Drive logo

Istražite značajke pohrane na Disku

Vaši podaci, na vaš način – značajke Diska

 

Vaša pohrana podržava Disk, Gmail i Google fotografije tako da možete pohranjivati datoteke, spremati privitke e-pošte i sigurnosno kopirati fotografije izravno na Disk. Kada vam bude potrebno, kupite veći plan za pohranu u oblaku.

Logotip za 15 GB besplatne pohrane na Google disku

Fotografije, videozapisi, prezentacije, PDF datoteke – čak i datoteke Microsoft Officea. Svaka se datoteka može sigurno pohraniti na Disku, neovisno o vrsti.

Popis vrsta datoteka Google diska, uključujući slike, dokumente i glazbu

Datoteke na Disku privatne su sve dok ih ne odlučite podijeliti. Brzo možete pozvati druge da pregledaju, komentiraju ili uređuju svaku datoteku ili mapu po vašem izboru. To je online suradnja na vrlo jednostavan način.

Opcije privatnosti i dijeljenja Google diska

Sigurnost vaših datoteka jest presudna. Zato je svaka datoteka na Disku sigurna bez obzira što se događa s vašim pametnim telefonom, tabletom ili računalom. Disk je šifriran pomoću protokola SSL, istog sigurnosnog protokola koji se koristi na Gmailu i ostalim Googleovim uslugama.

Sigurnosno zaključavanje Google diska

Dizajniran da radi s Googleom

 
Spremanje fotografije iz privitka u Gmailu na disk jednim klikom

Položite pokazivač miša na privitak u Gmailu i potražite logotip usluge Disk. Tu možete spremiti privitke na Disk kako biste ih organizirali i dijelili na jednom, sigurnom mjestu.

Spremanje fotografije iz privitka u Gmailu na disk jednim klikom

Disk može prepoznati objekte na slikama i tekst u skeniranim dokumentima. U pretraživanje možete upisati riječi "Eiffelov toranj" i prikazat će se tekstni dokumenti koji sadržavaju te riječi, kao i slike stvarnog Eiffelova tornja.

Fotografija oregonske obale pohranjena na Google disku i dijeljena na Googleu+

Pohranite fotografije na Disk i gledajte kako oživljuju zahvaljujući Google fotografijama. Stručno uredite fotografije bez napora i preuzmite animacije, filmove i još mnogo toga.

Podaci Google diska na Chromebook uređajima

Google disk ugrađen je u računala Chrombeook, pa se sigurnosne kopije datoteka i fotografija izrađuju automatski. Uz većinu novih računala Chromebook dobit ćete 100 GB besplatnog prostora za pohranu tijekom dvije godine.

 

Aplikacijama do učinkovitijeg rada

 

Stvarajte i surađujte s drugima. Dijelite dokumente i datoteke, radite na proračunskim tablicama i izradite prezentaciju u tren oka pomoću aplikacija Dokumenti, Tablice i Prezentacije .

Google disk, Dokumenti, Tablice i Prezentacije dostupni su za dijeljenje

Google obrasci omogućuju provođenje ankete ili brzu izradu popisa članova tima pomoću jednostavnog obrasca na mreži. U proračunskoj tablici potom možete pogledati uredno organizirane rezultate.

Primjer Google obrazaca na Google disku

Crtajte dijagrame i stvarajte dijagrame toka, a potom ih jednostavno dodajte u druge dokumente ili ugradite na web-lokaciju pomoću Google crteža.

Ikona Google crteža

Uredite sliku profila, dotjerajte je, izradite mentalnu mapu i još mnogo toga. Više od 100 aplikacija na Disku pomaže vam u poboljšanju sadržaja. Instalirajte neku od aplikacija iz Zbirke za Disk u Chrome web-trgovini i isprobajte.

Dostupno je više od 100 aplikacija za Google disk

Dodatne mogućnosti Diska

 
Primjer spremanja dokumenata na Disk snimanjem fotografija s Android telefonom

Skenirajte sve papirnate dokumente pomoću Diska za Android. Fotografirajte dokumente poput recepata, pisama i izjava, a Disk će ih odmah spremiti kao PDF dokumente.

Prekidač za mrežnu ili izvanmrežnu upotrebu Google diska

Neka vam datoteke budu dostupne izvan mreže tako da ih možete pregledati kada vam telefon izgubi signal, primjerice u zrakoplovu ili zgradi s lošim signalom.

Primjer povijesti revizije datoteke Google diska

Većinu datoteka možete pregledati unatrag 30 dana i na taj način jednostavno vidjeti tko je napravio promjene i vratiti se na prethodnu verziju. Verzije datoteka na jednostavan način.