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal activity
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  2009-12-07

  Vi lanserar den nya visuella sökfunktionen Google Goggles. Alla som har en Android-mobil kan söka på webben genom att ta en bild istället för att skriva sökord. Fotografera sevärdheter, skyltar, logotyper, bokomslag eller konstverk och visa matchande sökresultat. Om du vill ha information om ett företag kan du rikta mobilkameran mot en butik. Goggles använder telefonens GPS och kompass och visar dig namnet på butiken.

  Läs mer

 • Google Realtidssök

  2009-12-07

  Med vår nya funktion Google Realtidssök ser du liveuppdateringar från populära tjänster som Twitter, nyhetsrubriker och blogginlägg som publicerats bara sekunder tidigare – direkt i sökresultaten.

  Läs mer

 • Sir Isaac Newtons födelsedag

  2010-01-04

  Vi firar Sir Isaac Newtons 368-årsdag med vår första interaktiva doodle.

 • Kärlek i Paris

  2010-02-07

  Vi släpper för första gången en reklam under Super Bowl i form av en kärlekshistoria som berättas med hjälp av sökord. Det är ett av många videoklipp som skildrar människoödena bakom sökorden.

 • Topeka

  2010-04-01

  Första april byter vi namn till Topeka – en hyllning till staden Topeka i Kansas, som ändrade namn till Google för att locka till sig vårt experimentella fiberoptiska nätverk.

  Läs mer

 • Nytt fräscht utseende för sökresultaten

  2010-05-05

  Vår sökresultatsida får ett nytt utseende. I den nya panelen till vänster visas de sökverktyg och filter som är mest relevanta för sökningen. Du kan snabbt hoppa mellan olika typer av resultat, som böcker, bilder och nyheter, eller filtrera resultaten efter tid eller ämne. Den nya funktionen "Lite annorlunda" längst ned i den vänstra panelen visar andra ämnen som är relaterade till din sökfråga.

  Läs mer

 • PAC-MAN-doodlen

  2010-05-21

  Vi firar Pac-Mans 30-årsjubileum genom att släppa vår första spelbara doodle, komplett med alla 256 nivåer och Ms Pac-Man. Den blir så populär att vi ger den ett permanent hem.

  Läs mer

 • Anpassa Google.com

  2010-06-02

  Vi gör det möjligt för dig att anpassa startsidan Google.com med en personlig bakgrundsbild.

  Läs mer

 • Caffeine

  2010-06-08

  Vårt nya indexeringssystem Caffeine ger femtio procent färskare resultat i webbsökningar än det gamla systemet och är vårt största webbindex någonsin.

  Läs mer

 • Google Realtidssök

  2010-08-26

  Google Realtidssök får en egen startsida och nya verktyg för att utforska och filtrera realtidsresultat.

  Läs mer

 • Buckminsterfullerens doodle

  2010-09-04

  Vår interaktiva doodle uppmärksammar buckminsterfullerens 25-årsjubileum.

 • Partikeldoodle

  2010-09-06

  Inför lanseringen av Google Instant släpper vi en doodle som är snabb, rolig och interaktiv: precis som vi tycker att sökningar ska vara!

 • Google Instant

  2010-09-08

  Vi lanserar Google Instant, en förbättrad sökfunktion som visar sökresultat medan du skriver. Nu behöver du inte skriva färdigt söktermen eller ens klicka på Sök för att få resultat. Ordförslagen kan hjälpa dig att formulera söktermer på ett bättre sätt och anpassa sökningarna medan du skriver tills du hittar exakt det resultat du är ute efter.

  Läs mer

 • Insynsrapport

  2010-09-20

  På denna informationssida kan besökarna se vilka myndigheter runt om i världen som ställer frågor om våra användare och som kräver att vi tar bort eller censurerar innehåll.

  Läs mer

 • John Lennons doodle

  2010-09-09

  Tänk dig: en animerad doodle som firar John Lennons 70-årsdag.

 • Grattis på födelsedagen!

  2010-10-16

  John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton och du. Om du anger din födelsedag i profilen på Google visas en speciell doodle för dig på Googles startsida under din alldeles egna dag (men glöm inte att logga in).

 • Platssökning

  2010-10-27

  Vi lanserar platssökning, en ny typ av lokal sökning som ordnar världens information om olika platser. När du söker efter lokal information ser du en lista över specifika platser som markeras med röda nålar. Du kan lätt välja ett resmål. Platssökning hjälper dig att hitta rätt genom att visa fler relevanta länkar på en sökresultatsida och länka till andra webbsidor som innehåller mer information.

  Läs mer

 • Snabbförhandsgranskning

  2010-11-09

  Vi lanserar Snabbförhandsgranskning, en visuell förhandsgranskning av sökresultaten där du kan visa ögonblicksbilder av varje alternativ med en bildtext som visar söktermen på webbsidan ifråga. Det hjälper dig att snabbare hitta svar på dina sökfrågor. Om du vill snabbförhandsgranska ett sökresultat klickar du på förstoringsglasikonen bredvid webbsidan. När du har aktiverat Snabbförhandsgranskning kan du förhandsgranska andra sökresultat genom att föra muspekaren över dem.

  Läs mer

 • Platssökning i mobilen

  2010-12-03

  Platssökning lanseras för mobilen. Du kan till exempel söka efter [museum i new york city] på din smarttelefon och få webbresultat för Metropolitan Museum of Art, tillsammans med kommentarer och recensioner i ett och samma kluster.

  Läs mer

 • Chrome Web Store

  2010-12-07

  Vi öppnar Chrome Web Store, en onlinemarknad med tusentals appar, tillägg och teman för Google Chrome. Där kan du söka efter/bläddra bland olika kategorier och informationssidor om de enskilda artiklarna samt läsa och skriva recensioner och betyg. Om du använder flera datorer kan du synkronisera dina appar, tillägg och teman på alla datorer med Browser Sync.

  Läs mer

 • Zeitgeist 2010

  2010-12-09

  Vi fångar 2010 års tidsanda genom att analysera miljarder sökfrågor på Google. Utforska trender och visa en videosammanfattning av år 2010. Under året ökade följande tio sökfrågor mest i popularitet:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Instant för mobilen

  2010-12-10

  Vi vill att alla ska ha tillgång till blixtsnabba sökresultat. Därför släpper vi en betaversion av Google Instant för mobiltelefoner på mer än 28 språk i 40 länder.

  Läs mer

 • Uppdatering av Social sökning

  2011-02-17

  Vi presenterar uppdateringar i Social sökning. När du är inloggad på ditt Google-konto kan du nu visa resultat och delade länkar från dina kontakter på Twitter, Flickr, Blogger och andra offentligt tillgängliga webbplatser – direkt i dina sökresultat. Namnet och profilbilden för kontakten som delade eller publicerade informationen visas nedanför varje resultat.

  Läs mer

 • Förbättringar i Google Profiler

  2011-03-02

  Vi förnyar utseendet och känslan i Google Profiler. Nu är det ännu lättare för dig att kontrollera och utveckla din offentliga profil. På profiles.google.com kan du utforma din profil och bestämma vilken bild av dig själv du vill förmedla till världen.

  Läs mer

 • Snabbförhandsgranskning för mobilen

  2011-03-08

  Vi lanserar funktionen Snabbförhandsgranskning för mobiltelefoner. Precis som i datorversionen av Snabbförhandsgranskning kan användaren jämföra olika sökresultat visuellt genom att titta på ögonblicksbilder av webbsidorna. Det hjälper dig att snabbare hitta svar på dina sökfrågor.

  Läs mer

 • +1-knappen

  2011-03-30

  Vi introducerar +1-knappen, ett snabbt sätt att säga "det här är schysst" eller "ta en titt på det här". Med +1-knappen kan du berätta för vänner, kontakter och alla andra på webben var de hittar det bästa innehållet på Sök på Google. +1:or visar dig också passande rekommendationer om ämnen du är intresserad av, precis där du behöver dem: i dina sökresultat.

 • Charlie Chaplins doodle

  2011-04-15

  För att fira Sir Charles Spencer Chaplins 122-årsdag skapar vi vår första doodle i videoformat.

  Visa den nu

 • Google Bilder med sortering

  2011-05-09

  Användarna kan sortera sökresultaten efter ämnen i Google Bilder. Du kan alltså inte bara bläddra bland bilder på olika ämnen, utan även klicka på Sorterat efter ämne i den vänstra panelen för att omedelbart ordna resultaten och hitta exakt den bild du letar efter.

  Läs mer

 • Les Pauls 96-årsdag

  2011-06-07

  Öva på dina bästa onlineriff med den här interaktiva gitarrdoodlen.

 • Instant Pages

  2011-06-14

  Vi introducerar Instant Pages, en ny funktion som ger användarna ännu snabbare sökresultat – ibland omedelbart! Funktionen Instant Pages bygger på en förrenderingsteknik som vi håller på att integrera i Chrome. Vid en webbsökning aktiveras funktionen om vi är tillräckligt säkra på vilket resultat som bäst svarar på användarens sökfråga.

 • Röstsökning

  2011-06-14

  För första gången lanserar vi funktionen Röstsökning på datorer. Istället för att skriva en sökfråga kan du klicka på mikrofonikonen och tala in din sökning. Vill du veta mer om vädret, kvällens bioprogram, ha recept på crème brûlée eller något annat som är svårt att stava? Om du kan uttala det kan du söka efter det.

 • Bildsökning

  2011-06-14

  Vi introducerar funktionen Bildsökning. Nu kan du både använda dina egna foton och bilder från webben när du söker på Google. När du gör en bildsökning kan du se i sökresultatet var bilden ifråga och liknande bilder finns på webben. Vi visar vägen till webbsidor som innehåller bilden i olika storlekar och upplösningar.

 1. 1997
  • Sök på Google lanseras

   Sök på Google lanseras

 2. 1998
  • Första doodlen

   Första doodlen

 3. 2000
  • Språk

   Språk

  • Sökindex

   Sökindex

  • Språk

   Språk

  • Google Verktygsfält

   Google Verktygsfält

 4. 2001
  • Språk

   Språk

  • Google Bilder

   Google Bilder

  • Sökindex

   Sökindex

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google Nyheter

   Google Nyheter

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Sökindex

   Sökindex

  • Gmail

   Gmail

  • SMS-sökning för mobilen

   SMS-sökning för mobilen

  • Google Scholar

   Google Scholar

  • Google Desktop Search

   Google Desktop Search

  • Sökindex

   Sökindex

  • Google Böcker

   Google Böcker

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Videos

   Google Videos

  • Index för bildsökningar

   Index för bildsökningar

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Översätt

   Google Översätt

  • Google Bloggsök

   Google Bloggsök

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Trender

   Trender

  • Google Anpassad sökning

   Google Anpassad sökning

  • Patentsökning

   Patentsökning

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Universell sökning

   Universell sökning

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Översätt

   Google Översätt

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Sökindex

   Sökindex

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Webbläsaren Google Chrome

   Webbläsaren Google Chrome

  • Googles 10-årsdag

   Googles 10-årsdag

  • Projekt 10^100

   Projekt 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Översätt

   Google Översätt

  • Google Sökalternativ

   Google Sökalternativ

  • Google Översätt

   Google Översätt

  • Google Översikt

   Google Översikt

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Google Realtidssök

   Google Realtidssök

 13. 2010
  • Sir Isaac Newtons födelsedag

   Sir Isaac Newtons födelsedag

  • Kärlek i Paris

   Kärlek i Paris

  • Topeka

   Topeka

  • Nytt fräscht utseende för sökresultaten

   Nytt fräscht utseende för sökresultaten

  • PAC-MAN-doodlen

   PAC-MAN-doodlen

  • Anpassa Google.com

   Anpassa Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Google Realtidssök

   Google Realtidssök

  • Buckminsterfullerens doodle

   Buckminsterfullerens doodle

  • Partikeldoodle

   Partikeldoodle

  • Google Instant

   Google Instant

  • Insynsrapport

   Insynsrapport

  • John Lennons doodle

   John Lennons doodle

  • Grattis på födelsedagen!

   Grattis på födelsedagen!

  • Platssökning

   Platssökning

  • Snabbförhandsgranskning

   Snabbförhandsgranskning

  • Platssökning i mobilen

   Platssökning i mobilen

  • Chrome Web Store

   Chrome Web Store

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Instant för mobilen

   Google Instant för mobilen

 14. 2011
  • Uppdatering av Social sökning

   Uppdatering av Social sökning

  • Förbättringar i Google Profiler

   Förbättringar i Google Profiler

  • Snabbförhandsgranskning för mobilen

   Snabbförhandsgranskning för mobilen

  • +1-knappen

   +1-knappen

  • Charlie Chaplins doodle

   Charlie Chaplins doodle

  • Google Bilder med sortering

   Google Bilder med sortering

  • Les Pauls 96-årsdag

   Les Pauls 96-årsdag

  • Instant Pages

   Instant Pages

  • Röstsökning

   Röstsökning

  • Bildsökning

   Bildsökning