Căutarea Google: funcţii noi, sfaturi şi trucuri

Aici găsiţi cele mai noi funcţii de căutare Google, precum şi sfaturi şi trucuri pentru a vă ajuta să deveniţi un expert în căutare. De asemenea, puteţi să urmăriţi utilizatori pasionaţi care împărtăşesc poveşti de căutare sau să descoperiţi câteva proiecte distractive la care am lucrat în terenul de testare.

Noutăţi

Descoperiţi cele mai noi funcţii şi aflaţi ce este nou în Căutarea Google.

Căutare de zboruri

14.03.2012

Exploraţi opţiunile de zbor şi planificaţi-vă călătoria cu numai câteva clicuri de mouse. Acum puteţi utiliza funcţia Căutare de zboruri pentru a găsi şi rezerva zboruri din S.U.A. către numeroase destinaţii internaţionale.

Mai multe.

Previzualizări de căutări similare

23.02.2012

Găsiţi imaginea extraordinară pe care o căutaţi sau cercetaţi un subiect prin intermediul fotografiilor utilizând previzualizări de căutări similare. Le veţi găsi în partea de sus a rezultatelor căutării de imagini.

Mai multe.

Rezultate personale

10.01.2012

Noi toţi ne raportăm la persoanele pe care le cunoaştem şi în care avem încredere că ne oferă recomandări bune. Utilizând rezultatele personale, veţi vedea sfaturi, fotografii şi postări relevante de la prietenii dvs. chiar în dreptul rezultatelor de pe web.

Mai multe.

Evoluţia Căutării Google

Aflaţi mai multe despre Google explorând inovaţiile, funcţiile şi reuşitele marcante ale Căutării, începând de la fondarea companiei, în anul 1997.

 • Lansarea Căutării Google

  04.09.1997

  Larry şi Sergey, doi licenţiaţi în informatică de la Stanford, care au colaborat în ultimul an la dezvoltarea unui motor de căutare găzduit pe serverele Stanford, numit BackRub, decid să aleagă alt nume pentru motorul lor de căutare. După o perioadă de gândire, aleg numele Google – un joc de cuvinte pornind de la „googol”, un termen matematic pentru numărul reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri.

 • Primul doodle

  30.08.1998

  Tradiţia doodle-urilor din pagina de pornire ia naştere atunci când Larry şi Sergey încorporează imaginea celebră Burning Man în sigla Google, înainte de a se îndrepta spre festivalul Burning Man din Nevada.

 • Limbi

  09.05.2000

  Acţionând conform misiunii noastre de a organiza informaţiile din întreaga lume, lansăm Google.com în alte 10 limbi: franceză, germană, italiană, suedeză, finlandeză, spaniolă, portugheză, olandeză, norvegiană şi daneză.

 • Indexul de căutare

  26.06.2000

  Google întâmpină un nou mileniu, un nou secol, un nou deceniu şi o nouă eră a căutării pe web, devenind cel mai mare index de căutare pe web din lume.

 • Limbi

  12.09.2000

  Google începe să ofere căutarea în limbile chineză, japoneză şi coreeană, ajungând astfel la un număr de 15 limbi acceptate. Cu toate acestea, (încă!) nu este acceptată klingoniana.

 • Bara de instrumente Google

  11.12.2000

  Datorită lansării pluginului de browser numit Bara de instrumente Google, efectuarea căutărilor pe Google este posibilă fără accesarea paginii noastre de pornire. Cu alte cuvinte, acum puteţi să utilizaţi Google oriunde pe web, fără a accesa pagina Google.com, descărcând pur şi simplu Bara noastră de instrumente Google şi inserând-o în browserul dvs.

 • Limbi

  27.03.2001

  Nemulţumit de procesul lent de traducere a interfeţei, pe rând, în câte una dintre nenumăratele limbi vorbite pe glob, Google implementează o consolă de traduceri care permite utilizatorilor să contribuie la accelerarea acestui proces. Acum, orice utilizator Google poate deveni voluntar pentru a traduce o parte sau toate paginile noastre în oricare dintre cele peste 100 de limbi diferite. Voluntarii au tradus deja Google în catalană, afrikaans, rusă şi cehă, iar în fiecare săptămână adăugăm limbi noi. Din această zi, Google.com este disponibil în 26 de limbi.

 • Google Căutare de imagini

  28.07.2001

  Dacă o imagine valorează o mie de cuvinte, cât valorează un milion de imagini? Sau, mai precis, 250 de milioane de imagini? Se lansează Google Căutare de imagini (versiunea beta) şi devine cel mai exhaustiv mod de a căuta imagini pe web. În plus, este la fel de uşor de utilizat ca celelalte servicii de căutare pe web oferite de Google.

 • Indexul de căutare

  11.12.2001

  Dimensiunea indexului web Google creşte atingând 3 miliarde de documente web, ceea ce, pentru vremea respectivă, însemna foarte multe documente web.

 • Zeitgeist 2001

  14.12.2001

  Surprindem esenţa anului 2001 prin agregarea a miliarde de interogări de căutare Google. Înregistrând peste 150 de milioane de interogări pe zi, vă prezentăm topul primelor zece interogări populare:

  1. Nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. antrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Ştiri Google

  23.09.2002

  Noutăţi! Noutăţi! Se lansează Ştiri Google, oferind subiecte de ultimă oră cumulate din aproximativ 4.000 de surse de ştiri din întreaga lume. Subiectele sunt aranjate automat pe categorii, iar temele sunt actualizate automat pe întreaga durată a zilei, astfel fiind uşor să urmăriţi evoluţia ştirilor la fiecare accesare.

 • Zeitgeist 2002

  09.12.2002

  Prin Google Zeitgeist – sfârşitul anului 2002 prezentăm esenţa acestui an, oferind o perspectivă unică asupra principalelor evenimente ale anului şi a celor mai în vogă tendinţe, în baza celor peste 55 de miliarde de căutări efectuate în ultimul an de către utilizatorii Google din întreaga lume. Iată topul primelor zece interogări populare ale anului:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. jocurile olimpice de iarnă
  4. cupa mondială
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002

  Lansăm Froogle (care acum se numeşte Google Product Search), serviciul nostru de căutare de produse, care transpune axarea pe obiectivitate şi imparţialitate cu care v-a obişnuit Google, în domeniul cumpărăturilor online. Froogle caută pe milioane de site-uri web relevante pentru a ajuta utilizatorii să găsească rapid orice doresc, precizând site-urile care oferă acel produs pe care îl caută. Am decis încă de la început că Google nu va vinde niciodată rezultatele căutării sale, prin urmare utilizatorii ştiu întotdeauna că rezultatele căutării lor sunt relevante, nefiind rezultatul unor tranzacţii de vânzare-cumpărare.

 • Zeitgeist 2003

  31.12.2003

  După cele peste 55 de miliarde de căutări efectuate de-a lungul anului precedent, lansăm Google Zeitgeist – sfârşitul anului 2003, care oferă o perspectivă unică asupra principalelor evenimente ale anului şi a celor mai populare tendinţe. Iată care au fost cele mai populare zece interogări ale anului:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. irak
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. turul franţei
 • Indexul de căutare

  17.02.2004

  Indexul nostru de căutare atinge o nouă valoare marcantă: 6 miliarde de elemente, inclusiv 4,28 miliarde de pagini web şi 880 de milioane de imagini.

 • Gmail

  01.04.2004

  Testăm o versiune preliminară de Gmail, un serviciu gratuit de webmail bazat pe căutare, cu o capacitate de stocare de până la 8 miliarde de biţi de informaţii – echivalentul a 500.000 de pagini de e-mail. Per utilizator. Gmail a fost inspirat de nemulţumirea unui utilizator Google privind slaba calitate a serviciilor de e-mail existente.

  Aflaţi mai multe

 • Căutarea prin SMS pe Google Mobil

  07.10.2004

  Ştire de senzaţie – este lansat Google SMS (serviciu pentru mesaje scurte), oferindu-vă un mijloc la îndemână de a obţine o înregistrare pentru un restaurant din apropiere, de a găsi definiţia unui cuvânt, de a căuta preţul unui produs sau de a găsi un cod poştal sau zonal. Puteţi chiar să utilizaţi Google SMS pentru a calcula valoarea unui bacşiş. Dacă telefonul dvs. are serviciul de mesagerie text activat, puteţi să trimiteţi interogarea la codul scurt format din cinci cifre valabil în S.U.A.: 46645 (GOOGL pe majoritatea telefoanelor). Apoi, rezultatele interogării dvs. sunt trimise sub formă de mesaje text, nu de linkuri.

  Aflaţi mai multe

 • Google Academic

  08.10.2004

  Versiunea beta a Google Academic permite utilizatorilor din mediul academic să caute literatură de specialitate, cum ar fi articole recenzate de experţi, teze, cărţi, manuscrise nepublicate încă, rezumate şi rapoarte tehnice – accesul la toate acestea fiind gratuit. Pentru Google, cercetarea academică a adus beneficii importante. Acesta este unul dintre mijloacele prin care am ajutat, la rândul nostru, comunitatea cercetătorilor. Sperăm că Google Academic ne va ajuta pe toţi să vedem departe, privind de la înălţimea reuşitelor marilor oameni.

  Aflaţi mai multe

 • Google Căutare pe desktop

  14.10.2004

  Google Căutare pe desktop aduce tehnologia de căutare Google la ultima frontieră a datelor: propriul dvs. hard disk aglomerat. Această aplicaţie mică (700 KO) este creată pentru a vă ajuta să găsiţi tot felul de fişiere pe hard diskul dvs., inclusiv fişiere Office, e-mailuri, chaturi AIM şi fişiere PDF, plus muzică, imagini, videoclipuri şi multe altele.

  Aflaţi mai multe

 • Indexul de căutare

  10.11.2004

  Anunţăm că indexul nostru de pagini web a ajuns la 8 miliarde. La momentul respectiv, părea un număr impresionant.

  Aflaţi mai multe

 • Google Căutare de cărţi

  14.12.2004

  Cărţile din întreaga lume, păstrate pentru totdeauna, datorită Programului Google Print (redenumit între timp Google Căutare de cărţi). În această zi, anunţăm parteneriatul de scanare digitală cu bibliotecile de la Harvard, Stanford, Universitatea Michigan şi Oxford, precum şi cu Biblioteca Publică din New York. Obiectivul: dorim ca lumea cărţilor să devină mai accesibilă pentru noua generaţie. Lucrând cu biblioteci şi editori, acum avem acces la milioane de cărţi, inclusiv la numeroase volume unice care nu au fost citite de mulţi ani şi mii de cărţi care nu se mai editează.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2004

  22.12.2004

  În baza a miliarde de căutări efectuate de utilizatorii Google din întreaga lume, Google Zeitgeist – sfârşitul anului 2004 oferă o perspectivă unică asupra principalelor evenimente şi tendinţe ale anului. Iată care au fost cele mai populare zece interogări:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. jocuri
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25.01.2005

  Lansăm Google Video, un produs care vă permite să căutaţi într-un index de transcrieri din programele de televiziune recente. În acest moment, este vorba numai despre un produs beta aflat în fază iniţială: se afişează numai fotografii statice şi fragmente de text din emisiuni care se potrivesc cu termenii dvs. de căutare şi puteţi căuta numai în emisiuni difuzate pe câteva canale, începând cu decembrie 2004. Dar în lunile viitoare, vom îmbunătăţi constant serviciul Google Video, prin urmare, cum spun cei din domeniul televiziunii, urmăriţi-ne în continuare.

  Aflaţi mai multe

 • Indexul Căutare de imagini

  07.02.2005

  În această zi am depăşit o valoare marcantă, deoarece Google Căutare de imagini a anunţat atingerea cifrei de 1,1 miliarde de imagini indexate, dintre care numai o parte sunt cu pisici.

  Aflaţi mai multe

 • iGoogle

  19.05.2005

  Google Labs lansează pagina de pornire personalizată (numită acum iGoogle), care vă permite să modelaţi internetul aşa cum doriţi (mai mult sau mai puţin), adăugând în pagina de pornire Google titluri de ştiri, informaţii despre starea vremii şi alte funcţii. Cu un singur clic, puteţi reveni la aspectul Google „clasic”.

  Aflaţi mai multe

 • Google Traducere

  22.08.2005

  Ce, cum? Google Traducere obţine un scor bun în cadrul evaluării organizate de guvernul S.U.A. pentru traducerile automate în 2005, iar aşa cum o confirmă datele ulterioare din această cronologie, echipa responsabilă cu serviciul de traducere nu a arătat încă tot ce poate.

  Aflaţi mai multe

 • Google Căutare de bloguri

  15.09.2005

  Este clar că moda bloggingului a luat amploare, dar cum aflaţi despre ce scriu bloggerii? Vă prezentăm Google Căutare de bloguri, care oferă rezultate la viteza cu care v-a obişnuit Google, din bloguri scrise în numeroase limbi, indiferent de locul unde sunt găzduite sau scrise acestea. Puteţi să căutaţi în funcţie de subiect, de adresă URL, de cuvinte cheie sau puteţi să restricţionaţi căutarea dvs. la anumite bloguri sau intervale de date.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2005

  20.12.2005

  Miliarde de căutări pe Google. Un an. Zeitgeist prelucrează aceste căutări pentru a obţine un instantaneu reprezentativ pentru anul care a trecut. Iată topul celor mai populare zece căutări:

  1. myspace
  2. ares
  3. baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. sky news
  8. world of warcraft
  9. green day
  10. leonardo da vinci
 • Google Finance

  21.03.2006

  Vă ajutăm să vă utilizaţi banii cu folos oferindu-vă acces rapid şi simplu la informaţii de afaceri şi la informaţii financiare privind companiile publice şi private, dar şi privind fondurile mutuale. Google Finance include diagrame interactive, căutarea companiilor în funcţie de nume sau de simbolul bursier; articole de pe Ştiri Google, grupate în funcţie de subiect, postări pe blog afişate în timp util de pe Google Căutare de bloguri, grupuri de discuţii cu privire la subiectul care vă interesează şi portofolii simplu de utilizat pentru urmărirea informaţiilor dvs. financiare.

  Aflaţi mai multe

 • Google Trends

  10.05.2006

  Se referă la dvs. Utilizând Google Trends, puteţi evalua în ce măsură întreaga lume este interesată de subiectele dvs. preferate. Introduceţi maximum cinci subiecte şi aflaţi cât de des au fost căutate acestea pe Google de-a lungul timpului. De asemenea, Google Trends afişează cât de des au apărut subiectele dvs. în articolele din Ştiri Google şi în ce regiuni geografice au fost căutate acestea cel mai frecvent.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare Particularizată Google

  23.10.2006

  Mai bun decât Google? De ce nu? Lansarea Motorului de căutare particularizat Google oferă bloggerilor şi proprietarilor de site-uri web capacitatea de a crea un motor de căutare adaptat atât intereselor lor specifice, cât şi intereselor utilizatorilor.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare de brevete

  14.12.2006

  Datorită lansării versiunii beta a serviciului Google Căutare de brevete, puteţi afla povestea din spatele produselor de zi cu zi, cum ar fi banda adezivă şi lentilele de contact, sau puteţi afla despre mii de invenţii necunoscute, despre a căror existenţă probabil nici nu ştiaţi. Google Brevete vă permite să căutaţi în textul integral şi în ilustraţiile a peste 7 milioane de brevete din S.U.A.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2006

  28.12.2006

  Ce a însemnat 2006? Zeitgeist încearcă să răspundă la această întrebare, studiind interogările de căutare pe Google din întregul an. Iată topul celor mai populare zece căutări din 2006:

  1. bebo
  2. myspace
  3. cupa mondială
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Căutare universală

  16.05.2007

  Totul este acum într-un singur loc. În cadrul evenimentului nostru Searchology, am anunţat că ne-am apropiat cu încă un pas de căutarea universală, după ce am creat un mod de a căuta în toate sursele de conţinut – web, imagini, ştiri, hărţi, rezultate locale, videoclipuri, cărţi – şi de a afişa rezultate integrate, clasate în ordinea relevanţei.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2007

  15.12.2007

  Capturăm esenţa anului 2007, prin agregarea a miliarde de interogări de Căutare Google. Iată care au fost interogările din S.U.A. cu cea mai rapidă creştere a popularităţii:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google Traducere

  15.05.2008

  Datorită serviciului Google Traducere, miracolul traducerii instant online este acum posibil şi pentru limbile bulgară, croată, cehă, daneză, finlandeză, hindi, norvegiană, poloneză, română şi suedeză, totalizând 23 de limbi acceptate. Odlično!

  Aflaţi mai multe

 • Doodle 4 Google 2008

  21.05.2008

  Milioane de persoane care au votat online au decis că Grace Moon, o elevă din clasa a şasea, din Castro Valley, California, a trimis cel mai bun doodle pentru ediţia din acest an a concursului Doodle 4 Google.

  Aflaţi mai multe

 • Google Site Search

  03.06.2008

  Datorită lansării serviciului Google Site Search, proprietarii de site-uri web pot activa căutările gestionate de Google pe propriile site-uri web.

  Aflaţi mai multe

 • Knol

  23.07.2008

  Lansăm un nou serviciu numit Knol, datorită căruia este mult mai uşor ca experţii din diferite domenii să scrie şi să distribuie informaţii pe web. Autorii pot să posteze articole competente (cunoscute şi ca articole knol) despre un subiect, putând apoi să le distribuie tuturor. Fiecare articol knol identifică un autor sau un grup de autori, astfel încât cititorii să poată vedea clar cine a scris articolul şi ce acreditări are persoana respectivă, având în acelaşi timp posibilitatea de a comenta, evalua sau examina articolul knol. Utilizând o funcţie nouă, numită „colaborare moderată”, cititorii pot chiar să contribuie în mod direct la articolul knol respectiv. Autorul poate decide apoi dacă doreşte să ia în considerare sugestiile.

  Aflaţi mai multe

 • Indexul de căutare

  25.07.2008

  Cât de mare este de fapt reţeaua web? Anunţăm că sistemul nostru de indexare pentru procesarea linkurilor ne informează că, în prezent, Google înregistrează 1 trilion de adrese URL unice, iar numărul de pagini web individuale creşte cu câteva miliarde de pagini pe zi.

  Aflaţi mai multe

 • Google Suggest

  25.08.2008

  Lansăm Google Suggest, care vă ajută să formulaţi interogări de căutare şi să reduceţi erorile de ortografie, precum şi numărul de apăsări de taste, economisind astfel mii de ore de tastat pentru utilizatorii internetului, milisecundă cu milisecundă, la fiecare căutare.

  Aflaţi mai multe

 • Browserul Google Chrome

  02.09.2008

  Am lansat Google Chrome, un nou browser web open source. Rapid şi sigur, acesta vă permite să accesaţi serviciile dvs. Google preferate – Gmail, Hărţi Google şi Google Docs – cu mai multă uşurinţă ca până acum. Google Chrome oferă, de asemenea, funcţii noi şi unice, de exemplu, o casetă unică pentru adrese web şi căutări, un manager de descărcări simplificat şi o interfaţă menită să maximizeze experienţa dvs. de navigare.

 • A zecea aniversare Google

  02.09.2008

  Timpul zboară - A zecea aniversare Google.

 • Proiectul 10^100

  24.09.2008

  În cadrul celei de-a zecea aniversări a companiei, lansăm Proiectul 10^100 (adică „zece ani, mergând pe o sută”), un concurs de idei, menit să ajute cât mai multe persoane posibil şi un program al cărui scop este să pună cele mai bune dintre aceste idei în practică. Alocăm suma de 10 milioane de dolari lansării acestui proiect şi vă invităm să votaţi ideile dvs. preferate.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2008

  10.12.2008

  Facem cunoscute principalele interogări în tendinţe, care împreună surprind esenţa anului 2008:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google Traducere

  26.02.2009

  Adăugând limbile turcă, thailandeză, maghiară, estonă, albaneză, malteză şi galiciană, anunţăm că Google Traducere este capabil acum să realizeze traduceri automate între 41 de limbi, care împreună acoperă aproximativ 98 % dintre limbile în care citesc în prezent utilizatorii internetului.

  Aflaţi mai multe

 • Profiluri Google

  21.04.2009

  Lansăm Profiluri Google, care vă oferă capacitatea de a controla mai bine ceea ce descoperă alte persoane atunci când vă caută pe dvs. Profilurile apar în partea de jos a paginilor noastre de căutare din S.U.A., atunci când oamenii caută în funcţie de nume.

  Aflaţi mai multe

 • Opţiuni de căutare Google

  12.05.2009

  Poate căutarea pe web să fie mai bună şi mai personalizată? Întotdeauna. Din acest motiv, lansăm Opţiuni de căutare, un panou de instrumente situat în partea stângă a rezultatelor căutării, datorită căruia beneficiaţi de un control mai complex asupra rezultatelor dvs.

  Aflaţi mai multe

 • Doodle 4 Google 2009

  20.05.2009

  Mii de şcolari se înscriu în concurs. Se acordă peste 6 milioane de voturi. Iar Christin Engelberth, o elevă din clasa a şasea din San Antonio, Texas, câştigă concursul 2009 Doodle 4 Google.

  Aflaţi mai multe

 • Google Traducere

  31.08.2009

  Ce? Google Traducere nu accepta limbile afrikaans, bielorusă, islandeză, irlandeză, macedoneană, malaieză, swahili, galeză şi idiş? Ei bine, le acceptă acum.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare în reţelele sociale

  26.10.2009

  Căutare în reţelele sociale, un experiment nou în Google Labs, îmbogăţeşte rezultatele Căutării Google, datorită conţinutului public relevant provenit de la prietenii şi persoanele dvs. de contact, acesta fiind evidenţiat pentru mai multă simplitate, în partea de jos a rezultatelor căutării.

  Aflaţi mai multe

 • Tabloul de bord Google

  05.11.2009

  Noul Tablou de bord Google oferă transparenţă şi o perspectivă generală mai amplă asupra datelor şi informaţiilor dvs. legate de Google. Tabloul de bord rezumă datele pentru fiecare produs pe care îl utilizaţi şi vă furnizează linkuri directe, astfel încât să deţineţi controlul asupra informaţiilor şi a setărilor personale. Beneficiaţi de toate acestea într-o singură locaţie practică şi sigură.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2009

  01.12.2009

  Ce a însemnat anul 2009? Ediţia Zeitgeist de anul acesta surprinde esenţa a miliarde de interogări de căutare Google. Iată interogările anului cu cea mai rapidă creştere a popularităţii:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal activity
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  07.12.2009

  Lansăm Google Goggles, o nouă aplicaţie de căutare vizuală pentru telefoanele Android, care vă permite să căutaţi în reţeaua web realizând o fotografie, în loc să introduceţi cuvintele. Fotografiaţi un punct de interes turistic, un indicator, o siglă, coperta unei cărţi sau o operă de artă pentru a obţine rezultate ale căutării potrivite cu imaginea dvs. Pentru informaţii privind companiile, este suficient să îndreptaţi telefonul dvs. către un magazin, iar Goggles vă afişează numele companiei, utilizând sistemul GPS şi busola telefonului.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare în timp real Google

  07.12.2009

  Noua funcţie Căutare în timp real Google vă ajută să actualizaţi rezultatele la minut cu actualizări live primite de la utilizatorii site-urilor populare, cum ar fi Twitter, precum şi cu titluri de ştiri şi postări pe bloguri publicate cu numai câteva secunde înainte de efectuarea căutării dvs.

  Aflaţi mai multe

 • Ziua de naştere a lui Sir Isaac Newton

  04.01.2010

  Cu ocazia împlinirii a 368 de ani de la naşterea lui Sir Isaac Newton, producem primul nostru doodle interactiv.

 • Dragoste în Paris

  07.02.2010

  Lansăm prima noastră reclamă de la Super Bowl, care spune o poveste de dragoste cu ajutorul termenilor de căutare. Acesta este unul dintre numeroasele videoclipuri create în cinstea dorinţelor umane care motivează căutarea.

 • Topeka

  01.04.2010

  De Ziua păcălelilor, ne schimbăm numele în Topeka, în semn de recunoştinţă pentru oraşul Topeka din Kansas, care şi-a schimbat numele în Google în încercarea de a determina instalarea reţelei noastre experimentale de fibră optică acolo.

  Aflaţi mai multe

 • Un aspect actualizat pentru rezultatele căutării

  05.05.2010

  Implementăm un aspect actualizat pentru pagina cu rezultatele căutării, utilizând un nou panou, în partea stângă, care reuneşte cele mai relevante instrumente de căutare şi criterii pentru interogarea dvs. Acum puteţi comuta rapid între diferite tipuri de rezultate, cum ar fi Cărţi, Imagini şi Ştiri sau puteţi restrânge rezultatele în funcţie de moment sau de subiect. Noua funcţie „Altceva similar” din partea de jos a panoului din partea stângă vă ajută să găsiţi alte subiecte asociate interogării dvs.

  Aflaţi mai multe

 • Doodle PAC-MAN

  21.05.2010

  Pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a jocului PAC-MAN, lansăm primul nostru doodle joc, care include 256 de niveluri distractive de mâncat puncte cu dna. PAC-MAN. Devine atât de popular, încât decidem să îl găzduim permanent.

  Aflaţi mai multe

 • Doodle 4 Google 2010

  26.05.2010

  Ca rezultat a peste 33.000 de desene trimise de elevi şi a milioane de voturi online, ne face plăcere să vă anunţăm că Makenzie Melton, elevă în clasa a treia în El Dorado Springs, Missouri, este câştigătoarea concursului Doodle For Google, ediţia 2010.

  Aflaţi mai multe

 • Personalizaţi Google.com

  02.06.2010

  Lansăm personalizarea paginii de pornire Google.com, permiţându-vă să personalizaţi imaginea de fundal.

  Aflaţi mai multe

 • Caffeine

  08.06.2010

  Lansăm Caffeine, noul nostru sistem de indexare, care furnizează rezultate cu 50 de procente mai recente pentru căutările pe web decât indexul nostru anterior şi este cea mai mare colecţie de conţinut web pe care am oferit-o vreodată.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare în timp real Google

  26.08.2010

  Căutarea în timp real Google primeşte o nouă pagină de pornire independentă, împreună cu mai multe instrumente pentru explorarea şi rafinarea rezultatelor căutării.

  Aflaţi mai multe

 • Doodle Fulerenă

  04.09.2010

  Doodle-ul nostru interactiv comemorează cea de-a 25-a aniversare a fulerenei.

 • Doodle Particulă

  06.09.2010

  Prefigurând lansarea serviciului Google Instant, am lansat acest doodle rapid, distractiv şi interactiv: exact aşa cum ne imaginăm noi căutarea!

 • Google Instant

  08.09.2010

  Lansăm Google Instant, o nouă îmbunătăţire a căutării care afişează rezultatele pe măsură ce introduceţi text. Acum, nu trebuie să terminaţi de introdus termenul de căutare complet, nici să faceţi clic pe „Căutare” pentru a obţine rezultate. Puteţi să utilizaţi formularea sugerată ca feedback pentru a vă ajuta să formulaţi termeni de căutare mai buni şi să adaptaţi căutarea dvs. din mers, până când rezultatele obţinute sunt cele dorite.

  Aflaţi mai multe

 • Raport despre transparența informației

  20.09.2010

  Raportul nostru interactiv privind transparenţa vă permite să vedeţi interogările guvernamentale pe care le-am primit în privinţa utilizatorilor, precum şi solicitările de a retrage sau de a cenzura conţinut.

  Aflaţi mai multe

 • Doodle John Lennon

  09.10.2010

  Imaginaţi-vă acest lucru: un doodle animat pentru a sărbători 70 de ani de la naşterea lui John Lenon.

 • La mulţi ani!

  16.10.2010

  După John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton, acum este rândul dvs. Când vă includeţi ziua de naştere în profilul dvs. Google, pagina de pornire Google va afişa un doodle numai pentru dvs. în această zi specială (trebuie numai să vă conectaţi).

 • Căutare de locaţii

  27.10.2010

  Lansăm Căutare de locaţii, un tip nou de căutare locală care organizează informaţiile din lumea întreagă în funcţie de locaţii. Acum, când căutaţi informaţii locale, se va afişa o listă de locaţii specifice, marcate cu indicatoare roşii, astfel încât puteţi decide cu uşurinţă unde doriţi să mergeţi. De asemenea, Căutarea de locaţii oferă linkuri mai relevante pe o singură pagină cu rezultate şi furnizează linkuri către alte pagini pentru mai multe informaţii, ajutându-vă astfel să găsiţi mai rapid locaţia pe care o căutaţi.

  Aflaţi mai multe

 • Previzualizări instant

  09.11.2010

  Lansăm Previzualizări instant, o previzualizare vizuală a rezultatelor căutării, care vă ajută să alegeţi rapid rezultatul potrivit afişând o captură de ecran pentru fiecare opţiune, conţinând casete cu text care evidenţiază termenul căutat pe pagina previzualizată. Făcând clic o dată pe lupă în rezultatele dvs., se va afişa o previzualizare instant a paginii web respective. După ce activaţi Previzualizările instant, puteţi trece cu mouse-ul peste orice alt rezultat pentru a afişa altă previzualizare.

  Aflaţi mai multe

 • Rezultate NBA live

  03.12.2010

  Utilizând site-ul NBA.com, aruncăm la coş şi marcăm! Vă oferim scorurile meciurilor în timp real, programe, clasamente, linkuri către actualizări live, previzualizări ale meciurilor şi rezumate - totul în rezultatele căutării.

  Aflaţi mai multe

 • Căutare de locaţii pe mobil

  03.12.2010

  Serviciul Căutare de locaţii ajunge pe telefoanele mobile, permiţându-vă să căutaţi [muzee Bucureşti] pe dispozitivul smartphone şi să obţineţi rezultate web pentru Muzeul Antipa, însoţite de comentarii şi evaluări, iar toate aceste informaţii sunt bine organizate într-un singur grup.

  Aflaţi mai multe

 • Magazinul web Chrome

  07.12.2010

  Deschidem Magazinul web Chrome, o piaţă online unde puteţi descoperi mii de aplicaţii, extensii şi teme pentru Google Chrome. Aici, puteţi să căutaţi sau să răsfoiţi diferite categorii şi pagini cu elemente individuale. De asemenea, puteţi să scrieţi sau să citiţi recenzii şi evaluări. Dacă utilizaţi mai multe computere, puteţi să sincronizaţi aplicaţiile, extensiile şi temele pe toate computerele dvs., utilizând funcţia de sincronizare a browserului.

  Aflaţi mai multe

 • Zeitgeist 2010

  09.12.2010

  Capturăm esenţa anului 2010, prin agregarea a miliarde de interogări de Căutare Google. Exploraţi tendinţele, evenimentele şi un videoclip rezumat pentru anul 2010. Iată topul celor mai populare zece căutări cu cea mai rapidă creştere a popularităţii:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Instant pentru mobil

  10.12.2010

  Din dorinţa de a oferi tuturor utilizatorilor rezultate ale căutării obţinute cu o viteză fulgerătoare, lansăm o versiune beta a serviciului Google Instant pentru mobil, în peste 28 de limbi şi în peste 40 de ţări din întreaga lume.

  Aflaţi mai multe

 • Actualizare pentru Căutarea în reţelele sociale

  17.02.2011

  Anunţăm actualizări pentru Căutarea în reţelele sociale. Dacă sunteţi conectat(ă) la Contul Google, acum puteţi să afişaţi rezultate şi linkuri distribuite de la persoanele cu care sunteţi conectat(ă) pe Twitter, Flickr, Blogger şi pe alte site-uri web disponibile pentru public, acestea fiind incluse în pagina cu rezultatele căutării. Numele şi fotografiile de profil ale persoanelor care au distribuit sau au publicat aceste informaţii apar sub rezultate.

  Aflaţi mai multe

 • Recipe View

  24.02.2011

  Lansăm Recipe view, unde puteţi să adaptaţi rezultatele căutării pentru a afişa numai reţete, utilizând apoi evaluări, ingrediente şi imagini clar marcate pentru a alege reţeta potrivită. De asemenea, puteţi să căutaţi anumite reţete, cum ar fi [fursecuri cu ciocolată], subiecte mai largi, de exemplu, [căpşuni] sau chiar să găsiţi reţete pentru o anumită sărbătoare sau un anumit eveniment [Paşte]. Pentru a accesa Recipe View, faceţi clic pe linkul „Reţete” în panoul din partea stângă a paginii cu rezultatele căutării.

 • Îmbunătăţiri pentru Profiluri Google

  02.03.2011

  Inaugurăm un nou aspect pentru Profiluri Google, devenind astfel mai uşor pentru dvs. să controlaţi şi să îmbogăţiţi profilul dvs. public. Accesând profiles.google.com, puteţi să creaţi un profil care reprezintă cel mai bine modul în care doriţi să fiţi văzut de lumea întreagă.

  Aflaţi mai multe

 • Previzualizări instant pe Google Mobil

  08.03.2011

  Lansăm Previzualizări instant pe mobil. La fel ca versiunea pentru desktop a Previzualizărilor instant, aceasta vă permite să comparaţi vizual rezultatele căutării din capturile de ecran ale paginilor web. Astfel, puteţi alege rezultatul adecvat mai uşor şi mai rapid.

  Aflaţi mai multe

 • Butonul +1

  30.03.2011

  Vă prezentăm butonul +1, reprezentând o prescurtare pentru „iată ceva interesant” sau pentru „merită văzut”. Faceţi clic pe butonul +1 pentru a ajuta prietenii, persoanele de contact şi pe ceilalţi utilizatori de pe web să găsească tot ce are Căutarea Google mai bun de oferit. +1rile vă pot fi de ajutor, de asemenea, afişând pentru dvs. recomandările potrivite pentru subiectele care vă interesează, exact atunci când le doriţi, în rezultatele căutării.

 • Doodle Charlie Chaplin

  15.04.2011

  Cu ocazia împlinirii a 122 de ani de la naşterea lui Sir Charles Spencer Chaplin, am creat primul nostru doodle video cu acţiune în direct.

  Urmăriţi-l acum

 • Google Căutare de imagini cu sortare

  09.05.2011

  Permitem utilizatorilor să sorteze în funcţie de subiect în Google Căutare de imagini, astfel încât să nu vă limitaţi la răsfoirea vizuală a subiectelor, ci să găsiţi imaginea exactă pe care o căutaţi făcând clic pe Sortare după subiect în panoul din partea stângă pentru a organiza instantaneu rezultatele.

  Aflaţi mai multe

 • 96 de ani de la naşterea lui Les Paul

  09.06.2011

  Exersaţi-vă abilităţile de chitarist online cu acest doodle interactiv.

 • Pagini instant

  14.06.2011

  Vă prezentăm Pagini instant, o nouă funcţie menită să ajute utilizatorii să acceseze şi mai rapid rezultatele dorite ale căutării, în unele cazuri, chiar instant! Funcţia Pagini instant devine posibilă datorită tehnologiei de pregătire a afişării pe care o integrăm în Chrome, aceasta fiind declanşată în mod inteligent când considerăm că ştim care rezultat este cel mai bun pentru căutarea dvs.

 • Căutare vocală

  14.06.2011

  Vă prezentăm pentru prima oară căutarea vocală pe computere. În loc să introduceţi text, puteţi să faceţi clic pe pictograma microfon pentru a rosti căutarea dvs. şi pentru a găsi ceea ce căutaţi. Orice subiect care vă interesează, indiferent dacă este vorba despre prognoza meteo, despre programul cinematografelor sau despre un lucru care ştiţi cum se rosteşte, dar nu ştiţi cum se scrie, cum ar fi reţetă bologneză cu mozzarella, dacă puteţi rosti interogarea, o puteţi căuta.

 • Căutarea după imagine

  14.06.2011

  Introducem posibilitatea de a căuta după imagine. Acum, puteţi să utilizaţi atât propriile dvs. fotografii, cât şi imaginile de pe web pentru a începe căutarea dvs. pe Google. Când căutaţi după o imagine, se vor afişa rezultate care vă arată unde apare imaginea respectivă pe web, dar şi alte imagini similare cu aceasta. Vă vom indica pagini web care conţin imaginea respectivă sau vom găsi aceeaşi imagine cu dimensiuni sau rezoluţii diferite.

 • Căutare de zboruri

  13.09.2011

  Lansăm Căutare de zboruri, un nou instrument care vă permite să exploraţi opţiunile de zboruri cu avionul şi să vă planificaţi călătoria. Utilizând instrumentul Căutare de zboruri, puteţi afişa o listă uşor de examinat de zboruri convenabile. Nu sunteţi sigur(ă) unde doriţi să călătoriţi? Căutarea de zboruri vă poate ajuta să exploraţi diverse opţiuni de călătorii şi destinaţii. Selectaţi un oraş de plecare şi puteţi naviga pe hartă pentru a găsi opţiuni de bilete pentru diverse destinaţii. Căutarea de zboruri vă va ajuta, de asemenea, să aflaţi la ce date puteţi beneficia de preţuri mici.

  Aflaţi mai multe

 • Persoane şi pagini asociate

  10.01.2012

  Vă prezentăm persoane şi pagini similare la căutare, oferindu-vă astfel posibilitatea de a descoperi oameni şi mărci asociate căutării pe care o efectuaţi şi de a intra în contact prin adăugarea lor în cercurile dvs.

 • Profiluri în căutare

  10.01.2012

  În cadrul serviciului Căutarea şi lumea dvs., lansăm Profiluri în căutare, o funcţie care vă permite să găsiţi persoane mai rapid, afişând profilul Google al acestora, chiar atunci când tastaţi numele lor pentru a le căuta. Creând un profil Google şi setându-l ca disponibil la căutare, faceţi posibilă afişarea celui mai relevant conţinut despre dvs. de către Google.

 • Rezultate personale

  10.01.2012

  Lansăm Rezultate personale ca funcţie a serviciului Căutarea şi lumea dvs. Beneficiind de rezultate personale, se vor afişa sfaturi, fotografii şi postări relevante de la prietenii dvs., chiar în dreptul rezultatelor de pe web. Rezultatele personale sunt marcate cu o pictogramă, astfel încât să ştiţi că sunt numai pentru dvs. Întrucât aceste rezultate sunt personale şi private, va trebui să fiţi conectat(ă) la Google pentru ca acestea să se afişeze.

 1. 1997
  • Lansarea Căutării Google

   Lansarea Căutării Google

 2. 1998
  • Primul doodle

   Primul doodle

 3. 2000
  • Limbi

   Limbi

  • Indexul de căutare

   Indexul de căutare

  • Limbi

   Limbi

  • Bara de instrumente Google

   Bara de instrumente Google

 4. 2001
  • Limbi

   Limbi

  • Google Căutare de imagini

   Google Căutare de imagini

  • Indexul de căutare

   Indexul de căutare

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Ştiri Google

   Ştiri Google

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Indexul de căutare

   Indexul de căutare

  • Gmail

   Gmail

  • Căutarea prin SMS pe Google Mobil

   Căutarea prin SMS pe Google Mobil

  • Google Academic

   Google Academic

  • Google Căutare pe desktop

   Google Căutare pe desktop

  • Indexul de căutare

   Indexul de căutare

  • Google Căutare de cărţi

   Google Căutare de cărţi

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Indexul Căutare de imagini

   Indexul Căutare de imagini

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Traducere

   Google Traducere

  • Google Căutare de bloguri

   Google Căutare de bloguri

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Google Trends

   Google Trends

  • Căutare Particularizată Google

   Căutare Particularizată Google

  • Căutare de brevete

   Căutare de brevete

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Căutare universală

   Căutare universală

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Traducere

   Google Traducere

  • Doodle 4 Google 2008

   Doodle 4 Google 2008

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Indexul de căutare

   Indexul de căutare

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Browserul Google Chrome

   Browserul Google Chrome

  • A zecea aniversare Google

   A zecea aniversare Google

  • Proiectul 10^100

   Proiectul 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Traducere

   Google Traducere

  • Profiluri Google

   Profiluri Google

  • Opţiuni de căutare Google

   Opţiuni de căutare Google

  • Doodle 4 Google 2009

   Doodle 4 Google 2009

  • Google Traducere

   Google Traducere

  • Căutare în reţelele sociale

   Căutare în reţelele sociale

  • Tabloul de bord Google

   Tabloul de bord Google

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Căutare în timp real Google

   Căutare în timp real Google

 13. 2010
  • Ziua de naştere a lui Sir Isaac Newton

   Ziua de naştere a lui Sir Isaac Newton

  • Dragoste în Paris

   Dragoste în Paris

  • Topeka

   Topeka

  • Un aspect actualizat pentru rezultatele căutării

   Un aspect actualizat pentru rezultatele căutării

  • Doodle PAC-MAN

   Doodle PAC-MAN

  • Doodle 4 Google 2010

   Doodle 4 Google 2010

  • Personalizaţi Google.com

   Personalizaţi Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Căutare în timp real Google

   Căutare în timp real Google

  • Doodle Fulerenă

   Doodle Fulerenă

  • Doodle Particulă

   Doodle Particulă

  • Google Instant

   Google Instant

  • Raport despre transparența informației

   Raport despre transparența informației

  • Doodle John Lennon

   Doodle John Lennon

  • La mulţi ani!

   La mulţi ani!

  • Căutare de locaţii

   Căutare de locaţii

  • Previzualizări instant

   Previzualizări instant

  • Rezultate NBA live

   Rezultate NBA live

  • Căutare de locaţii pe mobil

   Căutare de locaţii pe mobil

  • Magazinul web Chrome

   Magazinul web Chrome

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Instant pentru mobil

   Google Instant pentru mobil

 14. 2011
  • Actualizare pentru Căutarea în reţelele sociale

   Actualizare pentru Căutarea în reţelele sociale

  • Recipe View

   Recipe View

  • Îmbunătăţiri pentru Profiluri Google

   Îmbunătăţiri pentru Profiluri Google

  • Previzualizări instant pe Google Mobil

   Previzualizări instant pe Google Mobil

  • Butonul +1

   Butonul +1

  • Doodle Charlie Chaplin

   Doodle Charlie Chaplin

  • Google Căutare de imagini cu sortare

   Google Căutare de imagini cu sortare

  • 96 de ani de la naşterea lui Les Paul

   96 de ani de la naşterea lui Les Paul

  • Pagini instant

   Pagini instant

  • Căutare vocală

   Căutare vocală

  • Căutarea după imagine

   Căutarea după imagine

  • Căutare de zboruri

   Căutare de zboruri

 15. 2012
  • Persoane şi pagini asociate

   Persoane şi pagini asociate

  • Profiluri în căutare

   Profiluri în căutare

  • Rezultate personale

   Rezultate personale