Tutustu uusimpiin hakuominaisuuksiin ja vinkkeihin

Täältä löydät uusimmat Googlen hakuominaisuudet sekä vinkkejä, joiden avulla sinusta voi tulla hakemisen mestari. Jos haluat tutustua aiheeseen vielä tarkemmin, katso hakutarina tai tutustu muihin hauskoihin leikkikentällä suorittamiimme projekteihin.

Uutta

Katso, mitä uutta Google-haun uusimmat ominaisuudet tuovat.

Lentohaku

14.3.2012

Tutustu lentovaihtoehtoihin ja suunnittele matkasi muutamalla hiiren klikkauksella. Lentohaun avulla voit etsiä ja varata lentoja Yhdysvalloista useisiin kansainvälisiin kohteisiin.

Lisätietoja

Aiheeseen liittyvien hakujen esikatselut

23.2.2012

Löydä haluamasi upea kuva tai tutustu aiheeseen kuvien kautta aiheeseen liittyvien hakujen esikatseluiden avulla. Löydät ne kuvahakutuloksien yläreunasta.

Lisätietoja

Omat hakutulokset

10.1.2012

Me kaikki arvostamme suosituksia ihmisiltä, jotka tunnemme ja joihin luotamme. Omissa hakutuloksissa näet ystäviesi osuvat vinkit, valokuvat ja viestit verkkohaun tulosten vieressä.

Lisätietoja

Google-haun evoluutio

Lue Googlesta tutustumalla hakemisen innovaatioihin, ominaisuuksiin ja virstanpylväisiin perustamisvuodestamme 1997 lähtien.

 • Google-haku julkaistiin

  4.9.1997

  Larry ja Sergey, Stanfordin tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelman opiskelijat, jotka ovat työskennelleet viimeisen vuoden Stanfordin palvelimilla ylläpidettävän BackRub-nimisen hakukoneen parissa, päättävät antaa hakukoneelleen uuden nimen. Ideoiden heittelyn jälkeen he päätyvät nimeen Google. Nimi leikittelee sanalla googol, matemaattisella termillä luvulle, jossa numeroa 1 seuraa 100 nollaa.

 • Ensimmäinen Google-logon muunnos

  30.8.1998

  Googlen etusivulla olevien logopiirroksien perinne syntyy, kun Larry ja Sergey tekevät kulttimainetta nauttivan Burning Man -festivaalin mukaisen Google-logon ennen matkaa näille Nevadassa järjestettäville festivaaleille.

 • Kielet

  9.5.2000

  Osana pyrkimystämme järjestää maailman tiedot julkistamme Google.comin kymmenellä lisäkielellä: hollanniksi, italiaksi, norjaksi, portugaliksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, suomeksi ja tanskaksi.

 • Hakemisto

  26.6.2000

  Google käynnistää uuden vuosituhannen, vuosisadan, vuosikymmenen ja verkkohaun aikakauden kasvamalla maailman suurimmaksi verkkohakemistoksi.

 • Kielet

  12.9.2000

  Alamme tarjota hakupalveluja kiinaksi, japaniksi ja koreaksi. Tuettujen kieliemme määrä kasvaa viiteentoista. Mutta klingonia ei tueta (vieläkään)!

 • Google-työkalupalkki

  11.12.2000

  Google-työkalupalkki-nimisen selainlisäosan avulla Google-hakuja voi nyt tehdä siirtymättä Googlen etusivulle. Voit siis nyt käyttää Googlea missä tahansa siirtymättä osoitteeseen Google.com lataamalla Google-työkalupalkin ja ottamalla sen käyttöön selaimessasi.

 • Kielet

  27.3.2001

  Google ei ole tyytyväinen siihen, kuinka kauan Googlen käyttöliittymän kääntäminen eri maailman kielille kestää. Ratkaisuksi otetaan käyttöön käännöskonsoli, jonka avulla käyttäjät voivat nopeuttaa prosessia. Nyt kuka tahansa Googlen käyttäjä voi kääntää Googlen sivuja yli 100 eri kielelle. Vapaaehtoiset ovat jo kääntäneet Googlen afrikaansiksi, katalaaniksi, tšekiksi ja venäjäksi, ja uusia kieliä lisätään joka viikko. Tähän aikaan Google.com on käytettävissä 26 kielellä.

 • Googlen kuvahaku

  28.7.2001

  Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mitä kertovat miljoona kuvaa? Tai jos tarkkoja ollaan, 250 miljoonaa kuvaa? Google-kuvahaun betaversio julkaistaan. Palvelu on kattavin tapa hakea kuvia verkosta. Lisäksi sitä on yhtä helppoa käyttää kuin Googlen muita verkkohakupalveluita.

 • Hakemisto

  11.12.2001

  Googlen verkkosivuhakemisto kasvaa 3 miljardiin verkkoasiakirjaan. Tuona aikana se tuntui suurelta määrältä.

 • Zeitgeist 2001

  14.12.2001

  Tallennamme vuoden 2001 hengen miljardien Google-hakukyselyiden perusteella. Tässä 10 suosituinta kyselyä yli 150 miljoonan päivittäisen kyselyn joukosta:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. anthrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google-uutiset

  23.9.2002

  Erikoispainos! Google-uutiset julkistetaan. Palvelu tarjoaa tuoreita uutisia noin 4 000 uutislähteestä ympäri maailman. Uutiset luokitellaan automaattisesti ja aiheita päivitetään pitkin päivää, joten näet tuoreita uutisia aina palvelussa käydessäsi.

 • Zeitgeist 2002

  9.12.2002

  Tallennamme vuoden 2002 hengen Zeitgeistissa, joka tarjoaa Googlen käyttäjien tekemän yli 55 miljardin haun perusteella ainutkertaisen katsauksen vuoden suurimpiin tapahtumiin ja kuumimpiin trendeihin. Tässä vuoden nopeimmin nousseet kyselyt:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. winter olympics
  4. world cup
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002

  Julkaisemme Frooglen (nykyään nimellä Shopping), tuotehakupalvelun, joka vie Googlen tavoitteen objektiivisista ja tasapuolisista hakutuloksista verkko-ostosten maailmaan. Froogle tekee haun miljoonista verkkosivustoista ja tarjoaa hakutuloksina käyttäjille sivustoja, joissa myydään heidän haluamaansa tuotetta. Päätimme jo toiminnan alussa, että Google ei koskaan kauppaa hakutuloksiaan, joten käyttäjät tietävät aina tulostensa olevan osuvia, ei ostettuja.

 • Zeitgeist 2003

  31.12.2003

  Julkaisemme yli 55 miljardin viime vuonna tehdyn haun pohjalta vuoden 2003 Zeitgeistin, joka tarjoaa ainutkertaisen katsauksen vuoden suurimpiin tapahtumiin ja kuumimpiin trendeihin. Tässä kymmenen vuoden suosituinta kyselyä:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. iraq
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Hakemisto

  17.2.2004

  Hakemistomme saavuttaa uuden virstanpylvään: 6 miljardia kohdetta, sisältäen 4,28 miljardia verkkosivua ja 880 miljoonaa kuvaa.

 • Gmail

  1.4.2004

  Testaamme ennakkoversiota Gmailista, ilmaisesta hakupohjaisesta verkkosähköpostipalvelusta, jossa on yli 8 miljardia tavua tallennustilaa – sinne mahtuu 500 000 sivua sähköpostia. Käyttäjää kohden. Idea Gmailiin tuli Googlen käyttäjältä, joka valitti nykyisten sähköpostipalveluiden huonosta laadusta.

  Lisätietoja

 • Mobiililaitteiden tekstiviestihaku

  07.10.2004

  OMG – Google-tekstiviestipalvelu käynnistyy. Nyt voit saada näppärästi läheisen ravintolan tiedot, löytää sanan selityksen, etsiä tuotteen hinnan tai tarkistaa suunta- tai postinumeron. Google-tekstiviestien avulla voit jopa laskea sopivan juomarahan ravintolassa. Jos puhelimesi tukee tekstiviestejä, voit lähettää kyselysi viisinumeroiseen yhdysvaltalaiseen lyhytvalintanumeroon 46645 (useimmilla puhelimilla GOOGL). Hakutulokset lähetetään sinulle tekstiviestinä, ei linkkeinä.

  Lisätietoja

 • Google Scholar

  8.10.2004

  Google Scholarin betaversion avulla akateemikot voivat etsiä tiedekirjallisuutta, kuten tutkielmia, opinnäytteitä, kirjoja, käsikirjoituksia, tiivistelmiä ja teknisiä raportteja – ilmaiseksi. Google on hyötynyt reilusti akateemisesta tutkimuksesta. Tämä on yksi tapa tehdä vastapalvelus tutkimusyhteisölle. Toivomme Google Scholarin avartavan meidän kaikkien näkökantoja.

  Lisätietoja

 • Googlen työpöytähaku

  14.10.2004

  Googlen työpöytähaku tuo Google-haun tekniikan viimeiselle tiedon rintamalle: omalle pursuilevalle kiintolevyllesi. Pienen (700 kt) sovelluksen tarkoitus on auttaa sinua löytämään kiintolevyltäsi tiedostoja, kuten Office-tiedostoja, sähköpostiviestejä, pikaviestikeskusteluita, PDF-tiedostoja, musiikkia, kuvia, videoita ynnä muuta.

  Lisätietoja

 • Hakemisto

  10.11.2004

  Ilmoitamme verkkosivujen hakemistomme saavuttaneen 8 miljardin sivun rajan. Luku vaikuttaa tähän aikaan suurelta.

  Lisätietoja

 • Google-kirjat

  14.12.2004

  Jälkipolville ikuistetut maailman kirjat tarjoaa Google Print -ohjelma (myöhemmin nimetty Google-kirjoiksi). Tänään julkistamme skannauskumppanuussuhteet Harvardin, Stanfordin, Michiganin yliopiston ja Oxfordin kirjastojen sekä New Yorkin julkisen kirjaston kanssa. Tavoite: tarjota maailman kirjat uuden sukupolven saataville. Olemme koonneet yhteen miljoonia kirjoja yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Kokoelma sisältää myös useita ainutkertaisia teoksia, joita ei ole luettu vuosiin, sekä tuhansia kirjoja, joiden painos on loppuunmyyty.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2004

  22.12.2004

  Miljardien Googlen käyttäjien tekemien hakujen perusteella koottu vuoden 2004 Zeitgeist tarjoaa ainutkertaisen katsauksen vuoden suurimpiin tapahtumiin ja trendeihin. Tässä kymmenen suosituinta kyselyä:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. games
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25.1.2005

  Julkaisemme Google-videon, jonka avulla voi tehdä hakuja viimeaikaisten TV-ohjelmien litteraateista. Tässä vaiheessa Video on vasta varhaisessa beta-vaiheessa: palvelussa näkyy vain pysäytyskuvia ja tekstikatkelmia hakutermejä vastaavista ohjelmista, ja hakuja voi tehdä vain muutamalla kanavalla joulukuusta 2004 lähtien esitetyistä ohjelmista. Parannamme kuitenkin Google-videota tulevien kuukausien aikana, joten kuten TV-maailmassa sanotaan: pysy kanavalla.

  Lisätietoja

 • Kuvahaun hakemisto

  7.2.2005

  Suuri virstanpylväs on saavutettu: Google-kuvahaku ilmoittaa hakemistossaan olevan 1,1 miljardia kuvaa, eivätkä kaikki niistä ole kissoista.

  Lisätietoja

 • iGoogle

  19.5.2005

  Google Labs julkaisee oman yksilöllisen etusivumme (nykyiseltä nimeltään iGoogle), jonka avulla voit tehdä internetistä oman näköisesi (tai ainakin melkein) lisäämällä Googlen etusivulle uutisotsikoita, säätietoja ja muita ominaisuuksia. Voit vaihtaa takaisin Googlen perinteiseen ulkoasuun yhdellä hiiren klikkauksella.

  Lisätietoja

 • Google-kääntäjä

  22.8.2005

  Niin mitä? Google-kääntäjä sijoittuu hyvin Yhdysvaltain hallituksen vuonna 2005 tekemässä konekäännöstarkastuksessa, ja kuten myöhemmät tulokset todistavat, käännöstiimi on vasta pääsemässä vauhtiin.

  Lisätietoja

 • Google-blogihaku

  15.9.2005

  Blogien kirjoittaminen on noussut suureen suosioon, mutta mistä blogien aiheita saa selville? Julkistamme Google-blogihaun, jonka avulla saat nopeasti hakutuloksia eri kielillä kirjoitetuista blogeista huolimatta siitä, missä ne on kirjoitettu tai missä niitä ylläpidetään. Voit hakea aiheella, URL-osoitteella tai avainsanoilla, tai voit rajata hakusi tiettyihin blogeihin tai tietylle ajanjaksolle.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2005

  20.12.2005

  Miljardeja Google-hakuja. Yksi vuosi. Zeitgeist kokoaa hauista katsauksen vuoden tapahtumiin. Tässä kymmenen vuoden nopeimmin noussutta kyselyä:

  1. Myspace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21.3.2006

  Autamme selvittämään rahojesi arvon tarjoamalla nopeita ja helppokäyttöisiä taloustietoja julkisista ja yksityisistä yrityksistä ja rahastoista. Google Finance sisältää interaktiivisia taulukoita, yrityshakumahdollisuuden nimellä tai osakesymbolilla, Google-uutiset aiheen mukaan ryhmiteltyinä, tuoreet blogiviestit Google-blogihaun kautta, eri aiheita käsittelevät keskusteluryhmät sekä helppokäyttöiset salkut omien taloustietojesi seurantaan.

  Lisätietoja

 • Trendit

  10.5.2006

  Tässä on kyse sinusta. Google-trendien avulla voit tarkistaa, mitä mieltä maailma on omista suosikkiaiheistasi. Voit antaa palveluun viisi aihetta ja katsoa, miten usein niitä on haettu Googlesta ajan myötä. Google-trendit näyttää myös, kuinka usein aiheesi ovat esiintyneet Google-uutisissa ja millä maantieteellisillä alueilla aiheita koskevia hakuja on tehty eniten.

  Lisätietoja

 • Google-täsmähaku

  23.10.2006

  Googlea parempi? Miksipä ei? Google-täsmähakukoneen julkaisun myötä blogien kirjoittajat ja verkkosivustojen omistajat voivat luoda omiin ja käyttäjiensä tarkoituksiin sopivan hakukoneen.

  Lisätietoja

 • Patenttihaku

  14.12.2006

  Google-patenttihaun betaversion kautta voit tutustua tavallisten tuotteiden kuten teipin ja piilolinssien takana olevaan tarinaan tai lukea tietoja tuhansista kummallisista keksinnöistä, joiden et luultavasti tiennyt edes olevan olemassa. Google-patenttihaun avulla voit tehdä hakuja yli 7 miljoonan yhdysvaltalaisen patentin koko tekstistä ja kuvista.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2006

  28.12.2006

  Mitä vuonna 2006 tapahtui? Zeitgeist pyrkii vastaamaan kysymykseen tutkimalla vuoden Google-hakukyselyitä. Tässä vuoden 2006 suosituimmat haut:

  1. bebo
  2. myspace
  3. world cup
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Yleishaku

  16.5.2007

  Nyt kaikki yhdessä. Ilmoitamme Searchology-tapahtumassamme olevamme jälleen askeleen lähempänä yleishakua: loimme tavan tehdä hakuja kaikista sisällönlähteistä – verkosta, kuvista, kartoista, paikalliskohteista, videoista ja kirjoista – ja näyttää nämä yhdistetyt hakutulokset osuvuusjärjestyksessä.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2007

  15.12.2007

  Tallennamme vuoden 2007 hengen miljardien Google-hakukyselyiden perusteella. Tässä kymmenen nopeiten noussutta kyselyä Yhdysvalloissa:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google-kääntäjä

  15.5.2008

  Google-kääntäjä tuo verkkokäännöksien ihmeen bulgarian, hindin, kroatian, norjan, puolan, ruotsin, suomen, tanskan ja tšekin kielille kasvattaen tuettujen kielien määrää 23:een. Odlično!

  Lisätietoja

 • Doodle 4 Google 2008

  21.5.2008

  Miljoonat verkossa äänensä antaneet valitsivat vuoden 2008 Doodle 4 Google -kilpailun voittajaksi Kalifornian Castro Valleyssa asuvan kuudesluokkalaisen Grace Moonin.

  Lisätietoja

 • Google-sivustohaku

  3.6.2008

  Google-sivustohaun julkaisun myötä verkkosivustojen omistajat voivat ottaa Googlen tarjoaman hakupalvelun käyttöön omissa sivustoissaan.

  Lisätietoja

 • Knol

  23.7.2008

  Julkistamme uuden palvelun nimeltä Knol, jonka avulla eri alojen asiantuntijoiden on helppoa kirjoittaa tietoa verkkoon ja jakaa tietoa. Kirjoittajat voivat julkaista asiantuntija-artikkeleita (eli knoleja) tietystä aiheesta ja jakaa tietonsa muiden internetin käyttäjien kanssa. Jokaisen knolin yhteydessä ilmoitetaan sen kirjoittaja tai kirjoittajajoukko, joten lukijat näkevät selvästi, kuka artikkelin kirjoitti ja mikä tekee kirjoittajasta alan asiantuntijan. Lukijat voivat myös kommentoida, arvioida tai arvostella knolin. Uuden moderoidun yhteiskäytön avulla lukijat voivat myös suoraan lisätä tietoja knoliin. Kirjoittaja voi kuitenkin päättää, ottaako hän ehdotukset huomioon.

  Lisätietoja

 • Hakemisto

  25.7.2008

  Kuinka suuri internet todella on? Linkkienkäsittelyyn käytettävän indeksointijärjestelmämme mukaan Google sisältää nyt biljoona yksittäistä URL-osoitetta, ja verkkosivujen määrä kasvaa usealla miljardilla päivittäin.

  Lisätietoja

 • Google Suggest

  25.8.2008

  Julkistamme Google Suggestin, joka auttaa käyttäjiä muodostamaan hakukyselyitä ja vähentämään kirjoitusvirheitä ja näppäimenpainalluksia säästäen näin internetin käyttäjiltä tuhansia kirjoittamiseen käytettyjä tunteja yksi sekunnin murto-osan kestävä ehdotus kerrallaan.

  Lisätietoja

 • Google Chrome -selain

  2.9.2008

  Julkaisemme Google Chromen, uuden avoimen lähdekoodin verkkoselaimen. Nopean ja turvallisen Chromen avulla voit käyttää Googlen suosikkipalveluitasi, Gmailia, Google Mapsia ja Google-dokumentteja, helpommin kuin koskaan ennen. Google Chrome tarjoaa myös uusia ainutkertaisia ominaisuuksia kuten yhden sekä verkko-osoitteille että haulle käytettävän kentän, yksinkertaisen latauksien hallinnan sekä käyttöliittymän, jonka tarkoitus on keskittää huomiosi tärkeimpään: verkon selaamiseen.

 • Googlen 10-vuotissyntymäpäivä

  2.9.2008

  Aika lentää – Googlen 10-vuotissyntymäpäivä.

 • Projekti 10^100

  24.9.2008

  Osana kymmenvuotisjuhlaamme julkaisemme Projekti 10^100:n ("kymmenen potenssiin sata"). Sen tarkoitus on kerätä ideoita, joiden avulla voidaan auttaa mahdollisimman useaa ihmistä, sekä luoda ohjelma, jonka avulla parhaat ideat toteutetaan. Annamme 10 miljoonaa dollaria näiden projektien aloitustueksi ja kutsumme sinut äänestämään suosikki-ideoitasi.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2008

  10.12.2008

  Julkaisemme vuoden 2008 henkeä parhaiten kuvaavat suosituimmat hakulausekkeet:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google-kääntäjä

  26.2.2009

  Lisättyämme turkin, thain, unkarin, viron, albanian, maltan ja galegon kielet Google-kääntäjä tarjoaa nyt automaattisia käännöksiä 41 kielen välillä. Nämä kielet muodostavat 98 % internetin käyttäjien lukemista kielistä.

  Lisätietoja

 • Google-profiilit

  21.4.2009

  Julkaisemme Google-profiilit, joiden avulla voit paremmin hallita tietoja, jotka muut käyttäjät näkevät tehdessään sinua koskevan haun. Profiilit näkyvät yhdysvaltalaisten hakusivujen alalaidassa käyttäjien tehdessä hakuja henkilöiden nimellä.

  Lisätietoja

 • Google-hakuvaihtoehdot

  12.5.2009

  Voiko verkkohausta tehdä paremman ja henkilökohtaisemman? Aina. Siksi julkistimme Hakuvaihtoehdot, hakutulosten vasemmalla puolella olevan työkalupaneelin, jonka avulla voit paremmin hallita hakutuloksiasi.

  Lisätietoja

 • Doodle 4 Google 2009

  20.5.2009

  Tuhannet koululaiset lähettivät piirroksensa kilpailuun. Ääniä annettiin verkossa yli 6 miljoonaa. Vuoden 2009 Doodle 4 Google -kilpailun voittajaksi selviytyi Teksasin San Antoniossa asuva kuudesluokkalainen Christin Engelberth.

  Lisätietoja

 • Google-kääntäjä

  31.8.2009

  Mitä? Eikö Google-kääntäjä aiemmin tukenut afrikaansia, iiriää, islantia, jiddišiä, kymriä, makedoniaa, malaijia, swahilia tai valkovenäjää? No, nyt tukee.

  Lisätietoja

 • Lähipiirihaku

  26.10.2009

  Google Labsin uusi kokeilu, Lähipiirihaku, rikastuttaa Googlen hakutuloksia osuvalla ystäviltäsi ja kontakteiltasi saatavalla julkisella sisällöllä, joka näkyy kätevästi korostettuna hakutulosten alalaidassa.

  Lisätietoja

 • Google-hallintapaneeli

  5.11.2009

  Uuden Google-hallintapaneelin avulla pääset helpommin ja avoimemmin tarkastelemaan Googlen tuotteisiin liittyviä tietojasi. Hallintapaneeli kokoaa yhteen käyttämiisi tuotteisiin liittyvät tiedot ja tarjoaa suorat linkit, joiden avulla voit hallinnoida henkilötietojasi ja asetuksiasi yhdessä, suojatussa paikassa.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2009

  1.12.2009

  Mistä vuonna 2009 puhuttiin? Tämän vuoden Zeitgeist tallentaa miljardien Google-hakukyselyiden hengen. Tässä vuoden nopeimmin nousseet kyselyt:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal activity
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  7.12.2009

  Julkaisemme Google Gogglesin. Se on uusi visuaalinen hakusovellus Android-puhelimille, ja sen avulla voi tehdä verkkohakuja kameran kuvien avulla sanojen kirjoittamisen sijaan. Ota kuva maamerkistä, kyltistä, logosta, kirjan kannesta tai taideteoksesta, ja näet kuvaasi vastaavia tuloksia. Yritystietoja saat osoittamalla kameralla myymälää: Goggles näyttää yrityksen nimen puhelimen GPS-signaalin ja kompassin avulla.

  Lisätietoja

 • Reaaliaikahaku

  7.12.2009

  Reaaliaikahaun avulla hakutuloksesi pysyvät aina ajan tasalla: näet reaaliaikaisia päivityksiä suosittujen sivustojen, kuten Twitterin, käyttäjiltä sekä uutisotsikoita ja blogiviestejä, jotka on julkaistu sekunteja ennen hakuasi.

  Lisätietoja

 • Sir Isaac Newtonin syntymäpäivä

  4.1.2010

  Julkistamme ensimmäisen interaktiivisen Google-logomme Sir Isaac Newtonin 368-vuotispäivän kunniaksi.

 • Pariisilainen rakkaustarina

  7.2.2010

  Julkaisemme ensimmäisen Super Bowl -mainoksemme, joka kertoo rakkaustarinan hakutermien kautta. Tämä on yksi monista videoista, jotka osoittavat haun takana olevien ihmisten pyrkimysten merkityksen.

 • Topeka

  1.4.2010

  Muutamme aprillipäivän ajaksi nimemme Topekaksi. Tämä on kunnianosoitus Kansasin Topekalle, joka muutti nimensä Googleksi pyrkimyksenään saada kuituverkkokokeilumme kaupunkiin.

  Lisätietoja

 • Hakutulosten uusi ilme

  5.5.2010

  Hakutulossivumme saavat uuden ulkomuodon. Käyttöön otetaan uusi vasemman laidan palkki, jossa korostetaan hakuun liittyviä hyödyllisiä työkaluja ja näytetään hakuun liittyviä tarkennusehdotuksia. Voit nyt siirtyä nopeasti eri tyyppisten tulosten kuten kirjojen, kuvien tai uutisten välillä tai rajata tuloksia ajan tai aiheen perusteella. Uuden vasemman paneelin alaosassa olevan Jotain muuta -ominaisuuden avulla löydät muita hakuusi liittyviä aiheita.

  Lisätietoja

 • PAC-MAN-Google-logo

  21.5.2010

  Juhlistamme PAC-MANin 30-vuotispäivää julkaisemalla ensimmäisen pelattavan Google-logon. Pelattavina ovat kaikki 256 kenttää sekä Ms. PAC-MAN. Peli on niin suosittu, että päätämme antaa sille pysyvän kodin.

  Lisätietoja

 • Doodle 4 Google 2010

  26.5.2010

  Olemme valinneet miljoonien verkossa annettujen äänien perusteella yli 33 000 koululaisen lähettämän kuvan joukosta vuoden 2010 Doodle For Google -kilpailun voittajaksi Missourin El Dorado Springsissä asuvan kolmasluokkalaisen Makenzie Meltonin piirroksen.

  Lisätietoja

 • Muokkaa Google.comia

  2.6.2010

  Julkistamme mahdollisuuden muokata Google.comin taustakuvaa.

  Lisätietoja

 • Caffeine

  8.6.2010

  Caffeine, uusi indeksointijärjestelmämme, tarjoaa 50 prosenttia tuoreempia verkkohaun tuloksia kuin edellinen hakemistomme, ja se on suurin verkkosisällön kokoelma, joka koskaan on ollut käytössä.

  Lisätietoja

 • Reaaliaikahaku

  26.8.2010

  Reaaliaikahaku saa oman itsenäisen etusivun sekä lisää työkaluja reaaliaikaisten hakutuloksien selaamiseen ja tarkentamiseen.

  Lisätietoja

 • Buckyball-Google-logo

  4.9.2010

  Interaktiivinen logopiirroksemme juhlistaa Buckyballin 25-vuotispäivää.

 • Hiukkaslogo

  6.9.2010

  Julkaisemme Google Instant -julkistamisen ennakkotunnelmissa tämän logon, joka on nopea, hauska ja interaktiivinen, aivan kuten haun tulee mielestämme olla.

 • Google Instant

  8.9.2010

  Google Instant on uusi hakuominaisuus, joka näyttää tuloksia kirjoittaessasi. Saat nyt hakutuloksia, vaikka et kirjoittaisi hakutermiä loppuun tai painaisi hakupainiketta. Näytettyjen ehdotuksien avulla voit muotoilla parempia hakutermejä ja muokata hakua välittömästi kunnes saat haluamasi tulokset.

  Lisätietoja

 • Läpinäkyvyysraportti

  20.9.2010

  Interaktiivisen läpinäkyvyysraportin avulla voit katsoa, mitä sinua koskevia tietoja hallitukset ovat meiltä pyytäneet sekä mitä tietoja meitä pyydetään poistamaan tai sensuroimaan.

  Lisätietoja

 • John Lennon -logo

  09.10.2010

  John Lennonin 70-vuotispäivän kunniaksi luotu animoitu logopiirros.

 • Hyvää syntymäpäivää!

  16.10.2010

  John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton sekä sinä itse. Jos lisäät syntymäpäiväsi Google-profiiliisi, näet Googlen etusivulla syntymäpäivänäsi sinua varten muokatun Google-logopiirroksen (muista kirjautua sisään).

 • Paikkahaku

  27.10.2010

  Julkistamme Paikkahaun, uuden paikallishaun, joka järjestää maailman tiedot sijaintien ympärille. Hakiessasi paikallistietoja näet punaisilla nastoilla merkittyjen paikkojen luettelon, jonka avulla voit helposti päättää, missä haluat käydä. Paikkahaku näyttää myös enemmän osuvia linkkejä yhdellä tulossivulla sekä muille sivuille vieviä linkkejä, jotka tarjoavat lisätietoja. Näin löydät etsimäsi paikan nopeammin.

  Lisätietoja

 • Instant-esikatselut

  9.11.2010

  Julkistamme Instant-esikatselut, jotka auttavat valitsemaan oikean hakutuloksen nopeasti näyttämällä hakutulossivuista kuvakaappauksen, jossa näkyy hakutermisi korostettuna. Näet Instant-esikatselun hakutuloksissa näkyvästä sivusta klikkaamalla suurennuslasikuvaketta. Otettuasi Instant-esikatselut käyttöön näet sivun esikatselun suoraan viemällä hiiren tuloksen päälle.

  Lisätietoja

 • Reaaliaikaiset NBA-tulokset

  3.12.2010

  Tarjoamme yhteistyössä NBA.comin kanssa reaaliaikaisia pelien tuloksia, aikatauluja, sijoituksia, linkkejä livepäivityksiin, pelien ennakkokatsauksia ja yhteenvetoja suoraan hakutuloksissasi.

  Lisätietoja

 • Paikkahaun mobiiliversio

  3.12.2010

  Paikkahaun mobiililaiteversion avulla voit tehdä älypuhelimellasi haun [museot new york city] ja näet hakutuloksena Metropolitan Museum of Artin sekä kommentteja ja arvosteluja – kaikki näppärästi samassa paikassa.

  Lisätietoja

 • Chrome Web Store

  7.12.2010

  Avaamme Chrome Web Storen, verkkokaupan, josta löydät tuhansia sovelluksia, laajennuksia ja teemoja Google Chromelle. Myymälässä voit tehdä hakuja tai selata eri luokkia ja yksittäisten tuotteiden sivuja sekä lukea arvosteluja ja arvioita tai luoda omasi. Jos käytät useita tietokoneita, voit synkronoida sovelluksesi, laajennuksesi ja teemasi kaikkiin tietokoneisiin selainsynkronoinnin avulla.

  Lisätietoja

 • Zeitgeist 2010

  9.12.2010

  Tallennamme vuoden 2010 hengen miljardien Google-hakukyselyiden perusteella. Tutki trendejä ja tapahtumia ja katso vuoden 2010 yhteenvetovideo. Tässä kymmenen nopeiten kasvanutta hakua:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Instantin mobiiliversio

  10.12.2010

  Pyrimme tarjoamaan salamannopeita hakutuloksia kaikille, ja osana tätä pyrkimystä julkaisemme Google Instant -betaversion mobiililaitteille yli 28 kielelle ja 40 maassa.

  Lisätietoja

 • Lähipiirihaun päivitys

  17.2.2011

  Julkistamme päivityksiä Lähipiirihakuun: näet nyt Google-tiliin kirjautuneena hakutulossivulla tuloksia ja jaettuja linkkejä Twitter-, Flickr-, Blogger- ja muilta julkisten sivustojen kontakteiltasi. Kohteen julkaisseiden tai jakaneiden henkilöiden profiilikuvat näkyvät tulosten alapuolella.

  Lisätietoja

 • Reseptinäkymä

  24.2.2011

  Julkistamme reseptinäkymän, jota käyttämällä voit ottaa hakutuloksissa näkyviin vain reseptit ja valita sitten haluamasi selkeästi merkittyjen arvioiden, ainesosien ja kuvien avulla. Voit myös hakea tiettyjä reseptejä kuten [suklaakeksit], ainesosia kuten [mansikka] tai juhlaan tai tapahtumaan sopivia reseptejä (kuten [joulu]). Pääset reseptinäkymään klikkaamalla hakutulossivun vasemman paneelin Reseptit-linkkiä.

 • Google-profiilien parannukset

  2.3.2011

  Annoimme Google-profiileille uuden ulkoasun, jonka avulla voit nyt entistä helpommin hallita julkista profiiliasi. Osoitteessa profiles.google.com voit luoda profiilin, jossa näkyvät kaikki tiedot, jotka haluat muiden internetin käyttäjien sinusta näkevän.

  Lisätietoja

 • Instant-esikatselun mobiiliversio

  8.3.2011

  Julkistamme Instant-esikatselun mobiililaitteille. Instant-esikatseluiden mobiiliversiossa voit tietokoneversion tapaan visuaalisesti vertailla hakutuloksissa näkyvien verkkosivujen kuvakaappauksia ja näin valita helpommin haluamasi hakutuloksen.

  Lisätietoja

 • +1-painike

  30.3.2011

  Julkistamme +1-painikkeen, jonka avulla voit ilmoittaa tykkääväsi sivusta ja suositella sitä kavereillesi. +1-painiketta klikkaamalla voit auttaa kavereitasi, kontaktejasi ja muita verkon käyttäjiä löytämään parhaat kohteet Google-hausta. +1-mainintojen avulla näet myös hyödyllisiä suosituksia sinua kiinnostavien aiheiden yhteydessä kätevästi suoraan hakutuloksissa.

 • Charlie Chaplin -logo

  15.4.2011

  Loimme ensimmäisen live-videologopiirroksen Sir Charles Spencer Chaplinin 122-vuotispäivän muistoksi.

  Katso nyt

 • Google-kuvahaun lajittelu

  9.5.2011

  Käyttäjät voivat lajitella Google-kuvahaun tulokset aiheittain. Voit siis sekä selata aiheiden kuvia että löytää tarkalleen etsimäsi kuvan järjestämällä tulokset välittömästi klikkaamalla Lajittelu aiheen mukaan -linkkiä vasemmassa paneelissa.

  Lisätietoja

 • Les Paulin 96-vuotispäivä

  9.6.2011

  Harjoittele kitarataitojasi tällä vuorovaikutteisella logolla.

 • Instant-sivut

  14.6.2011

  Esittelemämme Instant-sivut ovat uusi ominaisuus, jolla käyttäjät näkevät haluamansa hakutulokset nopeammin – joissain tapauksissa jopa välittömästi. Instant-sivut käyttävät Chromeen sisäänrakennettua esihahmonnustekniikkaa, jota verkkohaku hyödyntää silloin, kun uskomme tietävämme parhaan vastauksen hakuusi.

 • Puhehaku

  14.6.2011

  Äänihaku tulee käyttöön tietokoneilla. Kirjoittamisen sijaan voit nyt klikata mikrofonikuvaketta ja puhua hakusi. Voit hakea vaikka säätä, elokuvien näytösaikoja tai jotain, mitä on vaikea kirjoittaa, kuten Ben Zyskowicziä – jos osaat sanoa sen ääneen, voit hakea sitä.

 • Näköishaku

  14.6.2011

  Julkistamme näköishaun, eli mahdollisuuden etsiä kuvan avulla. Nyt voit tehdä hakuja Googlessa millä tahansa internetissä tai tietokoneellasi olevalla kuvalla. Tehdessäsi näköishaun näet, missä hakemasi kuva ja samankaltaiset kuvat näkyvät verkossa. Näytämme tuloksissa sivustot, jotka sisältävät kyseisen kuvan, tai saman kuvan eri kokoisena tai eri resoluutiossa.

 • Lentohaku

  13.9.2011

  Tuomme markkinoille lentohaun. Se on uusi palvelu, jonka avulla voit tutustua eri matkavaihtoehtoihin ja suunnitella matkaasi. Lentohaun avulla näet helppokäyttöisen luettelon sopivista lennoista. Etkö ole varma matkakohteesta? Lentohaun avulla voit tutustua matkavaihtoehtoihin ja -kohteisiin. Valitse lähtöpaikkakunta ja etsi kartalta lippuvaihtoehtoja eri kohteisiin. Lentohaun kautta näet myös, minä päivinä hinnat ovat alhaisimmat.

  Lisätietoja

 • Aiheeseen liittyvät sivut ja ihmiset

  10.1.2012

  Julkistamme haun aiheeseen liittyvät sivut ja ihmiset. Ominaisuuden avulla löydät hakuusi liittyviä henkilöitä ja brändejä ja voit lisätä haluamasi kohteet piireihisi.

 • Profiilit haussa

  10.1.2012

  Julkaisemme profiilit haussa -toiminnon Haku ja maailmasi -ominaisuuden osana. Kyseessä on toiminto, jonka avulla löydät henkilöitä nopeammin, koska heidän Google-profiilinsa tulee näkyviin hakiessasi kyseisen henkilön nimellä. Luomalla oman Google-profiilin ja määrittämällä sen näkyväksi haussa annat Googlelle mahdollisuuden näyttää itsestäsi oleellisimmat tiedot.

 • Omat hakutulokset

  10.1.2012

  Julkaisemme omat hakutulokset -toiminnon Haku ja maailmasi -ominaisuuden osana. Omissa hakutuloksissa näet ystäviesi osuvat vinkit, valokuvat ja julkaisut verkkohaun tulosten vieressä. Omat hakutulokset on merkitty kuvakkeella, jotta näkisit, mitkä hakutulokset ovat vain sinulle tarkoitettuja. Koska nämä hakutulokset ovat henkilökohtaisia ja yksityisiä, sinun pitää olla kirjautuneena Googleen, jotta näet ne.

 1. 1997
  • Google-haku julkaistiin

   Google-haku julkaistiin

 2. 1998
  • Ensimmäinen Google-logon muunnos

   Ensimmäinen Google-logon muunnos

 3. 2000
  • Kielet

   Kielet

  • Hakemisto

   Hakemisto

  • Kielet

   Kielet

  • Google-työkalupalkki

   Google-työkalupalkki

 4. 2001
  • Kielet

   Kielet

  • Googlen kuvahaku

   Googlen kuvahaku

  • Hakemisto

   Hakemisto

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google-uutiset

   Google-uutiset

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Hakemisto

   Hakemisto

  • Gmail

   Gmail

  • Mobiililaitteiden tekstiviestihaku

   Mobiililaitteiden tekstiviestihaku

  • Google Scholar

   Google Scholar

  • Googlen työpöytähaku

   Googlen työpöytähaku

  • Hakemisto

   Hakemisto

  • Google-kirjat

   Google-kirjat

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Kuvahaun hakemisto

   Kuvahaun hakemisto

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google-kääntäjä

   Google-kääntäjä

  • Google-blogihaku

   Google-blogihaku

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Trendit

   Trendit

  • Google-täsmähaku

   Google-täsmähaku

  • Patenttihaku

   Patenttihaku

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Yleishaku

   Yleishaku

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google-kääntäjä

   Google-kääntäjä

  • Doodle 4 Google 2008

   Doodle 4 Google 2008

  • Google-sivustohaku

   Google-sivustohaku

  • Knol

   Knol

  • Hakemisto

   Hakemisto

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Google Chrome -selain

   Google Chrome -selain

  • Googlen 10-vuotissyntymäpäivä

   Googlen 10-vuotissyntymäpäivä

  • Projekti 10^100

   Projekti 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google-kääntäjä

   Google-kääntäjä

  • Google-profiilit

   Google-profiilit

  • Google-hakuvaihtoehdot

   Google-hakuvaihtoehdot

  • Doodle 4 Google 2009

   Doodle 4 Google 2009

  • Google-kääntäjä

   Google-kääntäjä

  • Lähipiirihaku

   Lähipiirihaku

  • Google-hallintapaneeli

   Google-hallintapaneeli

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Reaaliaikahaku

   Reaaliaikahaku

 13. 2010
  • Sir Isaac Newtonin syntymäpäivä

   Sir Isaac Newtonin syntymäpäivä

  • Pariisilainen rakkaustarina

   Pariisilainen rakkaustarina

  • Topeka

   Topeka

  • Hakutulosten uusi ilme

   Hakutulosten uusi ilme

  • PAC-MAN-Google-logo

   PAC-MAN-Google-logo

  • Doodle 4 Google 2010

   Doodle 4 Google 2010

  • Muokkaa Google.comia

   Muokkaa Google.comia

  • Caffeine

   Caffeine

  • Reaaliaikahaku

   Reaaliaikahaku

  • Buckyball-Google-logo

   Buckyball-Google-logo

  • Hiukkaslogo

   Hiukkaslogo

  • Google Instant

   Google Instant

  • Läpinäkyvyysraportti

   Läpinäkyvyysraportti

  • John Lennon -logo

   John Lennon -logo

  • Hyvää syntymäpäivää!

   Hyvää syntymäpäivää!

  • Paikkahaku

   Paikkahaku

  • Instant-esikatselut

   Instant-esikatselut

  • Reaaliaikaiset NBA-tulokset

   Reaaliaikaiset NBA-tulokset

  • Paikkahaun mobiiliversio

   Paikkahaun mobiiliversio

  • Chrome Web Store

   Chrome Web Store

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Instantin mobiiliversio

   Google Instantin mobiiliversio

 14. 2011
  • Lähipiirihaun päivitys

   Lähipiirihaun päivitys

  • Reseptinäkymä

   Reseptinäkymä

  • Google-profiilien parannukset

   Google-profiilien parannukset

  • Instant-esikatselun mobiiliversio

   Instant-esikatselun mobiiliversio

  • +1-painike

   +1-painike

  • Charlie Chaplin -logo

   Charlie Chaplin -logo

  • Google-kuvahaun lajittelu

   Google-kuvahaun lajittelu

  • Les Paulin 96-vuotispäivä

   Les Paulin 96-vuotispäivä

  • Instant-sivut

   Instant-sivut

  • Puhehaku

   Puhehaku

  • Näköishaku

   Näköishaku

  • Lentohaku

   Lentohaku

 15. 2012
  • Aiheeseen liittyvät sivut ja ihmiset

   Aiheeseen liittyvät sivut ja ihmiset

  • Profiilit haussa

   Profiilit haussa

  • Omat hakutulokset

   Omat hakutulokset