Geen gedoe

De nieuwe computer van Google. Voor iedereen. Adviesverkoopprijs vanaf €269.

Nu kopen 

Ziet eruit als een laptop, voelt aan als een laptop, maar…

Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee u sneller en gemakkelijker kunt werken. Ze zijn voorzien van Chrome OS, een besturingssysteem dat standaard is uitgerust met meerdere beveiligingslagen, cloudopslag en de populairste Google-producten.

Besturings-wat?

Het besturingssysteem is de kern van uw computer. Hiermee kunt u programma's uitvoeren en bestanden beheren. Voorbeelden van besturingssystemen zijn Windows (op pc's), OS X (op Macs), Android en iOS (op telefoons en tablets).

 

Na aankoop meteen aan de slag

Chromebooks worden geleverd met apps voor dagelijkse activiteiten en er zijn nog duizenden andere apps beschikbaar in de Chrome Web Store.


Apps zijn de programma's die u gebruikt op een Chromebook om dingen te doen, zoals het maken van documenten, het beluisteren van muziek en het bewerken van foto's. U hoeft geen software meer te kopen en te installeren - er zijn duizenden gratis apps die automatisch up-to-date blijven.
Taken Apps
Documenten, spreadsheets en presentaties maken  

Google Drive, Bladen en Presentaties

Muziek organiseren en afspelen  

Google Play Music

Spraak- en videochat  

Hangouts

Nooit meer iets kwijtraken

Chromebooks worden geleverd met Google Drive, een online service voor het opslaan van bestanden, Hiermee kunt u uw bestanden veilig online bewaren en hoeft u geen handmatig back-ups van uw bestanden te maken.

Voordelen van de cloud

In tegenstelling tot echte wolken is opslag in de 'cloud' (wolk) veilig en betrouwbaar. Het is een beetje zoals geld op de bank zetten: u heeft als enige toegang tot uw gegevens (met het juiste wachtwoord) en als u wilt, kunt u uw gegevens overal ter wereld openen. Al uw bestanden blijven veilig bewaard, zelfs als u uw apparaat kwijtraakt of beschadigt.

U heeft controle over uw gegevens

Met Google Drive worden uw gegevens opgeslagen in de goed beveiligde datacenters van Google. In de Servicevoorwaarden wordt duidelijk aangegeven dat 'wat van u is, van u blijft'. U bent de eigenaar van uw bestanden en beheert geheel zelf met wie u uw bestanden wilt delen.

Geen zorgen meer

Chromebooks zijn volledig ontworpen met het oog op beveiliging, zodat u altijd bent beschermd tegen virussen en malware. U hoeft geen losse beveiligingssoftware te kopen en te installeren.

Solide beveiliging

Chromebooks werken volgens het dieptevergrendelings-principe (defense in depth) en bieden meerdere beveiligingslagen. Elke keer dat u de Chromebook opstart, wordt een automatische controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er niets is gebeurd met uw systeem. Chromebooks downloaden automatisch beveiligingupdates, dus u beschikt altijd over de nieuwste beveiligingsfuncties.

Privacybescherming

Wanneer u niet wilt dat uw websitebezoeken of downloads worden opgeslagen in uw browsegeschiedenis, kunt u browsen in de incognitomodus. Als u nog meer controle wilt hebben, kunt u de gastmodus selecteren op het inlogscherm; wanneer u uw sessie beëindigd, worden al uw browsegegevens en downloads van die sessie verwijderd.

Meer informatie

Verified boot. Filteren van systeemaanroepen. Rollback-beveiliging. Certificaten met TPM-ondersteuning. Meer weten? Lees de onderliggende principes van Chromebook-beveiliging.

Start snel, blijft snel

Chromebooks starten in minder dan tien seconden op en worden nooit langzamer. Het opstarten van traditionele computers kan wel dertig seconden of langer duren en ze worden vaak langzamer na verloop van tijd.

Chromebooks
Minder dan 10 seconden
Traditionele computers
Meer dan 30 seconden

Het wordt alleen maar beter

Chromebooks update themselves automatically, for free. You’ll never need to purchase or install upgrades manually.

Automatische updates

Chromebooks beschikken over een mechanisme voor automatische updates zodat u altijd beschikt over de nieuwste software en beveiligingsfuncties. U kunt elke paar maanden updates verwachten.

Blijf op de hoogte van nieuwe functies

Voor informatie over de nieuwste en beste functies leest u het Chrome-blog. Voor techneuten is het blog met Chrome-releases erg interessant.

Ingebouwde connectiviteit

Chromebooks bieden offline apps aan voor de zeldzame momenten waarop u geen internetverbinding heeft.

3G-connectiviteit

U kunt onderweg verbinding maken met 3G (optioneel), zelfs als er geen Wi-Fi verbinding is.

Offline apps

Met apps zoals Google Drive en offline Gmail kunt u blijven werken op de zeldzame momenten dat u geen verbinding heeft met internet.

Kies uw Chromebook

Snel, gebruiksvriendelijk en geschikt voor iedereen die op zoek is naar een handige computer. Adviesverkoopprijs vanaf €269.

De vermelde prijzen zijn adviesverkoopprijzen.
Verzendkosten kunnen in rekening worden gebracht.

Terug naar boven