Drive logo

Запознайте се с функциите на хранилището в Диск

Вашите файлове, по вашия начин – функции на Диск

 

Хранилището ви работи с Диск, Gmail и Google Фото, така че можете да съхранявате файлове, да запазвате прикачени файлове от имейли и да създавате резервни копия на снимки направо в Диск. Можете също да купите план за по-голямо хранилище в облака според нуждите си.

Логотип за 15 ГБ безплатно хранилище в Google Диск

Снимки, видеоклипове, презентации, PDF файлове – дори и файлове на Microsoft Office. Без значение какъв е типът на файла, всичко може да бъде съхранено безопасно в Диск.

Списък с файловите типове в Google Диск, включително изображения, документи и музика

Файловете в Диск са частни, докато не решите да ги споделите. Можете бързо да поканите други хора да преглеждат, коментират и редактират всеки файл или папка, които изберете. Диск е инструментът за лесна съвместна работа онлайн.

Опции за поверителност и споделяне в Google Диск

Сигурността на файловете ви е изключително важна. Затова всеки файл в Диск остава защитен без значение какво се случва със смартфона, таблета или компютъра ви. Информацията в Диск е шифрована чрез SSL – протокола за сигурност, използван за Gmail и други услуги на Google.

Катинар за Google Диск

Създаден за работа с Google

 
Прикачена снимка в Gmail се запазва в Диск с едно кликване

Задръжте курсора върху прикачен файл в Gmail и потърсете логото на Диск. Тук можете да запазвате всякакви прикачени файлове в своя Диск, така че да ги организирате и споделяте в едно-единствено, сигурно място.

Прикачена снимка в Gmail се запазва в Диск с едно кликване

Диск може да разпознава обекти в изображения и текст в сканирани документи. Така че можете да потърсите например израз като „Айфеловата кула“ и да намерите текстови файлове, които го съдържат, както и изображения на самата Айфелова кула.

Снимка на брега на щата Орегон, съхранена в Google Диск и споделена в Google+

Съхранявайте снимките си в Диск и вижте как оживяват с Google Фото. Постигайте без усилие ефекта на умело редактирани изображения плюс анимации, филми и други.

Данни в Google Диск на компютри Chromebook

Google Диск е вграден в устройствата Chrombeook, така че автоматично се създават резервни копия на файловете и снимките ви. С повечето нови устройства Chromebook ще получите 100 ГБ безплатно хранилище за две години.

 

По-интелигентна работа с приложения

 

Създавайте и работете съвместно с други хора. Споделяйте документи и файлове, създавайте електронни таблици и правете презентации в движение с помощта на приложенията ни Документи, Таблици и Презентации.

С Google Диск, Документи, Таблици и Презентации можете да споделяте

Google Формуляри ви позволява да провеждате проучвания или бързо да създавате списък на състезателите в отбор с помощта на лесен онлайн формуляр. След това можете да разгледате резултатите, подредени прегледно в електронна таблица.

Пример за формуляри в Google Диск

Изграждайте диаграми, създавайте блок-схеми и после лесно ги добавяйте към други документи или ги вграждайте в уебсайтове чрез Google Чертежи.

Икона на Google Чертежи

Редактирайте снимката на потребителския си профил, планирайте градината си, създавайте мисловни карти и други. Над 100 приложения в Диск могат да ви помогнат да постигате повече с файловете си. Изпробвайте ги, като инсталирате някое от тях от колекцията за Диск в уеб магазина на Chrome.

Налице са над 100 приложения в Google Диск

Постигайте още повече с Диск

 
Пример за запазване на документи в Диск чрез правене на снимка с телефон с Android

Сканирайте всичките си документи, които са на хартия, с Диск за Android. Трябва само да направите снимка на документи като касови бележки, писма и извлечения – и Диск мигновено ще ги запази като PDF файлове.

Превключвател за онлайн или офлайн работа с Google Диск

Направете файловете достъпни офлайн, за да можете да ги преглеждате, когато телефонът или таблетът ви нямат обхват, например в самолет или в сграда, където покритието е лошо.

Пример за историята на корекциите на файл в Google Диск

Можете да преглеждате до 30 дена назад за повечето файлови типове, като лесно виждате кой е правил промени, и да се връщате към предишните версии. Така работата с различни версии на файловете е още по-лесна.