Haminan palvelinkeskus

Google on ylpeä Suomen palvelinkeskuksestaan.

Vuoden 2009 maaliskuussa ostimme Summan tehtaan Stora Ensolta ja kerroimme suunnitelmistamme muuttaa 60-vuotias paperitehdas palvelinkeskukseksi. Hankkeen ensimmäinen vaihe päättyi syyskuussa 2011, ja se maksoi noin 200 miljoonaa euroa. Nyt palvelinkeskus palvelee Googlen käyttäjiä Euroopassa ja muualla maailmassa.

Ensimmäisen vaiheen rakennustyö kesti hieman yli puolitoista vuotta. Työhön osallistui yli 2 000 työntekijää 50 yrityksestä, joista suurin osa oli suomalaisia ja monet paikallisella alueella toimivia.

Vuoden 2012 elokuussa ilmoitimme 150 miljoonan euron lisäinvestoinnista palvelinkeskushankkeen toiseen vaiheeseen, johon kuuluu Alvar Aallon suunnitteleman konehallin uudistaminen ja muunnostyö. Muunnostyön odotetaan kestävän noin puolitoista vuotta ja työllistävän enimmillään 500 teknikkoa ja rakennustyöläistä.

Laitos on jo otettu käyttöön, ja se palvelee Googlen käyttäjiä Euroopassa ja muualla maailmassa. Se on yksi Googlen edistyneimmistä ja tehokkaimmista palvelinkeskuksista. Sen edistynyt jäähdytysjärjestelmä on maailmassa ensimmäinen laatuaan. Se käyttää Suomenlahdesta saatavaa merivettä, mikä vähentää energiankulutusta ja saa tietokoneet toimimaan luotettavasti.

Nyt laitoksella työskentelee yli 90 henkeä: tietokoneteknikoita, kone-, sähkö- ja LVI-teknikoita, laitos- ja aluehenkilöstöä sekä ravintolatyöntekijöitä ja turvallisuushenkilöstöä. Kun palvelinkeskushankkeen toinen vaihe on täysin valmis, laitoksen pitäisi työllistää noin 25 uutta kokoaikaista työntekijää ja alihankkijaa. Työntekijöistä yli 90 % on suomalaisia, ja suurin osa heistä asuu jo paikallisyhteisössä. Palkkaamme työntekijöitä mahdollisimman paljon paikallisyhteisöstä sitä mukaa kuin laajennamme palvelinkeskusta.

Tästä sivustosta löydät tietoja seuraavista asioista:

  • mikä palvelinkeskus tarkalleen ottaen on
  • mitä työpaikkoja on avoimena
  • mitä Google tekee
  • miten meihin voi ottaa yhteyttä
  • palvelinkeskusten tehokkuushankkeemme

Toivomme, että tutustut tässä sivustossa Haminan palvelinkeskukseen. Voit myös kertoa sivustosta muille, joita uskot sen kiinnostavan.

Arvostamme suuresti täällä saamaamme vastaanottoa, ja meille on kunnia olla osa paikallista yhteisöä. Saavuimme tänne pitkäksi aikaa ja toivomme, että pääsemme tulevien kuukausien ja vuosien aikana esittäytymään ja tutustumaan teihin paremmin.

See more photos and learn about the people and technology behind our Hamina data center in our photo gallery.