Drive logo

Raziščite funkcije shrambe aplikacije Drive

Vaše datoteke po vaše – Funkcije aplikacije Drive

 

Vaša shramba je povezana s storitvami Drive, Gmail in Google Foto, tako da lahko shranite datoteke in e-poštne priloge ter varnostno kopirate fotografije neposredno v Drive. Po potrebi lahko kupite tudi večji paket prostora za shranjevanje v oblaku.

Logotip za 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v storitvi Google Drive

Fotografije, videoposnetki, predstavitve, PDF-ji – celo datoteke Microsoft Office. Prav vse lahko shranite v Drive ne glede na to, za katero vrsto datoteke gre.

Seznam vrst datotek v storitvi Google Drive, vključno s slikami, dokumenti in glasbo

Datoteke v storitvi Drive so zasebne, dokler se jih ne odločite dati v skupno rabo. Le z nekaj kliki lahko povabite druge, naj si ogledajo, komentirajo in urejajo poljubne datoteke ali mape, ki jih izberete. Spletno sodelovanje še nikoli ni bilo tako preprosto.

Možnosti zasebnosti in skupne rabe v storitvi Google Drive

Varnost vaših datotek je na prvem mestu. Zato v storitvi Drive ostane varna prav vsaka datoteka ne glede na to, kaj se zgodi z vašim pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali osebnim računalnikom. Drive je šifriran s tehnologijo SSL, kar je isti varnostni protokol, ki ga uporabljajo tudi Gmail in druge Googlove storitve.

Varnostno zaklepanje storitve Google Drive

Narejen za delo z Googlom

 
Shranjevanje fotografije iz Gmailove priloge v Drive z enim klikom

Premaknite miškin kazalec nad prilogo v Gmailu in poiščite logotip Drive. Tukaj lahko poljubne priloge shranite neposredno v Drive, kjer jih razporedite in daste v skupno rabo na enem varnem mestu.

Shranjevanje fotografije iz Gmailove priloge v Drive z enim klikom

Drive prepozna stvari na slikah in besedilo v optično prebranih dokumentih, zato so med rezultati iskanja za besedno zvezo »Eifflov stolp« na primer tako besedilni dokumenti s to besedno zvezo kot slike Eifflovega stolpa.

Fotografija obale Oregona, shranjena v Google Drive in dana v skupno rabo v Googlu+

Shranite fotografije v Drive in opazujte, kako bodo zaživele v storitvi Google Foto. Naj bodo vaše fotografije videti kot delo profesionalca, ne da bi to zahtevalo poseben trud. Poleg tega ustvarjajte animacije, filme in drugo …

Podatki storitve Google Drive v prenosnikih Chromebook

Google Drive je vgrajen v Chromebooke, zato se vaše datoteke in fotografije samodejno varnostno kopirajo. Z večino novih Chromebookov dobite 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ki vam je na voljo 2 leti.

 

Pametnejše delo z aplikacijami

 

Ustvarjajte in sodelujte z drugimi. Z našimi aplikacijami Dokumenti, Preglednice in Predstavitve lahko daste dokumente in datoteke v skupno rabo, oblikujete preglednice in mimogrede ustvarite predstavitev.

Google Dokumenti, Preglednice in Predstavitve v storitvi Google Drive, na voljo za skupno rabo

Storitev Google Obrazci vam omogoča, da izvedete anketo ali hitro ustvarite seznam ekipe s preprostim spletnim obrazcem. Nato si lahko ogledate rezultate, ki so pregledno razvrščeni v preglednici.

Primer za Google Obrazce v storitvi Google Drive

Oblikujte postavitev diagramov, ustvarite diagrame poteka in jih nato preprosto dodajte v druge dokumente ali jih vdelajte v spletno mesto s storitvijo Google Risbe.

Ikona Google Risbe

Uredite fotografijo profila, načrtujte videz okolice, ustvarite miselni vzorec in mnogo drugega. Z uporabo več kot 100 aplikacij za Drive lahko s svojimi datotekami naredite več. Namestite poljubno aplikacijo iz zbirke za Drive v spletni trgovini Chrome in jo preskusite.

Na voljo je več kot 100 aplikacij za Google Drive

Izkoristite Drive še bolje

 
Primer shranjevanja dokumentov v Drive s fotografiranjem s telefonom Android

Skenirajte vse papirne dokumente z aplikacijo Drive za Android. Zajemite fotografijo dokumenta, npr. potrdila, dopisa ali izjave, in jo shranite v Google Drive kot datoteko PDF.

Preklapljanje med storitvijo Google Drive brez povezave in spletno storitvijo Google Drive

Če datoteke shranite za uporabo v načinu brez povezave, si jih lahko ogledate tudi brez vzpostavljene povezave, npr. na letalu ali v stavbah s šibkim signalom.

Primer zgodovine različic za datoteko v storitvi Google Drive

Pri večini vrst datotek imate pregled za kar 30 dni za nazaj, zato lahko vidite, kdo je opravil spremembe, ter obnovite prejšnje različice. Vodenje različic datotek še nikoli ni bilo tako preprosto.