Najnovejše funkcije, nasveti in zvijače za iskanje

Tukaj boste našli najnovejše funkcije ter nasvete in zvijače za Iskanje Google, s katerimi boste postali mojster iskanja. Če želite biti pravi računalniški frik, si oglejte še zgodbo o iskanju ali druge zabavne projekte, s katerimi se ukvarjamo na našem igrišču.

Novosti

Oglejte si novosti, ki smo jih uvedli z novimi funkcijami Iskanja Google.

Iskanje letov

14. 03. 12

Raziščite možnosti letalskih potovanj in načrtujte potovanja z le nekaj kliki. S storitvijo Iskanje letov lahko poiščete in rezervirate lete v Združenih državah in iz Združenih držav do številnih mednarodnih destinacij.

Več o tem.

Predogledi sorodnega iskanja

23. 02. 12

S predogledi sorodnega iskanja najdite izjemno sliko, ki jo iščete, ali raziščite temo s slikami. Našli jih boste na vrhu rezultatov slikovnega iskanja.

Več o tem.

Prilagojeni rezultati

10. 01. 12

Vsi iščemo odlična priporočila pri ljudeh, ki jih poznamo in jim zaupamo. Osebni rezultati omogočajo, da so ustrezni nasveti, fotografije in objave vaših prijateljev prikazani ob rezultatih iskanja v spletu.

Več o tem.

Razvoj Iskanja Google

Preberite več o Googlu in raziščite naše inovacije, funkcije ter mejnike na področju iskanja od ustanovitve podjetja leta 1997.

 • Predstavitev Iskanja Google

  4. 09. 97

  Larry in Sergey, podiplomska študenta računalništva na univerzi Stanford, se po enem letu sodelovanja pri razvoju iskalnika BackRub, ki gostuje v stanfordskih strežnikih, odločita, da ga preimenujeta. Po razmisleku o najrazličnejših možnostih se odločita za Google, izpeljanko iz besede »googol«, matematičnega izraza za število 1 s 100 ničlami.

 • Prvi priložnostni logotip

  30. 08. 98

  Tradicija priložnostnih logotipov na domači strani se rodi, ko Larry in Sergey v Googlov logotip vključita simbol gorečega moža »Burning Man«, preden se odpravita na istoimenski festival v Nevadi.

 • Jeziki

  9. 05. 00

  V želji, da bi organizirali svetovne informacije, omogočimo Google.com v desetih dodatnih jezikih: francoščini, nemščini, italijanščini, švedščini, finščini, španščini, portugalščini, nizozemščini, norveščini in danščini.

 • Iskalni indeks

  26. 06. 00

  Google vstopi v novo tisočletje, stoletje, desetletje in obdobje spletnega iskanja, ko postane največji svetovni indeks spletnih strani.

 • Jeziki

  12. 09. 00

  Google omogoči iskanje v kitajščini, japonščini in korejščini, s čimer povečamo skupno število podprtih jezikov na 15. Klingonščine žal (še) ne podpiramo.

 • Google Orodna vrstica

  11. 12. 00

  Izdaja vtičnika za brskalnik Google Orodna vrstica omogoča iskanje z Googlovim iskalnikom, ne da bi bilo treba obiskati našo domačo stran. Z drugimi besedami, odslej lahko Google uporabljate na vseh spletnih straneh, ne da bi bilo treba obiskati Google.com, tako da prenesete Google Orodno vrstica in jo namestite v brskalniku.

 • Jeziki

  27. 03. 01

  Ker nismo zadovoljni s počasnim prevajanjem Googlovega vmesnika v nešteto svetovnih jezikov, uvedemo prevajalsko konzolo, prek katere nam uporabniki lahko pomagajo pri delu. Prav vsak uporabnik Googla lahko prostovoljno prevede celotne strani ali njihove dele v katerega koli izmed več kot sto jezikov. Prostovoljci so Google že prevedli v katalonščino, afrikanščino, ruščino in češčino, vsak teden pa dodajamo nove jezike. Zdaj je Google.com na voljo v 26 jezikih.

 • Google Iskanje slik

  28. 07. 01

  Če slika pove več kot tisoč besed, kaj pravite na milijon slik? Oziroma 250 milijonov slik, če smo natančni? Uvedemo storitev Google Iskanje slik (različico beta), ki je najizčrpnejši način za iskanje slik v spletu. Poleg tega jo je prav tako preprosto uporabljati kot druge Googlove storitve spletnega iskanja.

 • Iskalni indeks

  11. 12. 01

  Googlov spletni indeks obsega že 3 milijarde spletnih dokumentov, kar se za tisti čas zdi veliko.

 • Duha časa leta 2001 ujamemo na osnovi več milijard poizvedb z iskalnikom Google. Po pregledu več kot 150 milijonov poizvedb na dan vam ponujamo deset najbolj priljubljenih:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. anthrax
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google News

  23. 09. 02

  Vroče! Vroče! Predstavimo Google News z odmevnimi novicami iz približno 4000 virov z vsega sveta. Novice so samodejno razvrščene v kategorije, teme pa posodabljamo ves dan, tako da ob vsakem obisku izveste nekaj novega.

 • Duha časa leta 2002 ujamemo s Zeitgeistom, ki na podlagi več kot 55 milijard iskalnih poizvedb, ki so jih v tem letu opravili uporabniki Googla po svetu, ponuja poseben vpogled v najpomembnejše dogodke in najpriljubljenejše trende leta. To so zmagovalne poizvedbe leta:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. winter olympics
  4. world cup
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12. 12. 02

  Predstavimo Froogle (zdaj Google Product Search), storitev za iskanje izdelkov, ki Googlove objektivne, nepristranske rezultate uvaja v svet spletnega nakupovanja. Froogle išče po več milijonih ustreznih spletnih mest, da lahko uporabniki hitro najdejo tisto, po čemer hrepenijo, poudarjena pa so tista mesta, ki ponujajo izdelek, ki ga iščejo. Že kmalu na začetku smo sklenili, da Google ne bo nikoli zaračunaval za prikaz rezultatov iskanja, zato so lahko uporabniki vedno prepričani, da so rezultati resnični, ne plačani.

 • Na osnovi 55 milijard iskalnih poizvedb v preteklem letu predstavimo Zeitgeist za leto 2003, ki ponuja enkraten vpogled v najpomembnejše dogodke in najpriljubljenejše trende leta. To je deset najbolj priljubljenih iskalnih poizvedb:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. iraq
  8. lord of the rings
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Iskalni indeks

  17. 02. 04

  Naš iskalni indeks doseže nov mejnik: šest milijard elementov, vključno s 4,28 milijarde spletnih strani in 880 milijoni slik.

 • Gmail

  1. 04. 04

  Preskusimo različico Gmaila za predogled, brezplačno storitev za spletno pošto, ki temelji na iskanju in lahko shrani do 8 milijard bitov podatkov – kar ustreza 500.000 stranem e-poštnih sporočil. Na uporabnika. Navdih za Gmail nam je dal uporabnik Googla, ki se je pritoževal nad slabo kakovostjo obstoječih e-poštnih storitev.

  Več o tem

 • SMS-iskanje za mobilne naprave

  7. 10. 04

  Predstavimo storitev OMG – Google SMS (za besedilna sporočila), priročno možnost za iskanje bližnjih restavracij, opisov besed, cen izdelkov ali poštnih številk. S storitvijo Google SMS lahko celo izračunate napitnino. Če vaš telefon podpira sporočila SMS, lahko v Združenih državah pošljete poizvedbo na petmestno številko: 46645 (GOOGL pri večini telefonov). Rezultate poizvedbe prejmete v obliki SMS-ov, ne povezav.

  Več o tem

 • Google Učenjak

  8. 10. 04

  Preskusna različica Google Učenjaka akademikom omogoča iskanje po strokovni literaturi, kot so pregledane različice, znanstvena dela, knjige, nepregledane različice, izvlečki in tehnična poročila – in to brezplačno. Pri Googlu smo si veliko pomagali z znanstvenimi raziskavami. S to storitvijo se skušamo oddolžiti znanstveni skupnosti. Upamo, da bo Google Učenjak vsem omogočil, da se postavimo ob bok velikanov.

  Več o tem

 • Google Desktop Search

  14. 10. 04

  Google Desktop Search Googlovo iskalno tehnologijo pripelje do zadnje podatkovne meje: do trdih diskov uporabnikov. Ta mali program (700 KB) je namenjen iskanju najrazličnejših datotek na trdem disku, med drugim datotek zbirke Office, e-pošte, klepetov AIM in datotek PDF, pa tudi glasbe, slik, videoposnetkov in še česa.

  Več o tem

 • Iskalni indeks

  10. 11. 04

  Objavimo podatek, da naš indeks spletnih strani vsebuje že 8 milijard vnosov. Za tisti čas se to zdi veliko.

  Več o tem

 • Google Iskanje knjig

  14. 12. 04

  Knjige sveta, ohranjene za vekomaj, ki jih ponuja program Google Print (pozneje preimenovan v Google Iskanje knjig). Napovemo sklenitev partnerstev za optično branje knjig z univerzitetnimi knjižnicami v Harvardu, Stanfordu, Michiganu, Oxfordu in newyorško javno knjižnico. Naš cilj: omogočiti novim generacijam, da bodo na preprostejši način spoznavale svet knjig. V sodelovanju s knjižnicami in založbami omogočamo dostop do več milijonov knjig, tudi številnih publikacij, ki jih ljudje že dolga leta ne berejo več, in do več tisoč knjig, ki se ne tiskajo več.

  Več o tem

 • Na osnovi več milijard iskalnih poizvedb, ki so jih opravili uporabniki Googla po svetu, Zeitgeist za leto 2004 ponuja poseben vpogled v največje dogodke in trende leta. Tu je deset najpogostejših poizvedb:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. chat
  6. games
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25. 01. 05

  Predstavimo Google Video, izdelek, ki omogoča iskanje po indeksu prepisov nedavnih televizijskih programov. Za zdaj gre samo za zgodnjo različico beta: prikazuje samo slike in izvlečke besedila iz oddaj, ki ustrezajo iskalnim izrazom, iščete pa lahko samo oddaje določenih kanalov od decembra 2004 dalje. V prihodnjih mesecih bomo Google Video še izboljševali, zato »ostanite še naprej z nami«, kot radi rečejo televizijci.

  Več o tem

 • Iskalni indeks za slike

  7. 02. 05

  Ta dan je velika prelomnica, saj storitev Google Iskanje slik objavi, da smo indeksirali 1,1 milijarde slik, na katerih niso samo mačke.

  Več o tem

 • iGoogle

  19. 05. 05

  Storitev Google Labs izda prilagojeno domačo stran (zdaj ji pravimo iGoogle), ki omogoča, da internet oblikujete po svojem okusu (bolj ali manj), tako da na Googlovo domačo stran dodate novice, vreme in druge funkcije. Z enim samim klikom z miško spet preklopite na običajni Googlov videz.

  Več o tem

 • Google Prevajalnik

  22. 08. 05

  Prosim? Google Prevajalnik se dobro odreže pri oceni strojnega prevajanja, ki jo leta 2005 izvede vlada Združenih držav – in kot pričajo poznejši datumi na tej časovnici, je to šele začetek prevajalske skupine.

  Več o tem

 • Google Iskanje spletnih dnevnikov

  15. 09. 05

  Spletni dnevniki so se očitno prijeli – toda kako izvedeti, o čem avtorji pišejo? Uvedemo storitev Google Iskanje spletnih dnevnikov, ki omogoča enako hitre rezultate iskanja kot iskalnik Google za spletne dnevnike v številnih jezikih, ne glede na to, kje gostujejo ali kje so bili napisani. Iščete lahko po temah, URL-jih in ključnih besedah ali pa iskanje omejite na določene spletne dnevnike ali časovna obdobja.

  Več o tem

 • Več milijard iskalnih poizvedb v iskalniku Google. Eno leto. Zeitgeist prve pretvori v vtis o drugem. Deset najpogostejših iskalnih poizvedb:

  1. Myspace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21. 03. 06

  Pomagamo vam obračati denar s hitrim in preprostim dostopom do poslovnih in finančnih informacij o javnih in zasebnih podjetjih ter vzajemnih skladih. Storitev Google Finance vsebuje interaktivne diagrame, možnost iskanja podjetij po imenu ali kodi borzne tečajnice, po temah razvrščene novice iz storitve Google News, najnovejše spletne dnevnike iz storitve Google Iskanje spletnih dnevnikov, skupine za razprave o finančnih temah in preproste portfelje za sledenje finančnim podatkom uporabnika.

  Več o tem

 • Google Trends

  10. 05. 06

  Za vas gre. Z Google Trendi lahko preverite, ali se drugim po svetu vaše najljubše teme zdijo zanimive ali ne. Vnesete lahko največ pet tem in si ogledate, kako pogosto so bile uporabljene kot iskalni niz v Googlu. Google Trendi prikažejo tudi, kako pogosto so se vaše najljubše teme pojavljale v storitvi Google Nes in na katerih zemljepisnih območjih so jih največkrat uporabili za iskanje.

  Več o tem

 • Google Iskanje po meri

  23. 10. 06

  Boljše od Googla? Zakaj pa ne? Uvedba Googlove tehnologije za iskanje po meri piscem spletnih dnevnikov in lastnikom spletnih mest omogoča, da ustvarijo iskalnik, prilagojen svojim posebnim potrebam in potrebam uporabnikov.

  Več o tem

 • Google Iskanje patentov

  14. 12. 06

  S preskusno različico Google Iskanja patentov lahko izveste zgodbo o nastanku proizvodov, ki jih uporabljamo vsak dan, na primer o samolepilnem traku in kontaktnih lečah, ali poiščete več informacij o neznanih izumih, za katere niste niti vedeli, da obstajajo. Funkcija omogoča iskanje po celotnem besedilu in ilustracijah več kot 7 milijonov patentov, registriranih v Združenih državah.

  Več o tem

 • Kaj je prineslo leto 2006? Zeitgeist poskuša odgovoriti na to vprašanje s preučevanjem iskalnih poizvedb v Googlu v tem letu. Najpogostejše iskalne poizvedbe v letu 2006 so:

  1. bebo
  2. myspace
  3. world cup
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Univerzalno iskanje

  16. 05. 07

  Vse na enem mestu. Na dogodku Searchology objavimo napredek na področju univerzalnega iskanja, potem ko omogočimo iskanje po vseh virih vsebine – spletu, slikah, novicah, zemljevidih, lokalnih informacijah, videoposnetkih, knjigah – in prikaz združenih rezultatov, razvrščenih po pomembnosti.

  Več o tem

 • Duha časa leta 2007 ujamemo na osnovi več milijard poizvedb z iskalnikom Google. Tu je deset najpogostejših poizvedb v Združenih državah:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google Prevajalnik

  15. 05. 08

  Google Prevajalnik odslej omogoča takojšnje spletno prevajanje v bolgarščino, hrvaščino, češčino, danščino, finščino, hindujščino, norveščino, poljščino, romunščino in švedščino za 23 podprtih jezikov. Odlično!

  Več o tem

 • Doodle 4 Google 2008

  21. 05. 08

  Več milijonov spletnih glasov odloči, da je šestošolka Grace Moon iz kraja Castro Valley v Kaliforniji ustvarila najboljši priložnostni logotip za Google.

  Več o tem

 • Google Site Search

  3. 06. 08

  Z uvedbo storitve Google Site Search lastnikom spletnih mest omogočimo, da lahko na teh mestih izvajajo iskanje z Googlovo tehnologijo.

  Več o tem

 • Knol

  23. 07. 08

  Predstavimo novo storitev Knol, namenjeno strokovnjakom, ki želijo pisati in si izmenjevati informacije v spletu. Avtorji lahko objavilo strokovne članke (ki jim pravimo knol) o posamezni temi, nato pa si izmenjujejo znanje z drugimi. Vsak knol ima avtorja ali skupino avtorjev, da lahko bralci takoj vidijo, kdo ga je napisal in kakšne so njegove kvalifikacije, članek pa lahko tudi ocenijo ali napišejo mnenje oziroma komentar o njem. Z novo funkcijo moderiranega sodelovanja lahko bralci celo neposredno prispevajo k vsebini knola. Avtor lahko nato odloči, ali bo predloge upošteval.

  Več o tem

 • Iskalni indeks

  25. 07. 08

  Kako velik je pravzaprav splet? Sporočimo, da po našem sistemu indeksiranja za obdelavo povezav Google zdaj šteje 1 bilijon enoličnih naslovov URL, število posameznih spletnih strani pa se vsak dan poveča za nekaj milijard.

  Več o tem

 • Google Suggest

  25. 08. 08

  Predstavimo funkcijo Google Suggest, ki pomaga oblikovati poizvedbe ter zmanjšati število napak pri črkovanju in število pritiskov tipk, uporabnikom interneta pa prihrani več tisoč ur tipkanja – v vsakem delčku sekunde prikaže rešitev.

  Več o tem

 • Brskalnik Google Chrome

  2. 09. 08

  Predstavimo Google Chrome, novi odprtokodni spletni brskalnik. Je hiter in varen ter omogoča dostop do najbolj priljubljenih Googlovih storitev – Gmaila, Google Zemljevidov in Google Dokumentov – preprosteje kot kdaj prej. Google Chrome vsebuje nove, posebne funkcije, na primer skupno polje za spletne naslove in iskanje, poenostavljenega upravitelja prenosov in vmesnik, s katerim je brskanje prijetnejše.

 • Googlov 10. rojstni dan

  2. 09. 08

  Čas beži – Googlov 10. rojstni dan.

 • Projekt »Project 10^100«

  24. 09. 08

  Ob svoji deseti obletnici predstavimo projekt 10^100 (deset na stoto potenco) za zbiranje zamisli, ki lahko koristijo čim več ljudem, in program za uresničitev teh idej. Za zagon projekta namenimo 10 milijonov dolarjev in uporabnike povabimo, naj glasujejo za najboljše zamisli.

  Več o tem

 • Objavimo najpriljubljenejše poizvedbe, ki ujamejo duha časa leta 2008:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google Prevajalnik

  26. 02. 09

  Potem ko dodamo turščino, tajščino, madžarščino, estonščino, albanščino, malteščino in galicijščino, objavimo, da Google Prevajalnik ponuja samodejno prevajanje med 41 jeziki, kar je 98 % vseh jezikov, ki jih govorijo uporabniki interneta.

  Več o tem

 • Google Profili

  21. 04. 09

  Predstavimo Google Profile, ki omogočajo boljši nadzor nad tem, kaj vidijo drugi, ko vas iščejo. Profili so prikazani na dnu iskalnih strani za Združene države, ko ljudje iščejo po imenu.

  Več o tem

 • Google Možnosti iskanja

  12. 05. 09

  Ali je lahko spletno iskanje boljše in bolj po meri uporabnika? Vedno. Zato predstavimo možnosti iskanja, podokno na levi strani rezultatov, ki omogoča boljši nadzor nad rezultati iskanja.

  Več o tem

 • Doodle 4 Google 2009

  20. 05. 09

  Na tisoče učencev pošlje svoje izjave. Oddanih je več kot 6 milijonov spletnih glasov. In Christin Engelberth, šestošolka iz San Antonia v Teksasu, je zmagala na tekmovanju za priložnostni logotip za Google za leto 2009.

  Več o tem

 • Google Prevajalnik

  31. 08. 09

  Kaj? Google Prevajalnik ni podpiral afrikanščine, beloruščine, islandščine, irščine, makedonščine, malajščine, svahilščine, valižanščine in jidiša? No, zdaj jih.

  Več o tem

 • Iskanje po družabnih omrežjih

  26. 10. 09

  Iskanje v družabnih omrežjih, nov poskus storitve Google Labs, obogati rezultate Googlovega iskanja z javno vsebino vaših prijateljev in stikov, ki je označena na dnu rezultatov iskanja.

  Več o tem

 • Google Nadzorna plošča

  5. 11. 09

  Nova Google Nadzorna plošča zagotavlja preglednost in omogoča boljši pregled nad podatki in informacijami, povezanimi z Googlom. Nadzorna plošča povzema podatke za vsak izdelek, ki ga uporabljate, in ponuja neposredne povezave, s katerimi lahko nadzirate osebne podatke in nastavitve – vse na enem samem priročnem in varnem mestu.

  Več o tem

 • Kaj se je pomembnega zgodilo v letu 2009? Letošnji Zeitgeist ujame duha časa z več milijardami iskalnih poizvedb v Googlu. To so najpogostejše poizvedbe tega leta:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal activity
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  7. 12. 09

  Predstavimo Google Goggles, nov vizualni program za iskanje za telefone s sistemom Android, ki omogoča iskanje po spletu s fotografijami, ki jih posnamete, namesto da bi vtipkali besede. Posnamete lahko fotografijo znamenitosti, znaka, logotipa, knjižne platnice ali umetnine in poiščete rezultate, ki ustrezajo sliki. Če želite informacije o podjetjih, samo usmerite telefon v trgovino in Google bo prikazal ime podjetja z uporabo GPS-a in kompasa.

  Več o tem

 • Google Sprotno iskanje

  7. 12. 09

  Naša nova funkcija sprotnega iskanja posodablja rezultate iskanja glede na posodobitve ljudi na priljubljenih spletnih mestih, kot je Twitter, pa tudi osrednje novice in spletne dnevnike, objavljene le nekaj sekund pred vašim iskanjem.

  Več o tem

 • Rojstni dan sir Isaaca Newtona

  4. 01. 10

  V čast 368. rojstnega dne sir Isaaca Newtona ustvarimo prvi interaktivni priložnostni logotip.

 • Parisian Love

  7. 02. 10

  Objavimo svoj prvi oglas za Super Bowl, ki pripoveduje ljubezensko zgodbo z iskalnimi izrazi. To je eden od številnih videoposnetkov, ki prikazujejo, kaj vse lahko uporabniki poiščejo z Googlom.

 • Topeka

  1. 04. 10

  Za 1. april spremenimo ime v »Topeka« – v čast mestu Topeka v Kansasu – ki se je preimenovalo v Google v okviru projekta namestitve našega poskusnega optičnega omrežja.

  Več o tem

 • Prenovljen prikaz rezultatov iskanja

  5. 05. 10

  Predstavimo prenovljen prikaz rezultatov iskanja z novim podoknom na levi strani, ki prikazuje najustreznejša iskalna orodja in natančnejše nastavitve za poizvedbo. Zdaj lahko hitro preklapljate med različnimi vrstami rezultatov, kot so Knjige, Slike in Novice, ali filtrirate rezultate glede na čas ali temo. Nova funkcija »Nekaj drugačnega« na dnu levega podokna je v pomoč pri iskanju drugih tem, povezanih s poizvedbo.

  Več o tem

 • Priložnostni logotip PAC-MAN

  21. 05. 10

  Ob 30. rojstnem dnevu videoigre PAC-MAN predstavimo prvi priložnostni logotip v obliki igre z vsemi 256 stopnjami in gospo PAC-MAN. Igra je tako priljubljena, da smo se ji odločili dati stalno mesto.

  Več o tem

 • Doodle 4 Google 2010

  26. 05. 10

  Po več kot 33.000 prejetih študentskih izjavah in več milijonov spletnih glasov ponosno oznanimo, da je tretješolec Makenzie Melton iz El Dorado Springsa v Missouriju zmagal na tekmovanju za priložnostne logotipe Google za leto 2010.

  Več o tem

 • Prilagoditev spletnega mesta Google.com

  2. 06. 10

  Predstavimo prilagoditev domače strani Google.com po meri, ki omogoča, da spremenite sliko za ozadje.

  Več o tem

 • Caffeine

  8. 06. 10

  Predstavimo Caffeine, nov sistem indeksiranja, ki je naša največja zbirka spletne vsebine in ponuja 50 odstotkov bolj sveže rezultate spletnih iskanj kot naš zadnji indeks.

  Več o tem

 • Google Sprotno iskanje

  26. 08. 10

  Predstavimo novo samostojno spletno stran, na kateri je na voljo še več orodij za raziskovanje in natančnejše določanje sprotnega iskanja.

  Več o tem

 • Priložnostni logotip »Buckyjeva žoga«

  4. 09. 10

  Interaktivni priložnostni logotip smo objavili ob 25. obletnici odkritja nove oblike ogljikovih molekul.

 • Priložnostni logotip iz delcev

  6. 09. 10

  Kot napoved funkcije Google Dinamično iskanje objavimo ta priložnostni logotip, ki je hiter, zabaven in interaktiven: prav takšen, kakršno naj bi bilo po našem mnenju iskanje!

 • Google Dinamično iskanje

  8. 09. 10

  Predstavimo funkcijo Google Dinamično iskanje, novo izpopolnitev iskanja, pri kateri se rezultati pokažejo že med vnašanjem. Zdaj vam ni treba niti do konca vnesti iskalnega niza niti klikniti možnosti »Išči«, da se prikažejo rezultati. Besede, ki jih predlaga iskalnik, so povratna informacija, s katero si lahko pomagate pri oblikovanju boljših iskalnih nizov in sprotnem prilagajanju iskanja, dokler ne najdete želenih rezultatov.

  Več o tem

 • Preglednost informacij

  20. 09. 10

  V interaktivnem poročilu o preglednosti lahko preberete, kakšne vladne poizvedbe smo prejeli o uporabnikih, pa tudi kakšne so bile zahteve za umik ali cenzuro vsebine.

  Več o tem

 • Priložnostni logotip »John Lennon«

  9. 10. 10

  Kaj pravite na to? Animirani priložnostni logotip za 70. rojstni dan Johna Lennona.

 • Vse najboljše!

  16. 10. 10

  John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton – in zdaj tudi vi. Če v Googlov profil vnesete svoj rojstni datum, bo na Googlovi domači strani za vaš rojstni dan prikazan poseben priložnostni logotip (morate se prijaviti).

 • Iskanje mest

  27 10. 10

  Predstavimo funkcijo za iskanje mest, novo vrsto lokalnega iskanja, ki združuje podatke z vsega sveta o posameznih krajih. Pri iskanju lokalnih informacij je prikazan seznam posebnih mest, označenih z rdečimi žebljički, da se lažje odločite, kam boste šli. Iskanje mest ponuja ustreznejše povezave na eni sami strani z rezultati in povezave z drugimi stranmi z informacijami – tako boste hitreje našli, kar iščete.

  Več o tem

 • Dinamični predogled

  9. 11. 10

  Predstavimo funkcijo za dinamični predogled, vizualni prikaz rezultatov iskanja, ki omogoča hitro izbiro želenega rezultata, saj si lahko ogledate posnetek strani za vse možnosti, iskano besedilo pa je na strani označeno. Če pri rezultatu kliknete povečevalno steklo, je prikazan dinamični predogled spletne strani. Ko aktivirate funkcijo za dinamični predogled, lahko pomaknete miškin kazalec na rezultat, da prikažete predogled spletne strani.

  Več o tem

 • Rezultati lige NBA v živo

  3. 12. 10

  Igramo in zmagujemo s spletnim mestom NBA.com – sproti vam prikazujemo rezultate in spored tekem, uvrstitve, povezave na posodobitve v živo ter predoglede in povzetke tekem – vse med rezultati iskanja.

  Več o tem

 • Iskanje mest za mobilne naprave

  3. 12. 10

  Iskanje mest je odslej na voljo tudi za mobilne naprave. Tako lahko na primer v pametni telefon vnesete iskalni niz [muzeji new york] in si ogledate spletne rezultate za Metropolitanski muzej s komentarji in mnenji – lepo urejene na enem samem mestu.

  Več o tem

 • Spletna trgovina Chrome

  7. 12. 10

  Odpremo Spletno trgovino Chrome, v kateri lahko kupite več tisoč aplikacij, dodatkov in tem za Google Chrome. V njej lahko iščete ali brskate po različnih kategorijah in posameznih straneh z izdelki, pa tudi prebirate in pišete mnenja in ocene. Če imate več računalnikov, lahko s funkcijo za sinhroniziranje brskalnika sinhronizirate aplikacije, dodatke in teme, da bodo na voljo v vseh računalnikih.

  Več o tem

 • Duha časa leta 2010 ujamemo na osnovi več milijard poizvedb z iskalnikom Google. Raziščite trende in dogodke ter glejte videoposnetek z najpomembnejšimi dogodki v letu 2010. Deset najpogostejših iskalnih poizvedb:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Dinamično iskanje za mobilne naprave

  10. 12. 10

  V želji, da bi vsem omogočili čim hitrejše iskanje v spletu, predstavimo preskusno različico funkcije Google Dinamično iskanje za mobilne naprave v več kot 28 jezikih in v več kot 40 državah po svetu.

  Več o tem

 • Posodobitev iskanja po družabnih omrežjih

  17. 02. 11

  Napovemo posodobitve funkcije za iskanje po družabnih omrežjih: ko ste prijavljeni v Google Račun, so na strani z rezultati iskanja prikazani tudi rezultati in povezave, ki so jih objavili ljudje, s katerimi ste povezani prek Twitterja, Flickra, Blogger in drugih javnih spletnih mest. Pod rezultati so prikazana imena in slike profilov oseb, ki so informacije objavili ali jih delili z drugimi.

  Več o tem

 • Iskanje receptov

  24. 02. 11

  Predstavimo pogled Recepti, s katerim lahko rezultate iskanja prilagodite tako, da bodo prikazani samo recepti, nato pa na podlagi jasno razvidnih ocen, sestavin in slik izberete najprimernejšega. Iščete lahko točno določene recepte, na primer [orehova potica], širše teme, na primer [jagode], ali celo recepte, primerne za posamezne praznike ali dogodke, na primer [martinovo]. Pogled receptov prikažete tako, da v levem podoknu strani z rezultati iskanja kliknete povezavo »Recepti«.

 • Izboljšani Google Profili

  2. 03. 11

  Google Profili dobijo nov videz in njihovo delovanje je nadgrajeno, tako da jih uporabniki lažje nadzirajo in izboljšujejo svoje javne profile. Na naslovu profiles.google.com lahko ustvarite profil, s katerim se predstavite svetu.

  Več o tem

 • Dinamični predogled za mobilne naprave

  8. 03. 11

  Predstavimo dinamični predogled za mobilne naprave. Deluje podobno kot dinamični predogled za namizne računalnike in omogoča vizualno primerjavo rezultatov iskanja v obliki posnetkov spletnih strani, da lažje in hitreje izberete pravi rezultat.

  Več o tem

 • Gumb +1

  30. 03. 11

  Predstavimo gumb +1, ki v bistvu pomeni »to je zanimivo« ali »to si moraš ogledati«. Oznake +1 so vam v pomoč tudi zato, ker so v bistvu priporočila o temah, ki vas zanimajo, prav v trenutku, ko jih potrebujete – v rezultatih iskanja.

 • Priložnostni logotip »Charlie Chaplin«

  15. 04. 11

  Za 122. rojstni dan sir Charlesa Spencerja Chaplina ustvarimo prvi priložnostni logotip v obliki igranega videa.

  Oglejte si zdaj

 • Google Slike z razvrščanjem

  9. 05. 11

  Uporabnikom omogočimo razvrščanje po temah v Google Slikah, tako da lahko zdaj poleg brskanja po temah najdejo tudi točno določeno sliko, tako da v levem podoknu kliknejo Razvrščeno po temi in v trenutku razvrstijo rezultate.

  Več o tem

 • 96. rojstni dan Lesa Paula

  9. 06. 11

  S tem interaktivnim priložnostnim logotipom lahko preskusite svoje znanje igranja kitare.

 • Dinamične strani

  14. 06. 11

  Predstavimo Dinamične·strani, novo funkcijo, s katero lahko uporabniki pridejo do želenih rezultatov iskanja še hitreje – v določenih primerih celo takoj. Funkcija Dinamične strani deluje na podlagi tehnologije vnaprejšnjega upodabljanja, vgrajene v Googlr Chrome. Inteligentni sistem jo aktivira, ko pri spletnem iskanju zanesljivo prepozna, kateri rezultat je najboljši odgovor za vaše iskanje.

 • Glasovno iskanje

  14. 06. 11

  Prvič predstavimo glasovno iskanje za računalnike. Namesto da natipkate poizvedbo, kliknite ikono mikrofona, da izgovorite iskanje in najdete vse, kar iščete. Vse, kar vas zanima, od vremena do časa predvajanja filmov in stvari, ki jih znate izgovoriti, ne znate pa jih črkovati, na primer recept za bolonjsko omako z mocarelo – če znate izgovoriti, znate tudi poiskati.

 • Slikovno iskanje

  14. 06. 11

  Predstavimo možnost slikovnega iskanja. Zdaj lahko v Googlu iščete s svojimi fotografijami in slikami iz spleta. Pri slikovnem iskanju se prikažejo rezultati, ki vas usmerijo na spletne strani s to sliko oziroma podobnimi slikami, poiščete pa lahko tudi isto sliko v različnih velikostih ali ločljivostih.

 • Iskanje letov

  13. 09. 11

  Predstavimo Iskanje letov, novo orodje za raziskovanje možnosti potovanja in načrtovanje poti. V tej storitvi je na voljo preprost seznam ugodnih letov. Še ne veste, kam želite potovati? Storitev Iskanje letov vam pomaga raziskati možnosti potovanja in cilje. Izberite mesto odhoda in že lahko brskate po zemljevidu in poiščete vozovnice za različne cilje. Prikazani so tudi datumi, ko so cene nižje.

  Več o tem

 • Povezani ljudje in strani

  10. 01. 12

  V iskanju predstavimo sorodne osebe in strani, pri čemer lahko odkrijete ljudi in blagovne znamke, povezane z vašim iskanjem, ter se povežete z njimi, tako da jih dodate v svoje kroge.

 • Profili v iskanju

  10. 01. 12

  V okviru funkcije Iskanje v vašem svetu predstavimo funkcijo profilov v iskanju, ki omogoča hitrejše iskanje prijateljev, saj je med vnašanjem njihovih imen pri iskanju na desni prikazan njihov profil v Googlu. Če ustvarite profil v Googlu in omogočite njegovo vidnost v iskanju, lahko Google prikaže vašo najustreznejšo vsebino.

 • Prilagojeni rezultati

  10. 01. 12

  V okviru Iskanja v vašem svetu predstavimo funkcijo prilagojenih rezultatov. Prilagojeni rezultati omogočajo, da so ustrezni nasveti, fotografije in objave vaših prijateljev prikazani ob rezultatih iskanja v spletu. Prilagojeni rezultati so označeni z ikono, tako da veste, da so namenjeni le vam. Ti rezultati so prilagojeni in zasebni, zato morate biti prijavljeni v Google, če si jih želite ogledati.

 1. 1997
  • Predstavitev Iskanja Google

   Predstavitev Iskanja Google

 2. 1998
  • Prvi priložnostni logotip

   Prvi priložnostni logotip

 3. 2000
  • Jeziki

   Jeziki

  • Iskalni indeks

   Iskalni indeks

  • Jeziki

   Jeziki

  • Google Orodna vrstica

   Google Orodna vrstica

 4. 2001
  • Jeziki

   Jeziki

  • Google Iskanje slik

   Google Iskanje slik

  • Iskalni indeks

   Iskalni indeks

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google News

   Google News

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Iskalni indeks

   Iskalni indeks

  • Gmail

   Gmail

  • SMS-iskanje za mobilne naprave

   SMS-iskanje za mobilne naprave

  • Google Učenjak

   Google Učenjak

  • Google Desktop Search

   Google Desktop Search

  • Iskalni indeks

   Iskalni indeks

  • Google Iskanje knjig

   Google Iskanje knjig

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Iskalni indeks za slike

   Iskalni indeks za slike

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Prevajalnik

   Google Prevajalnik

  • Google Iskanje spletnih dnevnikov

   Google Iskanje spletnih dnevnikov

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Google Trends

   Google Trends

  • Google Iskanje po meri

   Google Iskanje po meri

  • Google Iskanje patentov

   Google Iskanje patentov

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Univerzalno iskanje

   Univerzalno iskanje

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Prevajalnik

   Google Prevajalnik

  • Doodle 4 Google 2008

   Doodle 4 Google 2008

  • Google Site Search

   Google Site Search

  • Knol

   Knol

  • Iskalni indeks

   Iskalni indeks

  • Google Suggest

   Google Suggest

  • Brskalnik Google Chrome

   Brskalnik Google Chrome

  • Googlov 10. rojstni dan

   Googlov 10. rojstni dan

  • Projekt »Project 10^100«

   Projekt »Project 10^100«

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Prevajalnik

   Google Prevajalnik

  • Google Profili

   Google Profili

  • Google Možnosti iskanja

   Google Možnosti iskanja

  • Doodle 4 Google 2009

   Doodle 4 Google 2009

  • Google Prevajalnik

   Google Prevajalnik

  • Iskanje po družabnih omrežjih

   Iskanje po družabnih omrežjih

  • Google Nadzorna plošča

   Google Nadzorna plošča

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Google Sprotno iskanje

   Google Sprotno iskanje

 13. 2010
  • Rojstni dan sir Isaaca Newtona

   Rojstni dan sir Isaaca Newtona

  • Parisian Love

   Parisian Love

  • Topeka

   Topeka

  • Prenovljen prikaz rezultatov iskanja

   Prenovljen prikaz rezultatov iskanja

  • Priložnostni logotip PAC-MAN

   Priložnostni logotip PAC-MAN

  • Doodle 4 Google 2010

   Doodle 4 Google 2010

  • Prilagoditev spletnega mesta Google.com

   Prilagoditev spletnega mesta Google.com

  • Caffeine

   Caffeine

  • Google Sprotno iskanje

   Google Sprotno iskanje

  • Priložnostni logotip »Buckyjeva žoga«

   Priložnostni logotip »Buckyjeva žoga«

  • Priložnostni logotip iz delcev

   Priložnostni logotip iz delcev

  • Google Dinamično iskanje

   Google Dinamično iskanje

  • Preglednost informacij

   Preglednost informacij

  • Priložnostni logotip »John Lennon«

   Priložnostni logotip »John Lennon«

  • Vse najboljše!

   Vse najboljše!

  • Iskanje mest

   Iskanje mest

  • Dinamični predogled

   Dinamični predogled

  • Rezultati lige NBA v živo

   Rezultati lige NBA v živo

  • Iskanje mest za mobilne naprave

   Iskanje mest za mobilne naprave

  • Spletna trgovina Chrome

   Spletna trgovina Chrome

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Dinamično iskanje za mobilne naprave

   Google Dinamično iskanje za mobilne naprave

 14. 2011
  • Posodobitev iskanja po družabnih omrežjih

   Posodobitev iskanja po družabnih omrežjih

  • Iskanje receptov

   Iskanje receptov

  • Izboljšani Google Profili

   Izboljšani Google Profili

  • Dinamični predogled za mobilne naprave

   Dinamični predogled za mobilne naprave

  • Gumb +1

   Gumb +1

  • Priložnostni logotip »Charlie Chaplin«

   Priložnostni logotip »Charlie Chaplin«

  • Google Slike z razvrščanjem

   Google Slike z razvrščanjem

  • 96. rojstni dan Lesa Paula

   96. rojstni dan Lesa Paula

  • Dinamične strani

   Dinamične strani

  • Glasovno iskanje

   Glasovno iskanje

  • Slikovno iskanje

   Slikovno iskanje

  • Iskanje letov

   Iskanje letov

 15. 2012
  • Povezani ljudje in strani

   Povezani ljudje in strani

  • Profili v iskanju

   Profili v iskanju

  • Prilagojeni rezultati

   Prilagojeni rezultati