Научете за най-новите функции, съвети и похвати при търсенето

Тук ще намерите най-новите функции на търсенето с Google, както и съвети и похвати, които ще ви помогнат да постигнете майсторство в търсенето. А ако искате съвсем да задълбаете, гледайте история с търсене или вижте в игралната площадка други забавни проекти, по които работим.

Нови неща

Открийте какви са новите неща в Google Търсене чрез наскоро пуснатите функции.

Търсене на полети

14.03.2012 г.

Разучете възможностите за пътуване по въздуха и планирайте пътешествието си само с няколко кликвания на мишката. Сега можете да ползвате Търсене на полети, за да намирате и резервирате полети от САЩ до много дестинации в чужбина.

Научете повече.

Визуализации на сродни търсения

23.02.2012 г.

Намерете онова страхотно изображение, което търсите, или проучете тема чрез снимки с помощта на визуализациите на сродни търсения. Ще ги намерите в горната част на резултатите от търсенето на изображения.

Научете повече.

Лични резултати

10.01.2012 г.

За да получим отлични препоръки, всички се обръщаме към хора, които познаваме и на които имаме доверие. С личните резултати до тези от мрежата ще виждате подходящи съвети, снимки и публикации от приятелите си.

Научете повече.

Развитието на Google Търсене

Научете за Google, като разгледате нововъведенията, функциите и важните събития в Търсене от основаването ни през 1997 г.

 • Стартира Google Търсене

  04.09.1997 г.

  Лари и Сергей, дипломиращи се студенти по компютърни науки в „Станфорд“, които през последната година са си сътрудничели по търсеща машина на име BackRub, хоствана на сървъри на университета, решават да я преименуват. След известни умувания се спират на Google – игра на думи с „гугол“, математически термин за числото, представено от цифрата 1, следвана от 100 нули.

 • Първата драскулка

  30.08.1998 г.

  Традицията на драскулките на началната страница се ражда, когато Лари и Сергей включват в логото на Google знаковия „Горящ човек“, преди да заминат за фестивала Burning Man в Невада.

 • Езици

  09.05.2000 г.

  Следвайки мисията си да организираме информацията на света, пускаме Google.com на още 10 езика: датски, немски, нидерландски, норвежки, испански, италиански, португалски, финландски, френски и шведски.

 • Индекс за търсене

  26.06.2000 г.

  Google навлиза в новото хилядолетие, век, десетилетие и ера на търсенето в мрежата, като става най-големият индекс за търсене в интернет.

 • Езици

  12.09.2000 г.

  Google започва да предлага търсене на китайски, корейски и японски, при което поддържаните от нас езици стават 15. Но (все още!) няма клингонски.

 • Google Toolbar

  11.12.2000 г.

  Пускането на приставката за браузър Google Toolbar прави възможно да се търси с Google, без да се посещава началната ни страница. С други думи, сега можете да използвате Google из цялата мрежа, без да отваряте Google.bg, като за целта трябва само да изтеглите Google Toolbar и да му намерите място в браузъра си.

 • Езици

  27.03.2001 г.

  Тъй като не сме доволни от бавното превеждане на интерфейса на Google на безбройните езици, говорени по света – един по един, – внедряваме преводаческа конзола, която позволява на потребителите да помогнат за ускоряването на процеса. Сега всеки служител на Google може на доброволни начала да преведе част или всички наши страници на всеки от над 100 различни езика. Доброволци вече са прехвърлили Google на африкаанс, каталонски, руски и чешки, като всяка седмица се добавят още езици. Към тази дата Google.com се предлага на 26 езика.

 • Google Търсене на изображения

  28.07.2001 г.

  Ако е по-добре веднъж да видиш, отколкото сто пъти да чуеш, какво да кажем за това, да видиш милиони пъти? Или по-точно, 250 милиона? Стартира Google Търсене на изображения (бета версия) – това е най-обстойното търсене на изображения в мрежата. Освен това се използва също толкова лесно, колкото другите услуги на Google за търсене в мрежата.

 • Индекс за търсене

  11.12.2001 г.

  Индексът на Google за мрежата нараства до 3 милиарда документа, което тогава изглежда много.

 • Zeitgeist 2001

  14.12.2001 г.

  Улавяме духа на 2001 г., като обобщаваме милиарди заявки за търсене с Google. След като сме приемали над 150 милиона заявки дневно, ето десетте търсения с най-силна възходяща тенденция:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. anthrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google Новини

  23.09.2002 г.

  Извънреден брой! Извънреден брой! Стартира Google Новини, като предлага извънредни новини, извлечени от приблизително 4 000 новинарски източника по цял свят. Материалите автоматично се подреждат в категории, а темите се актуализират през целия ден, така че лесно можете да виждате развитието на новините при всяко свое посещение.

 • Zeitgeist 2002

  09.12.2002 г.

  Улавяме духа на 2002 г. с прегледа си на годината в Zeitgeist, който дава неповторима гледна точка към основните събития и тенденции въз основа на извършените през годината над 55 милиарда търсения от потребители на Google по цял свят. Ето десетте търсения с най-голям ръст:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. winter olympics
  4. world cup
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002 г.

  Стартираме Froogle (сега Търсене на продукти), услугата ни за търсене на продукти, която пренася в областта на онлайн пазаруването стремежа на Google към обективни и безпристрастни резултати. Froogle търси в милиони подходящи уебсайтове, за да помогне на потребителите бързо да намерят онова, за което копнеят, като точно определя сайтовете, които предлагат конкретните продукти, търсени от хората. От самото начало решаваме, че никога няма да продаваме резултатите от търсенето с Google, затова потребителите винаги знаят, че резултатите им са подходящи, а не купени и платени.

 • Zeitgeist 2003

  31.12.2003 г.

  След като през годината са извършени над 55 милиарда търсения, пускаме прегледа на 2003 г. в Zeitgeist, който дава неповторима гледна точка към основните събития и тенденции за годината. Ето десетте най-популярни търсения за годината:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. iraq
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Индекс за търсене

  17.02.2004 г.

  Индексът ни за търсене стига нов важен момент: 6 милиарда елемента, включително 4,28 милиарда уеб страници и 880 милиона изображения.

 • Gmail

  01.04.2004 г.

  Тестваме предпремиерна версия на Gmail, безплатна, основана на търсене услуга за уеб поща с капацитет за съхранение до 8 милиарда бита информация – равносилно на 500 000 страници имейли. На потребител. Вдъхновението за Gmail идва от потребител на Google, който се оплаква от лошото качество на съществуващите услуги за електронна поща.

  Прочетете повече

 • Търсене с SMS за мобилни устройства

  07.10.2004 г.

  Стартира Google SMS и ви предоставя лесен начин да получите сведения за ресторант в района, да намерите определението на дума, да потърсите цената на продукт или да намерите телефонен или пощенски код. Дори можете да използвате Google SMS, за да пресметнете бакшиш. Ако телефонът ви е с активирана услуга за SMS, можете да изпратите заявката си за търсене до петцифрения съкратен код в САЩ: 46645 (GOOGL на повечето телефони). След това резултатите от нея се изпращат като SMS, не като връзки.

  Прочетете повече

 • Google Наука

  08.10.2004 г.

  Бета версията на Google Наука позволява на учените да търсят научна литература, като например рецензирани статии, дисертации, книги, работни статии, резюмета и технически доклади – всичко това безплатно. В Google сме извличали голяма полза от научните изследвания. Това е един от начините, по които се отблагодаряваме на научната общност. Надяваме се, че Google Наука ще помогне на всички нас да стъпим на раменете на гиганти.

  Прочетете повече

 • Google Desktop Search

  14.10.2004 г.

  Google Desktop Search довежда технологията на Google за търсене до последната граница на данните: собствения ви задръстен твърд диск. Това малко (700 КБ) приложение е предназначено да ви помогне да намирате най-различни файлове на твърдия си диск, включително файлове от Office, имейли, разговори в чата на AIM и PDF файлове, както и музика, изображения, видеоклипове и др.

  Прочетете повече

 • Индекс за търсене

  10.11.2004 г.

  Обявяваме, че индексът ни от уеб страници е достигнал осем милиарда. Тогава това изглежда много.

  Прочетете повече

 • Google Търсене на книги

  14.12.2004 г.

  Книгите на света, съхранени завинаги, със съдействието на програмата Google Print (впоследствие преименувана на Google Търсене на книги). На този ден обявяваме партньорства за цифрово сканиране с библиотеките на университетите „Харвард“ и „Станфорд“, на Мичиганския и Оксфордския университет, както и с Обществената библиотека на Ню Йорк. Нашата цел: Да направим света на книгите по-лесен за откриване от новото поколение. Работейки с библиотеки и издатели, имаме достъп до милиони книги, включително много уникални издания, които не са били четени от години, и хиляди книги с изчерпан тираж.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2004

  22.12.2004 г.

  Въз основа на милиарди търсения, извършени от потребителите на Google по цял свят, прегледът на 2004 г. в Zeitgeist дава неповторима гледна точка към основните събития и тенденции за годината. Ето десетте най-популярни търсения:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. games
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25.01.2005 г.

  Стартираме Google Video, продукт, позволяващ ви да търсите в индекс от преписи от скорошни телевизионни програми. Към този момент все още е на етап ранна бета версия: можете да виждате само неподвижни изображения и текстови фрагменти от предавания, които съответстват на думите ви за търсене, и можете да търсите само в предавания от няколко канала назад до декември 2004 г. Но в идните месеци постоянно подобряваме Google Video, така че, както казват по телевизията, не сменяйте канала.

  Прочетете повече

 • Индекс на Търсене на изображения

  07.02.2005 г.

  Важно постижение на този ден – Google Търсене на изображения съобщава, че сме индексирали 1,1 милиарда изображения, като не всички са на котки.

  Прочетете повече

 • iGoogle

  19.05.2005 г.

  Google Лаборатория пуска нашата персонализирана начална страница (сега се нарича iGoogle), която ви позволява да оформяте интернет така, както искате (поне до известна степен), като добавяте към началната страница на Google новинарски водещи материали, времето и други функции. С едно кликване на мишката можете да се върнете към „класическия“ облик на Google.

  Прочетете повече

 • Google Преводач

  22.08.2005 г.

  Моля? Google Преводач се представя добре в оценката на американското правителство за машинен превод за 2005 г. И както свидетелстват по-късните дати в тази хронология, екипът за преводите едва започва.

  Прочетете повече

 • Google Търсене в блогове

  15.09.2005 г.

  Цялата тази работа с блоговете определено стана популярна. Но как да намерите за какво пишат авторите им? Представяме Google Търсене в блогове, което предоставя със скоростта на Google резултати от търсене в блогове на много езици, без значение къде се хостват или пишат. Можете да търсите по тема, URL адрес, ключови думи или можете да ограничите търсенето си до конкретни блогове или периоди от време.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2005

  20.12.2005 г.

  Милиарди търсения с Google. Една година. Zeitgeist превръща първото в моментна снимка на второто. Ето десетте търсения с най-силна възходяща тенденция:

  1. Myspace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21.03.06

  Ще ви помогнем да разберете какво се случва с парите ви, като ви предлагаме бърз и лесен достъп до фирмена и финансова информация за публични и частни компании и взаимни фондове. Google Finance включва интерактивни диаграми, търсене на фирми по име или символ на акциите, материали от Google Новини, групирани по тема, своевременни публикации в блогове от Google Търсене в блогове, тематични дискусионни групи и лесни за употреба портфолиа за проследяване на финансовата ви информация.

  Прочетете повече

 • Google Тенденции

  10.05.2006 г.

  Най-важни сте вие. С Google Тенденции можете да оцените интереса на света към любимите си теми. Въведете до пет теми и вижте колко често са били търсени с Google в течение на времето. Google Тенденции също изобразява колко често са се показвали темите ви в материалите в Google Новини и от кои географски региони най-често са били търсени.

  Прочетете повече

 • Google Персонализирано търсене

  23.10.2006 г.

  По-добро от Google? Защо не? Стартирането на Google Персонализирана търсачка дава възможност на авторите на блогове и собствениците на уебсайтове да създадат търсачка, пригодена за конкретните интереси на тях и на потребителите им.

  Прочетете повече

 • Patent Search

  14.12.2006 г.

  С пускането на бета версията на Google Patent Search можете да научите историята зад всекидневни продукти, като лепящата лента и контактните лещи, или да разберете за хиляди непознати изобретения, за чието съществуване вероятно не сте и подозирали. С Google Патенти можете да търсите в пълния текст и илюстрациите на над седем милиона патента в САЩ.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2006

  28.12.2006 г.

  Какво означаваше 2006 г.? Zeitgeist се опитва да отговори на този въпрос, като изследва заявките за търсене с Google за годината. Ето десетте най-популярни търсения за 2006 г.:

  1. bebo
  2. myspace
  3. world cup
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Универсално търсене

  16.05.2007 г.

  А сега всички заедно! На събитието си Searchology обявяваме, че сме стъпка по-близо до универсалното търсене, след като сме създали начин да се търси сред всички източници на съдържание – мрежата, изображения, новини, карти, местни източници, видеоклипове, книги – и да извеждаме интегрирани резултати, класирани по уместност.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2007

  15.12.2007 г.

  Улавяме духа на 2007 г., като обобщаваме милиарди заявки за търсене с Google. Ето десетте най-бързо нарастващи заявки за търсене за годината в САЩ:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google Преводач

  15.05.2008 г.

  Google Преводач прави възможно чудото на незабавния онлайн превод за български, датски, норвежки, полски, румънски, хинди, хърватски, финландски, чешки и шведски, с което общият брой поддържани езици става 23. Odlično!

  Прочетете повече

 • Doodle 4 Google за 2008 г.

  21.05.2008 г.

  Милиони гласували онлайн решават, че шестокласничката Грейс Мун (Grace Moon) от Кастро Вали, щата Калифорния, е изпратила най-добрата драскулка за тазгодишното съревнование Doodle 4 Google.

  Прочетете повече

 • Google Site Search

  03.06.2008 г.

  Стартирането на Google Site Search позволява на собствениците на сайтове да активират предоставено от Google търсене на сайтовете си.

  Прочетете повече

 • Knol

  23.07.2008 г.

  Стартираме нова услуга на име Knol, която значително улеснява компетентните специалисти да пишат и споделят информация в мрежата. Авторите могат да публикуват авторитетни статии (т.нар. единици знание) по дадена тема и да споделят знанието с всички. За всяка единица знание е посочен автор или група автори, така че читателите могат ясно да видят кой я е написал и каква квалификация има, както и да коментират, оценяват или дават отзиви за единицата. С помощта на нова функция на име „модерирано сътрудничество“ читателите дори могат директно да допринесат за единицата знание. Авторът след това може да реши дали да вземе предвид предложенията.

  Прочетете повече

 • Индекс за търсене

  25.07.2008 г.

  Колко голяма е мрежата? Оповестяваме, че според системата ни за индексиране, обработваща връзки, Google вече отброява 1 трилион отделни URL адреса, а количеството отделни уеб страници нараства с няколко милиарда дневно.

  Прочетете повече

 • Google Suggest

  25.08.2008 г.

  Стартираме функцията Google Suggest, която ви помага да формулирате заявки за търсене и да намалите правописните грешки и натисканията на клавиши. Така, по едно предложение за части от секундата, спестява на потребителите на интернет хиляди часове писане.

  Прочетете повече

 • Браузърът Google Chrome

  02.09.2008 г.

  Пускаме Google Chrome, нов уеб браузър с отворен код. Бърз и сигурен, с него можете да работите с любимите си услуги от Google – Gmail, Google Карти и Google Документи – още по-лесно от преди. Google Chrome предлага и нови уникални функции, като например едно поле за уеб адресите и търсенията, опростен мениджър на изтеглянията и интерфейс, позволяващ ви да извлечете максималното при сърфирането.

 • Десетият рожден ден на Google

  02.09.2008 г.

  Времето лети – десетият рожден ден на Google.

 • Проект 10^100

  24.09.2008 г.

  Като част от отбелязването на десетия си рожден ден стартираме Проект 10^100 („десет на стотна степен“), призив за идеи, целящи да помогнат на възможно най-много хора, и програма за осъществяването на най-добрите от тях. Отделяме 10 милиона щ.д. за помощ при стартирането на проектите и ви каним да гласувате за любимите си идеи.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2008

  10.12.2008 г.

  Обявяваме заявките с най-силна възходяща тенденция, които улавят духа на 2008 г.:

  1. обама
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google Преводач

  26.02.2009 г.

  След като добавяме албански, галисийски, естонски, малтийски, тайландски, турски и унгарски, обявяваме, че Google Преводач вече може да превежда автоматично между 41 езика, общо покриващи 98 процента от езиците, на които четат потребителите на интернет.

  Прочетете повече

 • Google Потребителски профили

  21.04.2009 г.

  Пускаме Google Потребителски профили, които ви дават възможност да контролирате по-добре какво намират другите хора, когато извършват търсене за вас. Потребителските профили се показват в долната част на страниците ни за търсене в САЩ, когато хората търсят по име.

  Прочетете повече

 • Google Опции за търсене

  12.05.2009 г.

  Може ли търсенето в мрежата да е по-добро и по-персонализирано? Винаги. Затова стартираме Опции за търсене, панел с инструменти отляво на резултатите от търсенето, даващ ви усъвършенстван контрол над тях.

  Прочетете повече

 • Doodle 4 Google за 2009 г.

  20.05.2009 г.

  Хиляди ученици изпратиха творби. Бяха дадени над 6 милиона гласа онлайн. И съревнованието Doodle 4 Google за 2009 г. бе спечелено от Кристин Енгелбърт (Christin Engelberth), шестокласничка от Сан Антонио, щата Тексас.

  Прочетете повече

 • Google Преводач

  31.08.2009 г.

  Какво? Google Преводач не поддържаше африкаанс, беларуски, идиш, ирландски, исландски, македонски, малайски, суахили или уелски? Е, вече ги поддържа.

  Прочетете повече

 • Социално търсене

  26.10.2009 г.

  Социално търсене, нов експеримент в Google Лаборатория, обогатява резултатите ви с удобно откроено в долната им част подходящо обществено съдържание от приятелите и контактите ви.

  Прочетете повече

 • Google Табло за управление

  05.11.2009 г.

  Новата версия на Google Табло за управление осигурява прозрачност и ви дава повече контрол над данните и информацията ви, свързани с Google. Таблото обобщава данните за всеки използван от вас продукт и ви предлага преки връзки, така че да можете да контролирате личната си информация и настройки. Всичко това – на едно удобно и сигурно място.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2009

  01.12.2009 г.

  Каква беше 2009 г.? Zeitgeist за годината улавя духа на милиарди заявки за търсене с Google. Ето най-бързо нарастващите заявки за търсене за годината:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal activity
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  07.12.2009 г.

  Стартираме Google Goggles, ново приложение за визуално търсене за телефони с Android, което ви позволява да търсите в мрежата, като направите снимка, вместо да въвеждате думи. Снимайте забележителност, знак, лого, корица на книга или произведение на изкуството и получете съответстващи резултати от търсенето на изображението си. За фирмена информация трябва само да насочите телефона си към магазин и Goggles ви показва името на фирмата, използвайки GPS системата и компаса на телефона.

  Прочетете повече

 • Търсене в реално време

  07.12.2009 г.

  Новата ни функция за търсене в реално време ви осигурява възможно най-пресни резултати с актуализации на живо от хора в популярни сайтове, като Twitter, както и с водещи заглавия в новините и публикации в блогове, пуснати само секунди преди търсенето ви.

  Прочетете повече

 • Рожденият ден на сър Исак Нютон

  04.01.2010 г.

  В чест на 368-ата годишнина от рождението на сър Исак Нютон създаваме първата си интерактивна драскулка.

 • Парижка любов

  07.02.2010 г.

  Пускаме първата си реклама по време на финала по американски футбол „Супер Боул“, която разказва любовна история чрез думи за търсене. Това е един от много видеоклипове , създадени да отбележат стремежите на хората зад търсенията.

 • Топика

  01.04.2010 г.

  За Първи април сменяме името си на „Топика“. Така отдаваме дължимото на град Топика, щата Канзас, който промени името си на Google в опит да привлече експерименталната ни оптична мрежа.

  Прочетете повече

 • Освежен облик на резултатите от търсенето

  05.05.2010 г.

  Поетапно въвеждаме свеж облик на страницата си с резултати от търсенето с нов панел вляво, който обединява най-подходящите за заявката ви инструменти за търсене и уточнения. Сега можете бързо да преминавате между различни типове резултати, като например книги, изображения и новини, или да стеснявате резултатите по време или тема. Новата функция „Нещо различно“ в долната част на панела вляво ви помага да намирате други теми, сродни със заявката ви.

  Прочетете повече

 • Драскулка за Pac-Man

  21.05.2010 г.

  За да отбележим 30-ата годишнина на играта Пак-Ман, пускаме първата драскулка, с която може да се играе, заедно с всичките 256 нива на забавно лапане на точки и мис Пак-Ман. Тя е толкова популярна, че решаваме да й осигурим постоянен дом.

  Прочетете повече

 • Doodle 4 Google за 2010 г.

  26.05.2010 г.

  След над 33 000 изпратени творби от ученици и милиони гласове онлайн с гордост обявяваме, че третокласничката Макензи Мелтън (Makenzie Melton) от Ел Дорадо Спрингс, щата Мисури, печели състезанието Doodle For Google за 2010 г.

  Прочетете повече

 • Персонализиране на Google.com

  02.06.2010 г.

  Стартираме персонализирането на началната страница на Google.com, чрез което можете да изберете собствено фоново изображение.

  Прочетете повече

 • Caffeine

  08.06.2010 г.

  Стартираме Caffeine, новата си система за индексиране, която осигурява с 50 процента по-актуални резултати за търсенията в мрежата от предишния ни индекс и е най-голямата сбирка от съдържание в мрежата, предлагана от нас.

  Прочетете повече

 • Търсене в реално време

  26.08.2010 г.

  Предоставяме на Google Търсене в реално време нова самостоятелна начална страница и още инструменти за изследване и прецизиране на резултатите в реално време.

  Прочетете повече

 • Драскулка с бъкибол

  04.09.2010 г.

  Интерактивната ни драскулка отбелязва 25-ата годишнина на бъкибол.

 • Драскулка с частици

  06.09.2010 г.

  Като предвестник на стартирането на Google Динамично търсене пускаме тази драскулка, която е бърза, забавна и интерактивна: точно каквото смятаме, че трябва да бъде търсенето!

 • Google Динамично търсене

  08.09.2010 г.

  Стартираме Google Динамично търсене, ново подобрение в търсенето, което показва резултати, докато пишете. Вече няма нужда да изписвате пълната дума за търсене, нито дори да натискате „Търсене“, за да получите резултати. Можете да използвате предложения текст като обратна връзка, която да ви помогне да формулирате по-добри думи за търсене и да адаптирате търсенето си в движение, докато резултатите съответстват на онова, което искате.

  Прочетете повече

 • Отчет за прозрачност

  20.09.2010 г.

  В интерактивния ни отчет за прозрачност можете да видите запитванията, които сме получили от правителства за потребители, както и заявки за сваляне или цензуриране на съдържание.

  Прочетете повече

 • Драскулка за Джон Ленън

  09.10.2010 г.

  Представете си: анимирана драскулка в чест на 70-ата годишнина от рождението на Джон Ленън.

 • Честит рожден ден!

  16.10.2010 г.

  Джон Ленън, Норман Рокуел, Исак Нютон и сега – вие. Когато посочите рождената си дата в потребителския си профил в Google, началната страница на Google ще покаже драскулка само за вас на специалния ви ден (само не забравяйте да влезете в профила си).

 • Търсене на места

  27.10.2010 г.

  Стартираме Търсене на места, нов тип местно търсене, което организира информацията на света около места. Когато търсите местна информация, вече виждате списък с конкретни места, означени с червени кабърчета, така че лесно можете да решите къде да отидете. Търсене на места също показва повече уместни връзки на една страница с резултати и предлага връзки към други страници за повече информация, помагайки ви по-бързо да намерите търсеното място.

  Прочетете повече

 • Динамични визуализации

  09.11.2010 г.

  Стартираме Динамични визуализации: визуализация на резултатите от търсенето, която ви помага бързо да изберете правилния от тях, като показва моментна снимка от мрежата за всяка опция заедно с текстови означения, открояващи думата ви за търсене в страницата. Кликнете веднъж върху лупата в резултатите и ще видите динамична визуализация на уеб страницата. След като активирате тази функция, можете да задържите курсора на мишката върху останалите резултати, за да видите друга визуализация.

  Прочетете повече

 • Резултати на живо от NBA

  03.12.2010 г.

  Стреляме и бележим с NBA.com – предоставяме резултати от мачовете в реално време, разписания, класирания, връзки към актуализации на живо, предварителни прегледи на мачовете и обобщения. Всичко това в резултатите от търсенето ви.

  Прочетете повече

 • Търсене на места от мобилни устройства

  03.12.2010 г.

  Търсенето на места става мобилно. Можете да търсите [галерия софия] от смартфона си и да получите резултати от мрежата за Националната художествена галерия заедно с коментари и отзиви – всичко това удобно организирано в една група.

  Прочетете повече

 • Уеб магазин на Chrome

  07.12.2010 г.

  Отваряме уеб магазина на Chrome, онлайн пазар, където можете да откриете хиляди разширения, теми и приложения за Google Chrome. В него можете да търсите или да сърфирате в различни категории и страници на отделни артикули, както и да четете и пишете отзиви и оценки. Ако използвате няколко компютъра, можете да синхронизирате във всички тях своите приложения, разширения и теми чрез функцията за синхронизиране с браузъра.

  Прочетете повече

 • Zeitgeist 2010

  09.12.2010 г.

  Улавяме духа на 2010 г., като обобщаваме милиарди заявки за търсене с Google. Изследвайте тенденциите и събитията и гледайте видеоклип с преглед на 2010 г. Ето десетте най-бързо нарастващи търсения:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Динамично търсене за мобилни устройства

  10.12.2010 г.

  В стремежа си да осигурим светкавични резултати от търсенето в мрежата за всички пускаме бета версия на Google Динамично търсене за мобилни устройства за повече от 28 езика и 40 държави по целия свят.

  Прочетете повече

 • Актуализиране на Социално търсене

  17.02.2011 г.

  Обявяваме актуализации на Социално търсене: Когато сте влезли в профила си в Google, вече можете да виждате резултати и споделени връзки от хора, с които сте свързани в Twitter, Flickr, Blogger и други обществено достъпни сайтове – съчетани в страницата с резултати от търсенето. Имената и снимките на потребителските профили на хората, споделили или публикували информацията, се показват под резултатите.

  Прочетете повече

 • Изглед с рецепти

  24.02.2011 г.

  Стартираме изглед, с който можете да настроите резултатите от търсенето да показват само рецепти. След което можете да изберете правилната с помощта на ясно означени оценки, съставки и снимки. Можете и да търсите конкретни рецепти, като [баница с ябълки], по-общи теми, като [ягоди], или дори да намирате рецепти за празник или събитие, като [коледа]. За да стигнете до изгледа с рецепти, кликнете върху връзката „Рецепти“ в левия панел на страницата с резултати от търсенето.

 • Подобрения в Google Потребителски профили

  02.03.2011 г.

  Даваме нов облик на Google Потребителски профили, така че да ви е още по-лесно да контролирате и обогатявате обществения си потребителски профил. На адрес profiles.google.com можете да създадете потребителски профил, отговарящ най-добре на начина, по който искате да ви вижда светът.

  Прочетете повече

 • Динамични визуализации за мобилни устройства

  08.03.2011 г.

  Стартираме динамични визуализации за мобилни устройства. Подобно на настолната версия, тази функция ви позволява визуално да сравнявате резултати от търсенето чрез моментни снимки на уеб страниците и така ви улеснява да изберете правилния резултат по-бързо.

  Прочетете повече

 • Бутон +1

  30.03.2011 г.

  Представяме бутона +1, който е кратко означение за нещо, което е чудесно или което трябва да бъде видяно. Кликнете върху бутона +1, за да помогнете на приятели, контакти и други хора в мрежата да намерят най-добрите неща, когато търсят с Google. +1 могат също да ви помогнат, като ви показват препоръки точно по темите, от които се интересувате, точно когато ги искате – в резултатите от търсенето.

 • Драскулка за Чарли Чаплин

  15.04.2011 г.

  В чест на 122-рата годишнина от рождението на сър Чарлс Спенсър Чаплин създаваме първата си игрална видеодраскулка.

  Гледайте я сега

 • Google Изображения със сортиране

  09.05.2011 г.

  Позволяваме на потребителите да сортират по тема в Google Изображения, така че можете не само да преглеждате темите визуално, но и да намерите точно търсеното изображение, като кликнете върху Сортиране по тема в левия панел за незабавно организиране на резултатите.

  Прочетете повече

 • 96 години от рождението на Лес Пол

  09.06.2011 г.

 • Незабавни страници

  14.06.2011 г.

  Представяме Незабавни страници – нова функция, помагаща на потребителите да получат желаните резултати от търсенето още по-бързо, в някои случаи дори мигновено! Тя се активира от технологията за предварително изобразяване, която вграждаме в Chrome, и се задейства интелигентно при търсене в мрежата, когато сме много уверени кой резултат е най-добрият отговор за търсеното от вас.

 • Гласово търсене

  14.06.2011 г.

  Представяме гласово търсене за първи път на компютри. Вместо да пишете, можете да кликнете върху иконата на микрофон, да произнесете заявката си за търсене и да намерите нужното. Всичко, за което се чудите, независимо дали е времето, часове на кинопрожекции, или нещо, което знаете как се произнася, но не и как се пише, например рецепта за спагети болонезе с моцарела, – ако можете да го кажете, можете да го търсите.

 • Търсене по изображение

  14.06.2011 г.

  Представяме възможността да се търси по изображение. Сега можете да използвате собствени снимки и изображения от мрежата, за да започнете търсенето си с Google. Когато търсите по изображение, ще виждате резултати къде то или подобни на него се показват в мрежата. Ще ви отведем до уеб страниците, съдържащи това изображение, или ще го намерим в различни размери или разделителни способности.

 • Търсене на полети

  13.09.2011 г.

  Стартираме Търсене на полети, нов инструмент, с който да проучите възможностите за пътуване и да планирате пътешествието си. Той ви показва лесен за преглеждане списък с удобни полети. Не сте сигурни къде искате да заминете? Търсене на полети може да ви помогне да изследвате възможностите и дестинациите за пътуване. Изберете град на заминаване и можете да сърфирате из картата, за да намерите възможности за билети до различни дестинации. Търсене на полети също ви помага да видите на кои дати ще получите ниски цени.

  Прочетете повече

 • Сродни хора и страници

  10.01.2012 г.

  Въвеждаме сродни хора и страници в търсенето и така ви позволяваме както да откривате хора и марки, имащи отношение към търсенето ви, така и да се свързвате с тях, като ги добавите в свои кръгове.

 • Потребителски профили в търсенето

  10.01.2012 г.

  Като част от Търсене плюс вашия свят стартираме потребителски профили в търсенето – с тази функция можете да намирате хора по-бързо, защото виждате потребителските им профили в Google да се показват, докато пишете имената им в заявката за търсене. Като си създадете потребителски профил в Google и го направите видим при търсене, ни давате възможност да представяме най-подходящото съдържание за вас.

 • Лични резултати

  10.01.2012 г.

  Стартираме личните резултати като функция на Търсене плюс вашия свят. С тях до тези от мрежата ще виждате подходящи съвети, снимки и публикации от приятелите си. Личните резултати са означени с икона , за да знаете, че са само за вас. Тъй като те са лични и частни, трябва да сте влезли в Google, за да ги видите.

 1. 1997
  • Стартира Google Търсене

   Стартира Google Търсене

 2. 1998
  • Първата драскулка

   Първата драскулка

 3. 2000
  • Езици

   Езици

  • Индекс за търсене

   Индекс за търсене

  • Езици

   Езици

  • Google Toolbar

   Google Toolbar

 4. 2001
  • Езици

   Езици

  • Google Търсене на изображения

   Google Търсене на изображения

  • Индекс за търсене

   Индекс за търсене

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google Новини

   Google Новини

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Индекс за търсене

   Индекс за търсене

  • Gmail

   Gmail

  • Търсене с SMS за мобилни устройства

   Търсене с SMS за мобилни устройства

  • Google Наука

   Google Наука

  • Google Desktop Search

   Google Desktop Search

  • Индекс за търсене

   Индекс за търсене

  • Google Търсене на книги

   Google Търсене на книги

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Индекс на Търсене на изображения

   Индекс на Търсене на изображения

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Преводач

   Google Преводач

  • Google Търсене в блогове

   Google Търсене в блогове

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Google Тенденции

   Google Тенденции

  • Google Персонализирано търсене

   Google Персонализирано търсене

  • Patent Search

   Patent Search

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Универсално търсене

   Универсално търсене

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Преводач

   Google Преводач

  • Doodle 4 Google за 2008 г.

   Doodle 4 Google за 2008 г.

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Индекс за търсене

   Индекс за търсене

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Браузърът Google Chrome

   Браузърът Google Chrome

  • Десетият рожден ден на Google

   Десетият рожден ден на Google

  • Проект 10^100

   Проект 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Преводач

   Google Преводач

  • Google Потребителски профили

   Google Потребителски профили

  • Google Опции за търсене

   Google Опции за търсене

  • Doodle 4 Google за 2009 г.

   Doodle 4 Google за 2009 г.

  • Google Преводач

   Google Преводач

  • Социално търсене

   Социално търсене

  • Google Табло за управление

   Google Табло за управление

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Търсене в реално време

   Търсене в реално време

 13. 2010
  • Рожденият ден на сър Исак Нютон

   Рожденият ден на сър Исак Нютон

  • Парижка любов

   Парижка любов

  • Топика

   Топика

  • Освежен облик на резултатите от търсенето

   Освежен облик на резултатите от търсенето

  • Драскулка за Pac-Man

   Драскулка за Pac-Man

  • Doodle 4 Google за 2010 г.

   Doodle 4 Google за 2010 г.

  • Персонализиране на Google.com

   Персонализиране на Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Търсене в реално време

   Търсене в реално време

  • Драскулка с бъкибол

   Драскулка с бъкибол

  • Драскулка с частици

   Драскулка с частици

  • Google Динамично търсене

   Google Динамично търсене

  • Отчет за прозрачност

   Отчет за прозрачност

  • Драскулка за Джон Ленън

   Драскулка за Джон Ленън

  • Честит рожден ден!

   Честит рожден ден!

  • Търсене на места

   Търсене на места

  • Динамични визуализации

   Динамични визуализации

  • Резултати на живо от NBA

   Резултати на живо от NBA

  • Търсене на места от мобилни устройства

   Търсене на места от мобилни устройства

  • Уеб магазин на Chrome

   Уеб магазин на Chrome

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Динамично търсене за мобилни устройства

   Google Динамично търсене за мобилни устройства

 14. 2011
  • Актуализиране на Социално търсене

   Актуализиране на Социално търсене

  • Изглед с рецепти

   Изглед с рецепти

  • Подобрения в Google Потребителски профили

   Подобрения в Google Потребителски профили

  • Динамични визуализации за мобилни устройства

   Динамични визуализации за мобилни устройства

  • Бутон +1

   Бутон +1

  • Драскулка за Чарли Чаплин

   Драскулка за Чарли Чаплин

  • Google Изображения със сортиране

   Google Изображения със сортиране

  • 96 години от рождението на Лес Пол

   96 години от рождението на Лес Пол

  • Незабавни страници

   Незабавни страници

  • Гласово търсене

   Гласово търсене

  • Търсене по изображение

   Търсене по изображение

  • Търсене на полети

   Търсене на полети

 15. 2012
  • Сродни хора и страници

   Сродни хора и страници

  • Потребителски профили в търсенето

   Потребителски профили в търсенето

  • Лични резултати

   Лични резултати