Drive logo

A Drive tárhelyfunkcióinak megismerése

A saját fájljai, a saját szokásai – a Drive funkciói

 

A Google-fiókja mellé 15 GB ingyenes tárhely jár, melyet a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók között osztunk meg. Mentse a fájlokat és az e-mail-mellékleteket, vagy készítsen biztonsági mentést a fotókról és videókról. Ha nem elég 15 GB, bővítsen a Google One-ra.

15 GB ingyenes Google Drive-tárhely – logó

Fotók, videók, prezentációk, PDF-ek, sőt Microsoft Office-fájlok. Bármilyen típusú fájlról legyen szó, a Drive szolgáltatásban biztonságban tudhatja.

Google Drive-fájltípuslista, beleértve a képeket, dokumentumokat és zenéket

A Drive szolgáltatásban tárolt fájlokhoz csak Ön fér hozzá, amíg meg nem osztja őket. Egyszerűen meghívhatja ismerőseit, hogy megtekintsék és szerkesszék bármelyik fájlt vagy mappát, vagy megjegyzéseket fűzzenek azokhoz. Online együttműködés egyszerűen.

A Google Drive adatvédelmi és megosztási beállításai

A fájljai biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért bármi is történik okostelefonjával, táblagépével vagy számítógépével, a Drive-on tárolt fájljait biztonságban tudhatja. A Drive SSL titkosítást használ – ugyanazt, mint amit a Gmail és más Google-szolgáltatások.

Google Drive – biztonsági zár

Együttműködik a Google szolgáltatatásaival

 
Egyetlen kattintással mentheti a Gmail-fotómellékleteket a Drive-ra

Vigye az egeret a Gmail fölé, és keresse a Drive emblémáját. Bármelyik mellékletet közvetlenül a Drive-ba mentheti, hogy egyetlen, biztonságos helyen rendszerezhesse, illetve oszthassa meg azokat.

Egyetlen kattintással mentheti a Gmail-fotómellékleteket a Drive-ra

A Drive képes felismerni a képeken található tárgyakat és a szkennelt szöveget. Így például ha az „Eiffel-torony” kifejezésre keres, megtalálja a torony nevét tartalmazó szöveges dokumentumokat, de magát a tornyot ábrázoló képeket is.

Oregoni partszakaszról készült fotó a Google Drive-on tárolva és a Google+-on megosztva

Tárolja fotóit a Drive-on, és keltse őket életre a Google Fotókban! Könnyedén megvalósíthatja a kívánt profi hatást, ezenkívül animációkat, videókat és további funkciókat is használhat.

Google Drive-adatok Chromebookokon

A Google Drive szolgáltatás be van építve a Chrombeookokba, így a rendszer automatikusan menti dokumentumait és fotóit. A legtöbb új Chromebook mellé 100 GB ingyenes tárhelyet is adunk két évre.

 

Hatékonyabb munkavégzés az alkalmazásokkal

 

Hozzon létre tartalmakat másokkal közösen. A Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák alkalmazással akár útközben is megoszthatja dokumentumait és fájljait, illetve prezentációkat és táblázatokat készíthet.

Megosztható dokumentumtok, táblázatok és diák a Google Drive-on

A Google Rajzok segítségével diagramokat és folyamatábrákat készíthet, majd ezeket beillesztheti más dokumentumokba vagy webhelyekbe.

Google Rajzok – ikon

Szerkessze profilfotóját vagy tájképeit vagy hozzon létre gondolattérképeket. Több mint 100 Drive-alkalmazás segít ebben Önnek. Próbálja ki őket: telepítse bármelyiket a Chrome Internetes áruházban elérhető Drive-gyűjteményből.

Több mint 100 Google Drive-alkalmazás érhető el

Használja a Drive-ot még több dologra

 
Dokumentumok mentése a Drive-ra fotó készítésével Android-telefonon – példa

A Drive Android-alkalmazással egyszerűen szkennelheti papíralapú dokumentumait. Könnyedén elektronikus formába konvertálhatja az olyan fontos dokumentumokat, mint a számlák, levelek és nyilatkozatok, és a Drive-ban PDF-fájlként tárolhatja ezeket.

Google Drive – ugrás offline és online mód között

A fájlokat offline módban is elérhetővé teheti, így akkor is megtekintheti azokat, amikor telefonja vagy táblagépe nem csatlakozik az internethez – például ha repül vagy vastag falú épületben tartózkodik.

Google Drive-fájlelőzmények – példa

A legtöbb fájltípus esetében akár 30 napot is visszaléphet, így láthatja, ki módosította az adott fájlt, és visszaállíthatja annak korábbi változatát is. Leegyszerűsítettük a verziók közötti váltást.