Περιεχόμενο χρήστη και πολιτική συμμόρφωσης

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και κοινής χρήσης της Google επιτρέπουν σε άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα να ξεκινούν συνομιλίες, να μοιράζονται εμπειρίες, να συνεργάζονται σε έργα και να δημιουργούν νέες κοινότητες. Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαρκή προσφορά μιας θετικής εμπειρίας για τους χρήστες μας στα προϊόντα που παρατίθενται παρακάτω (συλλογικά αναφέρονται ως "Υπηρεσίες"). Ακολουθήστε αυτές τις πολιτικές καθώς:

 • χρησιμοποιείτε το Google+, συμπεριλαμβανομένων σχολίων του Google+ σε άλλα προϊόντα όπως το Blogger
 • συμμετέχετε σε δημοσίως κοινόχρηστα Hangouts ή Hangouts Ζωντανά
 • αποστέλλετε προσκλήσεις στο Hangouts
 • μοιράζεστε περιεχόμενο με συνδέσμους μέσω του Google Photos.

Όσον αφορά την ενημέρωση σχετικά με περιεχόμενο που μπορεί να παραβαίνει τις πολιτικές μας εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τους χρήστες μας. Αφού ενημερωθούμε για μια πιθανή παράβαση πολιτικής, έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε το περιεχόμενο και να προβούμε στις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων του περιορισμού της πρόσβασης στο περιεχόμενο, της κατάργησης του περιεχομένου και του περιορισμού ή του τερματισμού της πρόσβασης χρήστη στα προϊόντα της Google. Έχετε υπόψη ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε εξαιρέσεις σε αυτές τις πολιτικές για καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς ή περιγραφικούς λόγους ή σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν άλλα σημαντικά οφέλη για το κοινό από τη μη λήψη μέτρων.

Κατά διαστήματα τροποποιούμε αυτές τις πολιτικές, επομένως θα πρέπει να ανατρέχετε εδώ για τυχόν ενημερώσεις. Εκτός από τις πολιτικές που αναφέρονται παρακάτω, έχετε υπόψη ότι αρκετά προϊόντα και δυνατότητες μπορεί να έχουν επιπλέον πολιτικές και όρους. Θα πρέπει να ελέγχετε τους συνδέσμους που παρέχονται για αυτές τις πρόσθετες απαιτήσεις.

 1. Παράνομες δραστηριότητες

  Μην χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες ή προαγωγή επικίνδυνων και παράνομων δραστηριοτήτων, όπως είναι η τρομοκρατία, η πώληση παράνομων ναρκωτικών ή η εμπορία ανθρώπων.

  Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να καταργήσουμε περιεχόμενο που παραβαίνει τους ισχύοντες τοπικούς νόμους. Για να αναφέρετε περιεχόμενο που πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθεί βάσει τοπικών νόμων, κάντε κλικ εδώ.

 2. Κακόβουλες και παραπλανητικές πρακτικές

  Μη μεταδίδετε ιούς, κακόβουλα προγράμματα (malware) ή τυχόν άλλο κακόβουλο ή επιζήμιο κώδικα. Μη διανέμετε περιεχόμενο που προκαλεί βλάβες ή παρεμβαίνει στη λειτουργία των δικτύων, των διακομιστών ή άλλης υποδομής της Google ή τρίτων. Μη χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

 3. Ρητορική μίσους

  Τα προϊόντα μας αποτελούν πλατφόρμες ελεύθερης έκφρασης. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουμε το περιεχόμενο που προωθεί ή συναινεί στη βία εναντίον ατόμων ή ομάδων βάσει φυλής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, κατάστασης βετεράνου ή σεξουαλικού προσανατολισμού/ταυτότητας φύλου ή του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι να υποκινήσει μίσος βάσει αυτών των κύριων χαρακτηριστικών. Ενδέχεται να πρόκειται για ήπια προσπάθεια εξισορρόπησης των διαφορών, αλλά, εάν ο κύριος σκοπός είναι η επίθεση σε μια προστατευόμενη ομάδα, το περιεχόμενο ξεπερνάει τα όρια.

 4. Παρενόχληση, επιθετική συμπεριφορά και απειλές

  Δεν πρέπει να εμπλέκεστε σε παρενόχληση, επιθετική συμπεριφορά ή απειλές και δεν πρέπει να υποκινείτε άλλους σε συμμετοχή στις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Όσοι χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες μας για να διακρίνουν κάποιο άτομο προκειμένου να το παρενοχλήσουν κακόβουλα, για να απειλήσουν κάποιον με σοβαρές σωματικές βλάβες, για να αντιμετωπίσουν σεξουαλικά κάποιο άτομο με ανεπιθύμητο τρόπο ή για να παρενοχλήσουν με άλλους τρόπους ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι το προσβλητικό τους περιεχόμενο έχει καταργηθεί ή ότι για τους ίδιους έχει απαγορευτεί οριστικά η χρήση των Υπηρεσιών. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ενδέχεται να προωθούμε τυχόν άμεσες απειλές για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών στις αρχές επιβολής του νόμου. Έχετε υπόψη ότι η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι επίσης παράνομη σε πολλά μέρη και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην πραγματική ζωή τόσο για εκείνον που παρενοχλεί όσο και για το θύμα.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα επιπλέον βήματα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, για να σταματήσετε την παρενόχληση και την επιθετική συμπεριφορά στο Google+.

 5. Προσωπικά και Εμπιστευτικά Στοιχεία

  Μην διανέμετε τα προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία άλλων ατόμων, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, εμπιστευτικούς αριθμούς ταυτότητας ή κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών, χωρίς την άδειά τους. Μην δημοσιεύετε και μην διανέμετε εικόνες ή βίντεο που δείχνουν ανήλικους χωρίς την απαραίτητη συναίνεση από τους νόμιμους εκπροσώπους τους. Αναφορά παράβασης

 6. Εκμετάλλευση παιδιών

  Μην ανεβάζετε ή κοινοποιείτε περιεχόμενο εκμετάλλευσης ή κακοποίησης παιδιών. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (ακόμη και κινούμενα σχέδια) και όλο το περιεχόμενο που παρουσιάζει παιδιά με σεξουαλικό τρόπο. Θα καταργήσουμε το εν λόγω περιεχόμενο και θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες, στις οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνονται η απενεργοποίηση λογαριασμών και η υποβολή αναφορών στο Εθνικό κέντρο για τα εξαφανισμένα και τα κακοποιημένα παιδιά (NCMEC), καθώς και στις αρχές επιβολής της νομοθεσίας. Έχετε υπόψη ότι η εν λόγω πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε περιεχόμενο η μεταφόρτωση και η μετάδοση του οποίου πραγματοποιείται μέσω των Υπηρεσιών μας.

  Εάν εντοπίσετε περιεχόμενο το οποίο πιστεύετε ότι εκμεταλλεύεται παιδιά με αυτόν τον τρόπο, μην το επισημάνετε με +1, μην το αναδημοσιεύσετε ή μην το σχολιάσετε, ακόμη και αν η πρόθεσή σας είναι να το γνωστοποιήσετε στην Google. Αντ' αυτού, επισημάνετε το περιεχόμενο μέσω του συνδέσμου "Αναφορά κακοποίησης". Εάν εντοπίσετε περιεχόμενο αυτού του είδους σε άλλη σελίδα στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε απευθείας με το NCMEC.

 7. Ανεπιθύμητη

  Δεν επιτρέπεται η διάδοση ανεπιθύμητου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ανεπιθύμητου προωθητικού ή εμπορικού περιεχομένου ή ανεπιθύμητων ή μαζικών παρακλήσεων.

  Δεν επιτρέπεται η επιθετική αποστολή προσκλήσεων, η προσθήκη ατόμων στους κύκλους σας ή η αποστολή μηνυμάτων σε άτομα που δεν γνωρίζετε.

 8. Χειραγώγηση κατάταξης

  Μην χειραγωγείτε την κατάταξη ή τη συνάφεια χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως επαναλαμβανόμενες ή παραπλανητικές λέξεις-κλειδιά ή μεταδεδομένα.

 9. Σεξουαλικό περιεχόμενο

  Μη διανέμετε πορνογραφικό ή απροκάλυπτα σεξουαλικό υλικό. Μην κατευθύνετε επισκεψιμότητα σε εμπορικούς ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου.

  Δεν επιτρέπονται ρεαλιστικές και περιγραφικές απεικονίσεις γυμνού (όπως μια εικόνα μωρού που θηλάζει), καθώς και απεικονίσεις γυμνού που εξυπηρετούν έναν σαφώς εκπαιδευτικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό σκοπό.

  Έχετε υπόψη ότι η φωτογραφία προφίλ Google+ που έχετε δεν πρέπει να περιλαμβάνει περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενηλίκους ή περιεχόμενο που είναι προσβλητικό. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που περιέχουν κοντινή λήψη των οπισθίων ή του μπούστου κάποιου ατόμου.

 10. Βία

  Μη διανέμετε απεικονίσεις γραφικής ή αναίτιας βίας.

 11. Ελεγχόμενα αγαθά και υπηρεσίες

  Οι Υπηρεσίες μας επιτρέπουν την συζήτηση πολλών θεμάτων, αλλά δεν επιτρέπεται περιεχόμενο που διευκολύνει την πώληση ελεγχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των εξής: αλκοόλ, τζόγος, φαρμακευτικά παρασκευάσματα και μη εγκεκριμένα συμπληρώματα, καπνός, πυροτεχνήματα, όπλα ή συσκευές υγείας/ιατρικές συσκευές.

  Επειδή συνήθως αυτά τα θέματα ελέγχονται αυστηρά και ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες ή σε όλες τις χώρες, έχουμε δημιουργήσει εργαλεία στο Google+, για να σας βοηθήσουμε να στοχεύσετε το περιεχόμενο σε χρήστες κατάλληλων ηλικιών στις σωστές αγορές. Εάν το περιεχόμενό σας προωθεί ελεγχόμενα αγαθά και υπηρεσίες, φέρετε την ευθύνη για την εφαρμογή των κατάλληλων ηλικιακών και γεωγραφικών περιορισμών για το εν λόγω περιεχόμενο, όπου διατίθενται τα συγκεκριμένα εργαλεία. Εάν λάβουμε καταγγελίες ότι τέτοιου είδους περιεχόμενο απευθύνεται σε ομάδες κοινού, παραβαίνοντας τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, ενδέχεται να καταργήσουμε ή να απαγορεύσουμε το προσβλητικό περιεχόμενο ή τον λογαριασμό.

  Ακόμα και εάν επιβάλλονται οι κατάλληλοι ηλικιακοί και γεωγραφικοί περιορισμοί, εξακολουθούμε να μην επιτρέπουμε τη διευκόλυνση της πώλησης των προϊόντων που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις κοινού στο Google+.

 12. Κλοπή στοιχείων ταυτότητας

  Μην χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για να παραπλανήσετε ή να προκαλέσετε σύγχυση στους χρήστες, παριστάνοντας ότι είστε κάποιος άλλος ή ότι εκπροσωπείτε έναν οργανισμό που δεν εκπροσωπείτε. Ορισμένα προϊόντα έχουν πρόσθετες οδηγίες: Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Κλοπή στοιχείων ταυτότητας στο Google+.

 13. Παραβίαση λογαριασμού

  Μη συνδέεστε στο λογαριασμό κάποιου άλλου χρήστη χωρίς την άδειά του.

 14. Χρήση πολλών λογαριασμών

  Δεν πρέπει να δημιουργείτε ή να χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς για να αποφεύγετε τις πολιτικές μας ή να παρακάμπτετε αποκλεισμούς ή με άλλον τρόπο να υπονομεύετε περιορισμούς που εφαρμόζονται στο λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε αποκλειστεί από άλλους χρήστες ή έχετε τεθεί σε αναστολή για λόγους κατάχρησης, δεν πρέπει να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό που εμπλέκεται σε παρόμοια δραστηριότητα.

Σχετικά με τους όρους και τις πολιτικές μας

Αυτές οι πολιτικές ισχύουν γενικά για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στις Υπηρεσίες μας. Ορισμένες υπηρεσίες έχουν τις δικές τους ξεχωριστές πολιτικές τις οποίες μπορείτε να βρείτε στις εν λόγω υπηρεσίες και ισχύουν για την από μέρους σας χρήση. Όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google διέπονται από τους ισχύοντες όρους παροχής υπηρεσιών.

Αναφορά πιθανών προβλημάτων

Αν υποπέσει στην αντίληψή σας περιεχόμενο ή χρήστης που θεωρείτε ότι παραβαίνει τις παραπάνω πολιτικές, υποβάλετε μια αναφορά σε εμάς χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο "Αναφορά κατάχρησης" (ή σύνδεσμο με παρόμοιο όνομα). Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναφορά κατάχρησης στο Google+, τις Προσκλήσεις του Hangouts και το Google Photos.