Pravilniki programa za Google Spletna mesta (klasična različica)

Opomba: ti pravilniki programa veljajo za klasično različico Google Spletnih mest, in ne veljajo za novo različico Spletnih mest. Zanjo veljajo Pravilniki programa za preprečevanje zlorab in njihovo uveljavljanje za Google Drive.

Vse spodnje navedbe »Google Spletna mesta« in »Spletna mesta« se nanašajo na klasična Google Spletna mesta.

Pozdravljeni v storitvi Google Spletna mesta, brezplačni storitvi za komuniciranje, povezovanje in sodelovanje z drugimi uporabniki. Omogočiti želimo okolje, v katerem lahko uporabniki svobodno izražajo svoja mnenja in se povezujejo z drugimi. Da bi lahko omogočili takšno okolje in zagotovili pozitivno uporabniško izkušnjo, moramo omejiti število zlorab, ki ovirajo naša prizadevanja za ustrezno zagotavljanje te storitve in svobode izražanja, ki jo ta storitev spodbuja.

Določili smo nekaj omejitev glede vrste vsebine, ki jo lahko gosti storitev Google Spletna mesta. Pojasnjene so v spodnjih pravilnikih. Standarde skupnosti lahko občasno spremenimo, zato jih redno preverjajte.

Če želite prijaviti Googlovo spletno mesto zaradi kršenja enega ali več spodnjih pravilnikov o vsebini, kliknite povezavo »Prijava zlorabe«, ki je prikazana na dnu vsake strani Google Spletnih mest. Potem ko boste izpolnili poročilo in ga poslali, si bomo zahtevo ogledali in po potrebi ukrepali.

Če želite prijaviti nezakonito dejavnost, to storite s tem orodjem, ki vas bo vodilo skozi postopek poročanja o vsebini, za katero menite, da bi jo bilo treba na podlagi upoštevne zakonodaje odstraniti iz Googlovih storitev. Z izpolnjevanjem tega obrazca nam pomagate zagotoviti, da imamo vse podatke, potrebne, da raziščemo vašo poizvedbo in jo čimprej rešimo.

Nezakonite dejavnosti

Naših storitev ne uporabljajte za izvajanje nezakonitih dejavnosti ali spodbujanje nevarnih in nezakonitih dejanj.

Neželena vsebina, zlonamerna programska oprema in lažno predstavljanje:

Ne pošiljajte neželene vsebine. Neželena vsebina med drugim vključuje nezaželeno promocijsko ali komercialno vsebino ali vsebino, katere namen je manipulacija, ki ne koristi uporabnikom in ne bogati vsebin v Googlu.

Ne razpečujte virusov, zlonamerne programske opreme ali kakršne koli druge zlonamerne ali škodljive kode. Ne razpečujte vsebine, ki škodi delovanju omrežij, strežnikov ali druge infrastrukture Googla in drugih ali jih moti.

Ne uporabljajte naših storitev za prevare z lažnim predstavljanjem.

Sovražni govor

Naši izdelki so platforma za izražanje različnih mnenj. Vendar pa ne podpiramo vsebine, ki spodbuja ali dopušča nasilje proti posameznikom ali skupinam na podlagi rasnega ali narodnostnega porekla, vere, invalidnosti, spola, starosti, narodnosti, statusa veterana ali spolne usmeritve/spolne identitete oziroma katere glavni namen je spodbujanje sovraštva na podlagi teh osnovnih lastnosti. Včasih je mejo med tem, kaj je sovražni govor in kaj ne, zelo težko postaviti, toda če je glavni namen vsebine napad na zaščiteno skupino, vsebina krši te pogoje.

Osebni in zaupni podatki

Ne distribuirajte osebnih in zaupnih podatkov drugih oseb, na primer številk kreditnih kartic, zaupnih številk državnih osebnih izkaznic, gesel za račune ali katerih koli drugih podatkov, ki niso javno dostopni. Ne objavljajte ali distribuirajte zasebnih golih ali spolno nazornih slik ali videoposnetkov brez soglasja oseb na sliki ali v videoposnetku. Če je kdo objavil vašo zasebno golo ali spolno nazorno sliko ali videoposnetek, ga prijavite tukaj. Ne objavljate ali distribuirajte slik ali videoposnetkov mladoletnih oseb brez potrebnega soglasja njihovih pravnih zastopnikov. Prijava kršitve. Upoštevajte, da v večini primerov podatki, ki so že na voljo drugje v internetu ali v javnih evidencah, v naših pravilnikih niso obravnavani kot osebni ali zaupni podatki.

Izkoriščanje otrok

Ne prenesite in ne dajte v skupno rabo vsebine, ki vključuje izkoriščanje ali zlorabo otrok. Med tako vsebino spadajo vsi posnetki spolne zlorabe otrok (tudi animirane slike) in vsa vsebina, ki predstavlja otroke kot spolno privlačne osebe. Tako vsebino bomo odstranili in ustrezno ukrepali, kar lahko pomeni tudi onemogočanje računov ter prijavo Nacionalnemu centru za pogrešane in zlorabljene otroke (NCMEC) in organom kazenskega pregona.

Če najdete kakršno koli vsebino, ki po vašem mnenju izkorišča otroke na tak način, je ne komentirajte, tudi če bi želeli nanjo opozoriti Google. Namesto tega kliknite povezavo »Prijavi zlorabo«, da jo označite z zastavico. Če tako vsebino najdete drugje v spletu, se obrnite neposredno na NCMEC.

Gradivo z jasno izraženo spolnostjo

V Google Spletnih mestih je vsebina za odrasle, vključno s slikami ali videoposnetki, ki vsebujejo goloto ali spolno dejavnost, dovoljena. Če vaše spletno mesto vsebuje vsebino za odrasle, jo v nastavitvah Google Spletnih mest označite z oznako »vsebina za odrasle«.

Če lastnik ne označi spletnega mesta z oznako »vsebina za odrasle«, ga označimo mi. Pri vseh spletnih mestih z oznako »vsebina za odrasle« bo pred dostopom do njih prikazano opozorilo. Če je pred dostopom do vašega spletnega mesta prikazano opozorilo, ga ne poskušajte zaobiti ali onemogočiti.

Pravilnik o vsebini za odrasle vključuje nekaj izjem:

Nadlegovanje, ustrahovanje in grožnje

Ne izvajajte nadlegovanja ali ustrahovanja, ne izrekajte groženj in ne spodbujajte drugih k tem dejavnostim. Vsem, ki bodo uporabili našo storitev za to, da koga izpostavijo z namenom trpinčenja, da komu grozijo s hudimi telesnimi poškodbami, da koga seksualizirajo na neželen način ali da koga nadlegujejo na kateri koli drug način, bomo odstranili njihovo žaljivo vsebino ali jim trajno prepovedali uporabo storitve. V nujnih primerih bomo neposredne grožnje s hudimi telesnimi poškodbami prijavili organom kazenskega pregona. Upoštevajte, da je spletno nadlegovanje v mnogih državah tudi nezakonito in ima lahko resne posledice v dejanskem življenju tako za nadlegovalca kot za žrtev.

Nasilje

Ne distribuirajte upodobitev nazornega ali nepotrebnega nasilja.

Lažno predstavljanje

Ne zavajajte bralcev s pretvarjanjem, da ste nekdo drug ali da zastopate organizacijo, ki je ne zastopate. To ne pomeni, da ne smete objaviti parodije ali satire, vendar se izogibajte vsebinam, ki bi lahko bralce zavajale glede vaše resnične identitete.

Izdelki in storitve, katerih uporaba je zakonsko nadzorovana

Ne uporabljajte Google Spletnih mest za prodajo ali spodbujanje prodaje blaga ali storitev, katerih uporaba je zakonsko nadzorovana, na primer alkohola, iger na srečo, farmacevtskih izdelkov in neodobrenih dopolnil, tobačnih izdelkov, pirotehničnih izdelkov, orožja ali zdravstvenih/medicinskih naprav.

Avtorske pravice

Naša praksa je, da se odzovemo na jasna obvestila o domnevnih kršitvah avtorskih pravic. Več informacij o postopkih glede avtorskih pravic poiščite na tej strani. Prav tako ne posredujte povezav na spletna mesta, kjer bi vaši bralci imeli dostop do nedovoljenih prenosov vsebin drugih oseb.