menu
Google Earth Pro
voor desktop
Maak kaarten met geavanceerde tools voor pc, Mac of Linux.
  • Afstanden en oppervlakten berekenen met behulp van meetinstrumenten
  • GIS-gegevens visualiseren, aanpassen en exporteren
  • Movie Maker gebruiken om mediamateriaal te produceren
  • GIS-gegevens aanpassen en exporteren
  • Reis terug in de tijd met historische beelden
Een krachtige tool voor pro's
Bekijk hoe interactieve kaarten en gegevens projecten tot leven kunnen brengen. Hier vindt u verhalen over pioniers en organisaties die Google Earth Pro op desktop gebruiken om hun activiteiten te visualiseren en de wereld te verbeteren.
Bossen en natuurlijke hulpbronnen monitoren
Het doel van het Jane Goodall Institute is om de Afrikaanse mensapen en hun habitat te beschermen, en dan in het bijzonder de chimpansees. Beschermingsactiviteiten voor dergelijke projecten kunnen alleen effectief worden opgezet, geïmplementeerd, gemeten en gevolgd als ze zijn gebaseerd op de beste wetenschapsmethoden en gegevens. Ook moeten deze organisaties belanghebbenden op interactieve en transparante manieren betrekken bij hun activiteiten, van lokale gemeenschappen tot overheidsinstanties. Het Jane Goodall Institute (JGI) gebruikt daar al jaren de kaarttools van Google voor.
Zeeafval volgen
Project Kaisei is gericht op de Noord-Pacifische gyre (ringvormige zeestroming), waar vuilnisresten in de Stille Oceaan ronddraaien in een draaikolk van onbekende grootte. Terwijl ze hun route onderweg bijhielden in Google Earth en Google Maps, verzamelden ze wetenschappelijke informatie over plastic zeeafval om tot complete oplossingen voor het probleem te kunnen komen. De wetenschappers konden hun telefoons gebruiken om een geografische locatie vast te leggen. Een video die op de betreffende locatie werd gefilmd, werd vervolgens meteen op een kaart in Google Earth geplaatst. De wetenschap werd daarmee uit het lab en de klas gehaald en in realtime met de wereld gedeeld.
Mijnen onmiddellijk uit de grond halen
De HALO Trust is 's werelds oudste, grootste en meest succesvolle humanitaire organisatie voor het opruimen van landmijnen. Ze hebben inmiddels al meer dan dertien miljoen landmijnen en andere oorlogsexplosieven opgeruimd. HALO gebruikt Google Earth voor mijnveldonderzoek (het proces van het identificeren en in kaart brengen van gebieden met mijnen), gegevensverificatie en voor het produceren van kaarten voor donateurs, overheden en andere ngo's.
Beginners kunnen hier starten
Ontdek hoe u meer uit de desktopversie van Google Earth haalt. Via videohandleidingen en Help-artikelen doet u vaardigheden op waarmee u een expert wordt.
Werken met KML
KML is een bestandsindeling die wordt gebruikt om geografische gegevens weer te geven in Google Earth. Bekijk hoe u in deze taal elementen kunt bouwen om eenvoudige verhalen te vertellen of complexe kaarten te maken.
Ondersteuning
Kunt u wat hulp gebruiken? Bezoek ons ondersteuningscentrum voor de antwoorden en tips die u nodig heeft.